Marcel Ciolacu: De astăzi, dansul în doi s-a terminat! Decizia ca PSD și PNL să meargă cu propriii candidați la Primăria Capitalei a fost dificilă, dar este soluția corectă

Vocea de pe Facebook. Întâlnire cu istoria

Azi am avut onoarea sa întâlnesc un om! Cam unul dintre putinii rămași! *** și anume Generalul veteran Ion Durnescu de 97 de ani din Mărășești- orașul istoric.***

Am fost invitata in cadrul proiectului „Ce-ți dorim noi ție, dulce Românie? Anii mulți să-ți fie: din 100, 1000!” derulat în parteneriat cu Centrul pentru Tineret Vrancea unde elevii vrânceni omagiază Ziua Armatei și 100 de ani de la semnarea Tratatului de la Paris din 28 oct. 1920.

Cu această ocazie, Generalul veteran Ion Durnescu, exemplu viu de curaj, demnitate și prospețime a acceptat invitația de a împărtăși unele amintiri din timpul celui de-al Doilea Război Mondial și din perioadele următoare, pentru a oferi un exemplu de urmat elevilor, profesorilor și altor români cu sufletul.

Cea mai vie amintire este aceea a faptului că deși a trebuit să întoarcă armele și să se lupte cu nemții care mai înainte le fuseseră prieteni, totuși după ce au fost răniți și unii și alții el a putut să se îngrijească și de sănătatea unui neamț de 16 ani, dansul având 19 care se devenise ca un tata pentru tânărul neamt.

*** mi-a rămas in minte cum întrebându-l cum de arată așa bine, și credeți-mă era sprinten și vioi cum rar mi-a fost dat sa văd, ne-a spus ca “dacă vine cineva la mine mie nu mai imi trebuie pastile” și “am trăit cu iarba și muguri de brad in război” “sunt pasionat și ma consum pentru frății mei din război, pentru veteranii mei”

*** vrea sa înfrățească Marasestiul cu un oraș din Franța și am sa fac tot posibilul să-l ajut. Este implicat in viata orașului și a foștilor camarazi, înființând Asociatia copiilor veteranilor de război.

*** m-a rugat foarte mult sa “dau in presa despre întâlnirea cu el” și mai ales sa spun ca a fost implicat in activitatea liceului din Mărășești și ca a fost influențat și ajutat de profesoara de istorie de acolo.

*** iubirea de țara și de rege sunt încă foarte vii și când s a îmbrăcat in uniformă militară vedeai esența a ceea ce a trăit și încă in ceea ce crede! Țara, istoria, regii, neamul nu sunt doar cuvinte pentru acest om, ci Realități pentru care a luptat și părți din sufletul lui care încă pulsează puternic. Sunt uluită și recunoscătoare ca am avut parte de o asemenea experiența. Mulțumesc Psiholog Iulia Soare pentru cooptare!

***i-am lăsat numărul meu de telefon iar când am ajuns acasă m-a sunat ? mi-a spus sa nu ma supăr dacă ma mai suna ca Singurătatea e boala grea. Ce sa mai spui? Eu mulțumesc și ma înclin!
Multumim de poza Dima Vali

(Sursa: Pagina Roxana Lupu)


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *