Campania electorală pentru alegerile locale şi europarlamentare din data de 9 iunie începe vineri,10 mai, şi se încheie în 8 iunie. Campania în audiovizual se va încheia în 7 iunie

Vocea de pe Facebook. Măsura de somaj tehnic este o măsură de asistență socială care are un caracter pasiv, dar care înșală toate părțile implicate

România va avea peste 713.000 de someri la finalul acestui an, potrivit ultimelor estimări ale Fondului Monetar International.
Peste 400.000 de locuri de muncă pierdute într-un singur an.
Masurile discreționare, justificate de criza sanitară, au afectat grav economia românească și locurile de muncă.
Unora li se pare puțin că se pierd 400 mii de locuri de muncă.
Sunt peste 7% din total salariati. Aceste locuri de muncă s-au creat în 5 ani.
Cei 400.000 de oameni care își pierd locul de muncă au familii, copii, credite, obligații sociale care nu se suspendă.
Efectul pe orizontală depășește 20 de miliarde lei, cuantificati în contribuții și impozite, consum, utilități, credite.
Dincolo de cifre sunt drame și sărăcie.

De aceea, cel mai important lucru este siguranța locului de muncă iar toate masurile economice pe care un guvern trebuie să le promoveze trebuie să aibă în centrul lor Omul și Familia prin încurajarea și stimularea muncii, protecția socială și creșterea natalității.

Vedeți voi, măsura aceasta cu care se laudă libertarienii, măsura de somaj tehnic este o măsură de asistență socială care are un caracter pasiv, dar care înșală toate părțile implicate: pe stat care plătește ca sa nu aibă un indicator prost la șomaj dar pierde de două ori(pe de o parte 25% din contribuții si impozit, pe de altă parte cei 75% din net pe care îi plătește pe datorie), pe antreprenor care se minte că are angajati dar nu are activitate, iar asta îi face praf indicatorii financiari și nu în ultimul rând pe angajat care este păcălit cu visul că lucrurile vor intra în normalitate în timp ce el pierde lunar 25% din venituri.
Sunt vreo 600.000 de persoane în situația asta, adică 10% din angajatii din România.
Adăugați cei 10% la cei 7% care vor fi someri la final de an și vedeți cât de mare este pericolul unui faliment social.

În acest context, absolut toate programele economice pe care le propunem au ca obiectiv siguranța locului de munca, iar ajutoarele de stat, investițiile, finanțările din fonduri europene sau naționale sunt legate de menținerea și crearea de noi locuri de muncă.
Omul nu este un consumabil cum îl privesc cei care acum ne guverneaza.
Omul este esența societății și pe el și viața sa trebuie centrat orice efort.

(Sursa: Pagina Adrian Câciu)


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *