Marcel Ciolacu: De astăzi, dansul în doi s-a terminat! Decizia ca PSD și PNL să meargă cu propriii candidați la Primăria Capitalei a fost dificilă, dar este soluția corectă

Vocea de pe Facebook. Noi, cei care am respectat regulile, vom muri mai repede!

Toți cei care am încercat să respectăm toate restricțiile și regulile pentru a preveni infectarea cu noul coronavirus știm deja că devine din ce în ce mai greu să evităm o posibilă contaminare. Pentru că virusul vine din ce în ce mai aproape de noi. Ne apropiem de pragul de 3000 de cazuri noi pe zi și vom ajunge în scurt timp la pragul de 5000 de cazuri noi zilnic, când va fi tot mai greu să te ferești de o contaminare.

Am fost exemplari în respectarea tuturor recomandărilor transmise de medici și autorități, sperând că astfel le vom da timp să pregătească sistemul medical pentru ce va urma.
Sacrificiul nostru a fost în zadar. Dimpotrivă, acum nu mai avem nici măcar locuri în spitale. Dacă ne vom îmbolnăvi grav, vom muri cel mai probabil fără să se găsească și pentru noi un loc într-un spital, sau vreo doză rătăcită de remdesivir, plasmă convalescentă, sau orice alt medicament ce ne-ar promite să ne salveze de la moarte.
Asta se întâmplă pentru că, în timp ce noi ne protejam cât mai bine, ca să protejăm astfel persoanele vulnerabile și sistemul medical, acei oameni care conduc sistemul sanitar și care trebuiau să pregătească România pentru inevitabilul val pandemic, nu au făcut nimic.

Avem în continuare spitale nepregătite, împărțite în mod stupid în spitale COVID si non-COVID; asta poate mergea când aveam maxim 2000 de cazuri noi pe zi. După ce am trecut peste acest prag, având transmitere comunitară intensă, este evident că toate spitalele vor fi inundate de pacienți care se prezintă cu simptomatologie nespecifică, dar care pot fi infectați cu SARS-COV-2. De aceea, ar fi trebuit să pregătim toate spitalele să preia pacienții COVID-19. Toate spitalele ar fi trebuit să aibă deja circuite COVID și non-COVID.
Mai mult, spitalele vor fi asaltate de tot mai mulți pacienți cronici care au fost ținuți fără asistența medicală timp de aproape un an. Acești oameni trebuie tratați, pentru că mulți au deja complicații sau boli asociate care trebuie stabilizate.

Avem în continuare protocoale terapeutice pentru COVID-19 care nu sunt actualizate și adaptate la protocoalele internaționale.
Dar cel mai grav este că nu avem personal suficient și medicamentele necesare pentru a trata 1000 de pacienți COVID-19 la terapie intensivă. Și mai ales, nu avem personal pregătit și medicamentele necesare pentru a evita ca pacienții spitalizați cu forme grave să ajungă la terapie intensivă, unde oricum nu mai sunt locuri.

Deși este un medicament ieftin produs pe scară largă, multe spitale din România nu au nici măcar dexametazonă, care se administrează pacienților intubați, reducând la jumătate mortalitatea.
Nu avem remdesivir pentru că SUA, UE și alte țări au negociat să cumpere toată producția, iar România primește proporțional, dar mult prea puțin.

Nu avem plasmă convalescentă pentru că baronii sângelui au blocat donarea de plasmă, iar conducerea Ministerului Sănătății încă nu pricepe că este singurul tratament pe care România ar fi putut să și-l asigure, fără să depindă de înțelegeri dintre marii producători de medicamente și guvernele celor mai bogate state.

Este dovedit că administrarea de plasmă este sigură. De asemenea, chiar dacă nu avem studii clinice randomizate, medicii care au utilizat această terapie în peste 70 de țări spun că rezultatele sunt foarte promițătoare. Cu toate acestea, România este la coada Europei, iar Ministerul Sănătății nu a făcut nimic. NIMIC!
Nu avem anticorpi monoclonali sau alte terapii exeprimentale, pentru că România este ocolită de companiile care derulează studii clinice pentru medicamente noi. Se tem de birocrația și corupția din România.

Astfel că, noi cei care am fost cei mai cuminți suntem condamnați la o moarte sigură, fără loc în spital și fără medicamente, în caz că ne infectăm cu SARS-COV-2 și dezvoltăm o formă gravă a bolii.
#SEPOATEMAIBINE

(Sursa: Pagina Florin Hozoc)


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *