În fiecare marți, îl puteți urmări pe Ion Cristoiu și pe Canal33, unde scrie, săptămânal, un editorial. Seara, de la 21:15, participă la un podcast, tot pe Canal33, moderat de Alexandru Răducanu

Vocea de pe Facebook. Pentru a salva capitalul unor companii mari, Guvernul a gasit bani

Pentru a salva capitalul unor companii mari, Guvernul a gasit bani. Adică alege sa se împrumute de la Comisia Europeană cu până la 5 miliarde euro, să plătească diferențe la salariu în contul antreprenorilor pentru ca aceștia să nu cumva să își rupă din propriul capital și să plătească salariile la care sunt obligați prin contractele de muncă pe care le au încheiate cu angajații.
A mai găsit bani și să suporte taxele și contribuțiile celor care angajează zilieri, fapt care nu ajută zilierul (nu primeste mai mult) dar ajuta angajatorul care isi baga diferența in buzunar (pentru ca pe costuri introduce inclusiv sumele primite de la stat adica 35% iar banii astia raman ca randament).

Nu mai spun de aberatia cu scaderea cifrei de afaceri cu doar 10% pentru ca masura sa fie aplicabilă, 10% fiind un procent care, in orice conjunctura de piata si mai ales in perioade de scadere a inflației se atinge fara nici un efort.

Sa revenim:
Guvernul rezolva aceasta problema pe datorie.
Nici pentru aceasta masura nu erau si nu sunt bani in buget.
Dar, depinde cine o cere, nu?
Iata ca daca cere cine trebuie, guvernul se împrumută.
Na, acum puneți in oglinda masura asta pe datorie cu afirmatiile despre pensii si alocații despre care ni se tot spune ca nu sunt bani la buget.
Veti ajunge foarte simplu la concluzia ca nu e vorba de bani ci de cine cere.
Pensionarii si copiii nu conteaza pentru cei care sunt atat de „responsabili” si „prudenți” încât ne indatoreaza pentru niște smecheri pe urmatorii 10 ani.

(Sursa: Pagina Adrian Câciu)


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *