În fiecare marți, îl puteți urmări pe Ion Cristoiu și pe Canal33, unde scrie, săptămânal, un editorial. Seara, de la 21:15, participă la un podcast, tot pe Canal33, moderat de Alexandru Răducanu

Vocea de pe Facebook. USR și-a contestat constant propriile alegeri

O scurtă cronologie și o întrebare inocentă: cum ar putea USR să recunoască alegerile organizate de alții, cînd ea nu și le recunoaște nici pe ale ei?? 😆
Octombrie 2017 Se cere reluarea congresului USR

Scandal în Uniunea Salvați România (USR) după alegerile din weekend de la Brașov, unde a fost ales președinte Dan Barna. Contestatarii cer reluarea alegerilor și spun că nu cred în scindarea partidului, dar nici nu acceptă abuzuri. Lavinia Cosma, deputat USR, a declarat, pentru MEDIAFAX, că USR nu riscă să se rupă, dar că Biroul Național al partidului trebuie să înceteze cu abuzurile din ultimul timp. Deputatul a spus că ar trebui să se reia Congresul de sâmbătă.

Septembrie 2019 Suspiciuni de fraudare ale alegerilor interne pentru șefia USR
Filiala USR Iași, de unde a candidat pentru șefia partidului Cosette Chichirău, a semnalat posibile suspiciuni în votul electronic pentru alegerile interne, respectiv 516 e-mailuri care ar fi îndoielnice, potrivit unui raport intern al USR obținut de MEDIAFAX.

Septembrie 2019 Chichirău acuză fraudarea alegerilor interne pentru șefia USR
Cosette Chichirău acuză, într-un mesaj pe grupul de Facebook „Poiana lui Iocan” obținut de MEDIAFAX, că alegerile interne pentru șefia partidului ar fi fost fraudate la nivel național. Ea susține că deputatul Cătălin Drulă a avut parola de la sistemul de vot și putea să creeze noi adrese de e-mail.

Decembrie 2019 Oli Ardelean, exclusă din USR după ce l-a acuzat pe Barna de semnături false la „Fără Penali”
Oli Ardelean, de la USR Ilfov, a acuzat că a fost exclusă din organizație pentru o postare făcută la începutul lunii noiembrie în care amintea că Dan Barna că a știut de semnături false la inițiativa „Fără Penali”. Ea reclamă o „execuție” miercuri seara a Biroului Național al partidului. ”Cel responsabil de campania fără penali și care atunci, la sediul USR, după ce am găsit falsurile și le scoteam din dosare, a țipat la mine să ies de acolo, să las falsurile să le trimitem la primarii că poate le acceptă. Am țipat și eu la el: da, posibil să le accepte, pentru că trăim într-o țară coruptă cu incompetenți în administrație. Poate nu se prind. Dar asta nu e motiv să trimită falsuri la primarii”, a scris Oli Ardelean, joi, pe Facebook.
Ianuarie 2020 Desemnarea candidaților USR la Consiliul Județean Cluj, invalidată în urma unor suspiciuni de fraudă
USR Cluj a invalidat procedura de desemnare a candidaților înscriși în competiția internă pentru Consiliul Județean Cluj în urma unor suspiciuni de fraudă. În acest caz a fost declanșată, luni, o anchetă internă, pentru identificarea celor vinovați.

Octombrie 2020 Nemulţumiri în USR în legătură cu listele de candidaţi pentru alegerile parlamentare
Membri USR din Bucureşti şi Iaşi se declară nemulţumiţi în legătură cu desemnarea delegaţilor USR PLUS care vor decide listele de candidaţi pentru alegerile parlamentare, precum şi de perspectiva ca parlamentari cu o activitate bună să nu se regăsească pe aceste liste. La sfârşitul săptămânii trecute, membri ai USR Bucureşti acuzau lipsa de transparenţă, în condiţiile în care de sâmbătă începuse votul pentru desemnarea delegaţilor la conferinţa care va decide candidaturile la parlamentare, conferinţe similare urmând să aibă loc în toate filialele, astfel încât la sfârşitul săptămânii viitoare listele de candidaţi să fie definitivate. Unii dintre cei consideraţi „opoziţia” internă reclamau că nici nu au primit link-ul pentru a-şi exprima votul. De asemenea, membri ai USR Sector 3 susţineau că nu sunt lăsaţi să voteze deşi au cotizaţia plătită la zi, considerând aceasta un abuz.

(Sursa: Pagina Bogdan Tiberiu Iacob)


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *