Liderii coaliției PSD-PNL au decis ca medicul Cătălin Cîrstoiu să fie candidat comun la Primăria București

Gîndul de duminică, 24 iunie 2018

Potrivit Planului, după ședința CExN de vineri seara, Klaus Iohannis și-a anunțat sîmbătă dimineața candidatura la un nou mandat

Klaus Iohannis și-a anunțat în această dimineață candidatura la un nou mandat.
Momentul nu e ales la întîmplare.
El urmează ședinței CExN a PSD de vineri seara.
Care ședință a luat decizii perfect corespunzătoare Planului:

  1. Revoltarea opiniei publice prin solidaritatea liderilor PSD cu Liviu Dragnea.
  2. Îngrijorarea stîrnită în plan intern și internațional de declarațiile belicoase ale lui Liviu Dragnea privind punerea între paranteze a Parlamentului, a Justiției independente.

Nu știu dacă pozițiile publice ale lui Liviu Dragnea și ale liderilor PSD se vor concretiza în perioada următoare. Practic, nici n-are importanță. Ele și-au făcute efectul. Și anume au dat o cantitate uriașă de muniție adversarilor PSD. S-a dat alarmă la nivel național că partidul de Guvernămînt vrea să meargă pînă la capăt. Pînă la capătul de unde începe domnia arbitrariului.

În acest context, de ivire a unor vremuri anormale, amintind de cele ale unui război civil, nu se mai pune problema respectării de către părțile în conflict a regulilor democrației.
Raționamentul e următorul:
Dacă PSD va folosi mijloace antidemocratice pentru a-l salva pe Liviu Dragnea, noi nu ne vom da în lături de la folosirea mijloacelor antidemocratice pentru a salva democrația.

Prin urmare, potrivit Planului, care a pariat pe reacția furibundă a lui Liviu Dragnea și pe iresponsabilitatea liderilor PSD, grăbiți să sacrifice partidul de dragul unui singur om, Klaus Iohannis și-a proclamat ipostaza de Salvator al națiunii. Pentru a nu mai fi nici o îndoială asupra acestei posturi, Klaus Iohannis și-a anunțat candidatura la un nou mandat. Nu pentru a face campanie electorală, cum bat cîmpii liderii PSD, ci pentru a-i asigura pe cei nelinistiți de declarațiile belicoase ale lui Liviu Dragnea că el, Klaus Iohannis, nu-i va abandona. Prin asta Klaus Iohannis dă o lovitură strașnică lui Dacian Cioloș. E semnificativ că demonstranții anti-PSD n-au mers la casa lui Dacian Cioloș pentru a-i cere sprijinul împotriva planurilor turbate ale PSD, ci la casa lui Klaus Iohannis. Și în absența Salvatorului a făcut semne cu mîna de după perdele Însăși Nevasta Salvatorului, Carmen Iohannis, Răvășitoare chiar și cînd face cu mînuța, ca Ileana Cosînzeana din turnul în care-l așteaptă pe Făt-Frumos plecat la București, să se bată cu balaurul Liviu Dragnea.

Starea de excepție anunțată de PSD prin Liviu Dragnea va justifica și măsurile de excepție ale Salvatorului:

  1. Refuzul de a o revoca pe Codruța Kovesi. Dacă e război civil declanșat de majoritatea PSD, în apărarea statului de drept sînt permise și decizii precum cea de nerespectare a Constituției.
  2. Convocarea în stradă a mulțimii ca singurul mijloc rămas președintelui de a salva democrația. În acest sens lucrează din plin Divizia Presă a Noului SRI și rețelele sociale aflate demult în stăpînirea Diviziei speciale a SRI.
  3. Convocarea la Parchet a Vioricăi Dăncilă prin luarea în serios a plîngerii de Înaltă Trădare.
  4. Transformarea evenimentului normal din punct de vedere democratic al votului la Moțiunea de cenzură într-un moment de răscruce pentru democrația din România, votul pro sau contra primind semnificații de vot pro sau contra democrației, pro sau contra statului de drept, pro sau contra statutului european al României.
  5. Exercitarea unei presiuni ieșite din comun asupra liderilor PSD, asupra parlamentarilor PSD prin organizarea de manifestații de ostilitate în fața sediilor PSD din țară, a caselor în care stau liderii și parlamentarii PSD, a hărțuirii lor și a familiilor de grupuri violente în genul celui huliganic condus de Mălin Bot.

Vineri, 22 iunie 2018, ditamai CExN al PSD a îndeplinit pînă la cea mai mică virgulă ce le cerea să facă Planul.
Au făcut-o doar din prostie?!


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

49 comentarii pentru articolul „Gîndul de duminică, 24 iunie 2018”

  • Canalul Istanbul !!!
    Este o „ambiţie” a lui Erdogan, pt descongestiona traficul de … petroliere, prin strâmtoarea Bosfor, in scopul prevenirii unei catastrofe de mediu, in cazul unor accidente navale !
    Poate și pt a face ca Turcia să (re)devină o mare putere comercial strategică !
    După cum stiti, sau cel puţin așa cred, la Istanbul au fost proteste împotriva acestei constructii, care implică și niște exproprieri ale unor terenuri rezidentiale, cu care respectivii proprietari nu sunt de acord !!!
    Ei bine, au intervenit jandarmii care le-au „recomandat” protestatarilor să plece, fiindcă ar fi … „mult mai bine”, agitand chiar armele, sau aruncând niște „lacrimogene” !
    Istanbulul va fi, efectiv, tăiat de acel canal, intre Marea Neagră și Marea Marmara !
    Deci, pe Erdogan îl doare UNDEVA, de PROTESTELE STRĂZII !!!
    De fapt, asta e VALOAREA PROTESTELOR DIN STRADĂ: ZERO BARAT !
    Se pare că, nici tefelistii, nici joianis n-au inteles (încă) acest lucru !!!
    DAR, … MAI AU TIMP O SĂPTĂMÂNĂ !!!➡

    • Rahatule, Erdogan este un dictator abject si tu îl dai drept exemplu?!

      • Băi, eu, de regulă nu (prea) înjur, dar tu chiar meriţi sa te fac, niţel, in guritză !!!
        Dictator, cum o fi el, dar știe sa se impună, iar turcii, tocmai l-au votat, din nou !!! Ceea ce lui KWJ nu i se va mai întâmpla !!!
        Doar dacă va introduce el, poate, o „dictatură” !!!
        Să inghitzi, bine !!!

        • Esti cel putin cazut în cap, daca admiri un dictator pentru ca „stie sa se impuna”!
          Toti dictatorii stiu sa se impuna, boule, ca de-aia sunt dictatori!

          • Să-ţi zic ceva, ca de la bou, la bou, fiindcă n-ai înteles !
            KWJ vrea, de fapt, republica prezidentială, care-i cam tot o dictatură !!!
            Dar, nici așa, tot n-o să-i iasă !!!

          • Domi, aici te-ai pripit!

        • Replica de la 21:07 este cea mai tare! Bv.!

        • Asa vezi lucrurile când ai în cap tarâtze. Dragnea si clica lui vor sa reduca prerogativele pe care le-a avut orice presedinte al României de 30 de ani încoace si voi va lasati prostiti de mafiotii care mint ca Iohannis vrea republica prezidentiala.

  • „oameni DINTRE cei mai” este de peste 10’000 de ori mai corect decat „oameni DIN cei mai” 🙂

    Daca faci Google Search cu cele doua (puse intre ghilimele), primul intoarce 10’800 rezultate, iar cel de-al doi-lea doar unul singur (scris probabil de cel care sustine ca este corect).

  • Vicepreşedintele PSD, Paul Stănescu: „Să fiţi pregătiţi cu arma la picior, când preşedintele fluieră să fiţi în capitală.“
    Doar un vice-dobitoc pesedist putea sa faca o asemenea „metafora”.

  • Pentru cetățeanul Cernat. Deocamdată nu este normată, dar există recomandarea ca exprimarea să fie diferențiată. Astfel, pentru cetățeanul care se contrează cu bătrânul Nick, avem așa:
    Folosim „DIN”, atunci când mulțimea de referință este desemnată de un singular cu sens colectiv – unul din grup;
    Folosim „DINTRE”, atunci când avem un substantiv la plural – unul dintre oameni.

  • @ Nick Cernat
    1. Ar putea fi corect „din”, pentru ca este vorba despre o parte dintr-un întreg si nu despre separarea neaparata a unei parti din acel întreg.
    2. Ar putea fi corect „dintre”, pentru ca urmeaza un plural.
    „Mult e dulce si frumoasa limba ce-o vorbim!” Dar si foarte complicata.
    Eu optez pentru a doua varianta.

  • Tefelistii au inceput sa se mănânce, intre ei, pt leadership-ul mișcării #rezist !!!
    Protagoniștii au fost Sandu Matei și Mălin Bot, acesta fiind acuzat de … TRĂDARE !!!

  • Tupeu tefelisto-nazist. Cucuveaua Kovesi se umfla in pene:

    „Rezultatele pe care le-am acumulat ne-au transformat într-un model în regiune. DNA a fost prezentat drept un exemplu de bune practici de către Uniunea Europeană. (…) Aceste modificări (ale codurilor penale, n.r.) vor îngreuna nu doar ancheta cazurilor de corupţie, ci şi a infracţiunilor în general. (…) Desigur că aceste schimbări nu vor intra în vigoare azi, mâine. Ele trebuie promulgate de către preşedinte, care poate să le trimită înapoi în Parlament sau să sesizeze Curtea Constituţională. Aceste modificări pot trece printr-o ordonanţă de urgenţă, dar este dificil să comentez. Teoretic, aceste modificări ale codurilor penale nu ar trebui să treacă prin ordonanţă de urgenţă decât dacă este o nevoie urgentă. Nu există această urgenţă”

  • Tataie Sora a turbat. Fostul consilier al Anei Pauker e acum tefelist in simbria lui Soros. Uite ce scrie dobitocul batran:

    „Dragi şobo, ne vedem la Girafă: în această seară şi în toate serile în care va fi nevoie. Se anunţă o vară încărcată şi fierbinte (dacă nu ne-am topit la minus 15 grade, nu vom îngheţa la plus 30). În clipa de faţă, şi noi, şi ei stăm sub presiunea aceleiaşi coordonate: Timpul. Iar, din această încleştare, cum bine ne-a învăţat istoria, învingătoare ies, mereu, inteligenţa, cinstea, lumina. Da, da: lumina de la capătul tunelului (până nu ne vor fura şi tunelul). Dragii mei, supapele de siguranţă nu sunt multe, dar protestele noastre înseamnă enorm. Vă reamintesc că, nu departe de Girafă, se află punctul cardinal al democraţiei noastre: măsuţa unde strângem semnături pentru FĂRĂ PENALI ÎN FUNCŢII PUBLICE
    P.S. Proteste în Statele Unite, proteste în Marea Britanie, proteste în Spania, în Turcia, în România, în Moldova, în Rusia, în Vietnam… Ceva nu este în regulă pe planeta Terra. Vă daţi seama? Dacă vin acum extratereştrii, ne facem de toată ruşinea”.

    • Păi, bine i-a zis jandarmul, ăla:
      Mai dă-te, mai încolo, MOȘULE !!!
      Poate-l caută moartea, pe-acasă, iar lui îi arde de … GIRAFĂ !!!

    • Nu aveti voi, toti pesedeii împreuna, inteligenta si luciditatea venerabilului Sora!

      • Phtiu !!!
        Când mă gândesc c-a fost consilierul Annei, care-a „băgat spaima-n burghezi”, chiar că… MĂ IA … CAPU’ !!!➡
        Are o „inteligenţă” demnă de a o face „geloasă” pe girafa, din faţă de la Antipa, unde ar putea fi dus, oricând, ca o FOSILĂ VIE !

      • manca-i-ai venerabilul lu” nentu Shora, garadatule.

  • domi. Esti atat de idiot incat ti se vad epoletii de ciochist-turnator pe sub camasa. E clar ca esti cel putin colonel.

  • Măi copchii, vouă, precum văd, chiar vi-i dragă politica, cum (sic) i-era carnea ciobanului, din reclamă !
    Bine că, pe blogu’ aista, nu se discută și despre … vreme, sau muieri, că tare mi-i că vă „bloca”, maestrul !
    Si nu uitati, KWJ încă n-a terminat de „citit” … motivarea CCR, dar LCK, se pare, că i-a dat „verde”, la … candidatură !!!

  • domi. Bă, prostache, eu nu apăr pe Dragnea, eu nu iubesc politicienii. Eu apăr politica care face ceva pt. mine, pt. popor. Nu fac eu justitie, nu mă interesează ce fură un politician, mă interesează dacă face ceva bun pt. țară. Băzescu și Johannis sunt doi hoți, doi penali care NU au realizat nimic bun pt. tară, prostovane. Se aleg in schimb cu privilegii materiale imense.

  • domi. De luni de zile te manifești ca curlingău de TĂTUC. Azi o faci pe fecioara. Foc a pus Johannis la Colectiv și așa va face și azi. Va pune din nou foc dacă nu-l doboară pe Dragnea și guvernul PSD- ALDE.

    • Ba, anormalule, pe Dragnea îl doboara hotia si caracterul lui infect de a te pune pe tine si pe altii ca tine sa îl aparati! Apara-l ba, slugoi nenorocit, ca doar atâta te duce capul!

  • domi. La muncă, bă, nazistule!…Vrei să iei puterea cu Politia politică arestând adversarii politici.
    Așa făcea Adolf Hitler.

  • domi. Toată lumea e infractoare dacă așa cer interesele Statului paralel. Art. 297, alin. 1 C.P este ABOGAT din august 2016, ca neconstitutional.
    Să-ți fie rușine, boule, că după 28 de ani curlingi Secu.

    • „Art. 297, alin. 1 C.P este ABOGAT…”

      ABOGAT este cumva antonimul de la BOGAT?

  • Vineri Dragnea a dat cu bâta în stup, sâmbătă președintele l-a urmat.
    Parcă acești doi politicieni cu anturajul lor vor un nou Kiev. Nici unul dintre ei nu dă semne de naivitate; ori ba?

  • pt. axon. „Teutonul pune gaz pe țară și tot el face pe pompierul.”. De ce oare ma duce gandul la Colectiv?

  • domi. Da, bre, ce curlingău de TĂTUC ești !. Teutonul e zmecher, știe să folosească emoția românului, așa cum chiar el spunea că a câștigat in 2014. Și in cazul Colectiv a folosit emoția poporului pt. a-și instala guvern personal.
    Teutonul pune gaz pe țară și tot el face pe pompierul.

    • „Teutonul pune gaz pe țară și tot el face pe pompierul.” De ce oare ma duce gandul la Colectiv?

    • Tataie, tu lingeai c-rul lui Ponta, acum lingi c-rul lui Dragnea … Nesatulule, scuteste-ma, eu nu am gusturile tale perverse.

    • Dobitocule, gaz pe tara pune Dragnea, al carui c-r de infractor îl lingi tu, fara sa-ti fie rusine!

  • Tara fierbe din cauza lui Dragnea si a slugilor lui, domnule Cristoiu. Presedintele Iohannis a facut anuntul despre candidatura tocmai pentru a calma sputin spiritele. A fost o miscare înteleapta.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *