Marcel Ciolacu: De astăzi, dansul în doi s-a terminat! Decizia ca PSD și PNL să meargă cu propriii candidați la Primăria Capitalei a fost dificilă, dar este soluția corectă

Klaus Iohannis s-a folosit de cristoiuTv pentru a inventa o temă de campanie

Președintele Klaus Iohannis a profitat din plin de o temă lansată la cristoiuTv și l-a convocat, miercuri, la el pe premierul Ludovic Orban, după care a dat o declarație de presă.
Fostul ministru al Justiției, Tudorel Toader, invitat, luni seara, la cristoiuTv, a mărturisit că asupra lui s-au făcut presiuni pentru a da o OUG pe amnistie și grațiere și a povestit pe larg și cum s-a întâmplat: „O dată am avut o întrevedere de 4 ore și jumătate la vîrf, vârful vârfului. Eram 4, era și doamna prim-ministru. Și mi se cerea să promovez OUG pentru modificarea CP și CPP. Era chiar într-o zi în care veneam din străinătate, eram într-o stare de oboseală, dar acea oboseală care uneori te întărește. Am ascultat și argumentul meu a fost simplu: Care este urgența să reduci termenul de prescripție, spre exemplu, a răspunderii penale? Eu am fost judecător, zece ani, am contribuit oarecum la cristalizarea celor 4 criterii după care se măsoară urgența unei OUG. Și nu era nici unul. Le-am spus să facă la Parlament, nu la Guvern. Desigur, eu știam că în acel moment mi-am semnat plecarea din Guvern, dar era inevitabil”.

La insistențele lui Ion Cristoiu, realizatorul emisiunii, Tudorel Toader a repetat că nu a avut de gând nicio clipă să dea acea ordonanță, lucru pe care i l-a promis și unui ambasador care l-a vizitat la birou și care s-a declarat „îngrijorat, agitat, frământat și preocupat” de acest act normativ care nu exista nici pe hârtie.

Subiectul a fost preluat de presă, dar nu a ținut capul de afiș. Adevărul a obținut o declarație de la Viorica Dăncilă, care a confirmat că lucrurile au stat așa. Mai mult, deși Tudorel Toader nu a dat niciun nume, fostul premier a spus că cei 4 au fost ea, ministrul, Liviu Dragnea și Călin Popescu Tăriceanu.
A apărut și o reacție din partea fostei consiliere a lui Liviu Dragnea, Anca Alexandrescu, care i-a atacat dur pe Viorica Dăncilă și Tudorel Toader.

Spre deosebire de presă, președintele a speculat din greu tema, însă a ignorat deontologia și nu a citat sursa. De la înălțimea funcției sale, cea mai importantă în stat, a încercat să arunce în derizoriu subiectul și l-a trimis în zona cancan, însă „de dragul românilor” l-a prezentat de la tribuna Administrației prezidențiale. De fapt, președintele a reîncălzit ciorba și a lansat Justiția drept temă de campanie electorală. După un referendum ale cărui rezultate nu se văd nici astăzi.

Iată declarația președintelui în care recunoaște că a urmărit, e adevărat fără îngrijorare, subiectul caracterizat chiar de el drept „cancan”.
„A doua chestiune, legile justiției – am urmărit, poate și dumneavoastră ați văzut, în spațiul public a început o discuție ciudată. În PSD, și între PSD și sateliții PSD, încep să își plătească polițe. Au fost câteva așa-numite dezvăluiri din perioada când PSD a atacat violent justiția, când PSD a atacat violent legile justiției.
Din fericire, am reușit să oprim o parte din aceste atacuri. Și eu am reușit să duc legile la Curtea Constituțională, Parlamentul a reușit, în special PNL și cu alte partide democratice, să oprească o parte din aceste modificări, dar cert este că cel mai important pas a fost făcut de români.
Acum un an de zile, când i-am chemat pe români la urne, la referendumul pentru justiție, s-au prezentat oamenii în număr mare și au spus clar „STOP!” acestei proceduri de măcelărire a legilor justiției, care fusese inițiată și continuată de PSD.
PSD a încercat să pună piciorul pe justiție! PSD este partidul care încearcă, a încercat, încearcă să frângă independența justiției. Or așa ceva nu se poate!
Faptul că acum au început unii cu alții să își plătească polițe este o chestiune care ține, poate, de cancan. Dar pentru omul de rând și pentru România nu iese nimic de aici.
Fapt este că aceste legi ale justiției trebuie reparate. Și aceasta a fost discuția pe care am avut-o cu Premierul. Este nevoie de un pas hotărât și curajos. Guvernul va veni cu inițiativă legislativă pentru a repara legile justiției”, a declarat președintele.

Jurnalistul și publicistul Ion Cristoiu, a reacționat imediat. În „Jurnalul meu video” de pe cristoiublog a explicat cum a făcut această emisiune: „Tudorel Toader a făcut o dezvăluire senzațională. Acest lucru eu l-am făcut, dar nu că aveam eu vreo treabă, mă interesa ca istoric. Și, dintr-o dată a devenit subiect de mesaj prezidențial. Poate o să vină acum niște postaci pesedști să spună: Aha, te-a pus Iohannis! Nu, am fost curios și am întrebat și discuția nu este de cancan, este chiar utilă. Pentru că noi vrem să știm dacă acele proiecte uriașe de reformă în Justiție, corecte ca intenție, au fost afectate de faptul că domnul Liviu Dragnea avea o problemă personală”.

Fostul ministru al Justiţiei Tudorel Toader a spus, după declarațiile președintelu, că, dacă dorește, Klaus Iohannis găsește toate răspunsurile cu privire la legile Justiţiei la Comisia specială și în Parlament.
„Pe data de 25 octombrie 2017, Comisia Specială din Parlament a preluat materialul aflat în lucru la Ministerul Justiţiei, privind modificarea legilor justiţiei. A modificat în mod substanţial acel material, l-a transformat în proiect de lege, iniţiat de 11 parlamentari”, a spus Tudorel Toader.

„Epopeea modificării legilor justiţiei a fost scrisă în Comisia specială şi în Parlament, acolo puteţi afla răspunsurile pe care le căutaţi”, a mai precizat fostul ministru al Justiţiei pentru Mediafax.

Fostul ministru a explicat aceste lucruri pe larg la cristoiuTV.

Întreaga intervenție a lui Ion Cristoiu o puteți urmări aici:


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

2 comentarii pentru articolul „Klaus Iohannis s-a folosit de cristoiuTv pentru a inventa o temă de campanie”

  • „Fapt este că aceste legi ale justiției trebuie reparate. Și aceasta a fost discuția pe care am avut-o cu Premierul. ” (KWI)
    QED !

  • Domnule Ion Cristoiu, Klaus Iohannis alias PNL nu va veni în campanie electorală cu ceva în afara de ”m..e PSD”, slogan atât de drag! Nu știu altceva să facă! Sunt limitați în gândire și deopotrivă în simțire! Nu știu decât să urască și din ură nu iese altceva! Eu m-am spălat pe mâini și pe față și nu mai urmăresc nimic din ce debitează nulitățile acestea!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *