Marcel Ciolacu: De astăzi, dansul în doi s-a terminat! Decizia ca PSD și PNL să meargă cu propriii candidați la Primăria Capitalei a fost dificilă, dar este soluția corectă

Nicușor și Certificatul

Duminică. Acasă la primarul general. Exterior: soare, o zi frumoasă de toamnă. Interior: perdelele trase, puțin zgomot casnic doar în bucătărie și zbierete care vin din dormitor.
– Stau în unitate
Fac târăș pe coate
Fac sectoare și plantoane
Pân’ la liberare!
⁃ Nicușor! NICUȘOR!
⁃ Hai LIBERAREEEE!
⁃ Nicușor, ce cânți acolo, tati? Hai până la ușă, e un jeep negru în față. Se vede tare frumos în soare, sigur e cineva important!
⁃ STAU ÎN UNITATEEE
FAAAC TÂRÂȘ PE COATEEE…
CÂT MAI E DIN MANDAT, FRATEEE?
“ Incredibil, săracu’ băiat, dar ce afectat e din cauza primăriei ăsteia! Cum l-am luat eu, un aiurit cârlionțat fără umor și uite ce am acum: un aiurit pletos fără umor cu depresie și sindrom post traumatic.
Voce n-a avut niciodată dar m-a durut inima să-i spun. Poate știe săracu’, de aia zbiară în dulap. Și știe și că mă enervează asta, stă acolo și a terminat lemnăria de la transpirație. Da-l iert. E cumplit prin ce trece. Se face fleașcă, săracu, toată noaptea țipă în somn, bate cu pumnii în pernă, dă și din picioare! Tot repetă NU, Ludovic, NU!!! Nu-mi face asta, nu suport spațiile închise, nu pot sta în birou la primărie toată ziua!
Voia saracu’ doar așa, de plăcerea competiției, să scrie presa, să îl știe lumea că se bate să ne salveze.
Dar un coșmar! Se agață de mine, mă roagă să-l salvez. Așa e în fiecare noapte. De asta stă aproape tot timpul în dulapul de la bunica, mi-a și zis că face singur terapie, să își vină în fire cu biroul.
Cum ajunge la primărie, tremură. Nu nimerește ușa. M-a și lăsat o dată încuiată în casă! A luat cheia noastră și a vrut să deschidă cu ea biroul de la primărie. Ei, da, am râs puțin atunci cu polițistul local, m-a sunat și se bâlbâia de emoție, am crezut că e chiar Nicușor și i-am zis din start să nu trimită pe nimeni după dulap că nu mă mai păcălește a doua oară să stau cu hainele în saci. Dar nu, nu asta era! Nicu al meu îi spunea cătrănit că i-a schimbat cineva broasca de la ușa biroului. Dar eu știam și i-am zis să-l trimită cu cheia noastră acasă, trebuia să plec. Dar ce problemă o mai fi acum???”
Soția deschide ușa. În prag, dl Arafat.
⁃ Bună ziua.
⁃ Aaa, dar cu ce ocazie pe la noi, domnule Arafat?
⁃ Doamnă, îl adăpostiți pe primarul general.
⁃ Dar nu-l adăpostesc. Locuim împreună, e soțul meu.
⁃ Cunosc, doamnă. Nu admit miștoul.
⁃ ?
⁃ A solicitat certificat verde.
⁃ ? Nicușor al meu????
⁃ Da, doamnă. Iar mă luați peste picior.
⁃ Cum să solicite, domnule? Nu e vaccinat. E om de știință, a zis peste tot asta.
⁃ Mâine are întâlnire cu premierul. Deci a solicitat.
⁃ Nu nene, lasă-mă cu certificatul. A făcut destule deja pentru succesul campaniei de vaccinare. De ce crezi ca nu e apă caldă?
⁃ ?
⁃ Asta e când nu gândești ca un matematician. Nu vezi domne’ în spațiu, în perspectivă!
Ce iși dorește bucureșteanul? Apă caldă. Bun. Nu îi dăm ce vrea. Dacă primeau apă caldă, nu mai venea, domnule, nimeni la vaccinare, că se obișnuiau cu binele, să primească ce li se promite.
E clar, domnule, raționamentul? Ce tot dai așa din cap? Și un copil înțelege: omul s-a dus la vaccinare pentru ca i se dădea ceva. Nu i se lua. Asta numim noi sacrificiu. Ne-am sacrificat pentru vaccinare, nu le-am dat apă caldă. Acum, bună ziua!
Piciorul lui Arafat blochează ușa.
⁃ Doamnă Nicușor, soțul de ce nu s-a vaccinat atunci?
⁃ Haide, domnule, că am treabă. E foarte clar. Noi avem apă caldă! La revedere.
⁃ Bine, doamnă, e clar. Să vină soțul mâine la guvern, e așteptat. Nu cumva să întârzie, așteaptă presa. La guvern, da?

(Pamflet. Ligia Enache) 


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *