Marcel Ciolacu: De astăzi, dansul în doi s-a terminat! Decizia ca PSD și PNL să meargă cu propriii candidați la Primăria Capitalei a fost dificilă, dar este soluția corectă

A ajuns Revoluţionară datorită lui Nicu Ceauşescu

În volumul Adevăruri incomode, scos în 2013, la editura Semne, de Asociaţia cadrelor Militare în Rezervă şi Retragere-SRI (ACMRR-SRI), colonelul (r) Grigore Predişor, fost şef al Securităţii pe judeţul Vîlcea, îşi aminteşte cum s-a văzut obligat să intre în dialog cu Cristinela Mirică, simbolul Poporului răsculat, strîns în 22 decembrie 1989, în faţa Securităţii Vîlcea, din tot oraşul sub puterea ştirii date de TVR că la Vîlcea Securitatea trage în populaţie.

Cristinela Mirică – precizează autorul – „fusese adusă la Rîmnicu Vîlcea cu părinţii în 1986“, deoarece domnişoarei îi sfîrîiau călcîiele după Nicu Ceauşescu. Elena Ceauşescu – ca să vezi! – comandase Securităţii o întreagă Operaţiune pentru a-l salva pe Nicuşor din braţele Cristinelei.

La sfîrşitul lui 1988, „cinci subofiţeri de Miliţie au fost daţi afară“, pentru că „o scăpaseră din supraveghere“ şi, în consecinţă, juna o luase din nou în căutarea lui Nicu Ceauşescu.
Acest fapt, cît şi altele – „era văzută peste tot cu Miliţia după ea“ – au transformat-o în vedeta Oraşului cu mult înainte de decembrie 1989.
La „Rivoluţie“, vorba lui Caragiale – Poporul răsculat i-a dat mandat de a-l reprezenta, deoarece era singura persoană mai cunoscută din mulţime.

Textul nu ne spune ce s-a întîmplat cu domnişoara Cristinela după momentul de glorie din 1989.
Te pomeneşti c-a ajuns preşedinta CFSN Vîlcea!


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *