Marcel Ciolacu: De astăzi, dansul în doi s-a terminat! Decizia ca PSD și PNL să meargă cu propriii candidați la Primăria Capitalei a fost dificilă, dar este soluția corectă

Adevărata bătălie dintre Ludovic Orban și Sistem abia acum începe

S-au încheiat alegerile pentru șefia organizațiilor județene ale PNL.
Timp de mai multe săptămîni, zilele de sîmbătă și duminică au fost pentru televiziunile de știri hrana substanțială numită Războiul civil din PNL. Un Război care, ca și cum ar fi vorba de o Diversiune, deși, deocamdată nu cred că e, a pus stăpînire pe spațiul mediatic astfel încît să nu se discute despre dezastru Guvernării de Centru Dreapta:
De la absența oricărei reforme a statului pînă la uriașa risipă de resurse financiare în numele vaccinării.

Toate alegerile de la nivel de județ, cu mici excepții, s-au desfășurat după același tipic.
Cele două grupări au fost reprezentate în sală, evident, cu dominarea Grupării Florin Cîțu.
Florin Cîțu a fost prezent pe post de prapure pupat și purtat de Emil Boc, Rareș Bogdan, Alina Gorghiu, Raluca Turcan. În schimb, Ludovic Orban a fost prezent de unul singur sau, dacă a fost însoțit de un tovarăș de luptă, n-a beneficiat de discursuri de sprijin de la tribună.

Liderul PNL prezent și deosebit de activ a fost Emil Boc. Prin frecvența intervențiilor mediatice, dar și prin favorurile de care se bucură ca primar din partea Guvernului (o halcă din PNRR i-a fost dată pentru a face clujenilor metrou, restricțiile s-au relaxat astfel încît el să poată organiza festivalurile aducătoare de profit, atît legat cît și ilegal), putem spune că, de ceva vreme, președintele PNL nu mai e Ludovic Orban, ci Emil Boc.

De regulă, la finele alegerilor, noul șef al filialei și-a anunțat sau și-a confirmat sprijinul pentru unul dintre combatanți. Mai nou, s-a ivit un fenomen interesant, semn clar că Sistemul și-a vîrît cizmele în bătălia din PNL. Lideri care și-au anunțat la finele ședinței susținerea pentru Ludovic Orban s-au apucat într-o noapte să posteze pe Facebook un text de adeziune, dar și de Cult al personalității pentru Florin Cîțu.

Plecînd de la declarațiile publice ale proaspăt aleșilor, presa a găsit de cuviință să facă un bilanț și, evident, o profeție. Din cele 49 de organizații, 32 s-au declarat în favoarea lui Florin Cîțu. Pentru Ludovic Orban s-au pronunțat 12 filiale. Cinci filiale stau în expectativă. Presa scrie că acestea înclină către Florin Cîțu. Profeției că Florin Cîțu va fi cîștigător îi dă replica Ludovic Orban reamintind că președintele PNL va fi ales la Congres de cei 5000 de delegați. Care delegați au dreptul să voteze cum îi taie capul. Logica simplă ne spune, pornind de la realitățile complicate dintr-un partid, că votul secret ar putea aduce o surpriză uriașă. Și anume victoria zdrobitoare a lui Ludovic Orban, deși din 49 de organizații, doar 12 au anunțat că-l sprijină pe actualul președinte. Cum votul va fi secret, și cum mandatul delegației nu e imperativ, se schițează posibilitatea ca la votul secret mulți delegați să voteze în favoarea lui Ludovic Orban și-n semn de rebeliune față de încercarea Sistemului condus de Klaus Iohannis să-l proțăpească președinte pe Florin Cîțu. Așa cum am mai scris, un partid e mai greu de manipulat decît un Popor. Și astfel toate manevrele Sistemului pentru a-l impune pe Florin Cîțu ar putea avea, la Congres, efectul invers celui scontat. Sînt semne că mulți lideri județeni au fost șantajați cu amenințarea dosarului pentru a se declara public de partea lui Florin Cîțu. La votul secret nu se va ști niciodată cine și cum a votat. Nu-i exclus ca șantajații să-l voteze pe Ludovic Orban așa, de-al dracului.

Ludovic Orban e mult mai apropiat de PNL decît Florin Cîțu sau chiar Klaus Iohannis.
Judecînd și după posibila reacție la parașutarea lui Florin Cîțu în fruntea PNL, Ludovic Orban are mult mai multe șanse la Congres decît Florin Cîțu, chiar dacă declarațiile publice de pînă acum îi sînt defavorabile.
Cu o singură condiție:
Să rămînă în cursă pînă la Congres.

Pentru asta, Ludovic Orban trebuie să treacă două examene:
Primul, al manevrelor oculte menite a-l face să renunțe la competiție. Ludovic Orban poate fi scos din cursă printr-o convocare la DNA. Cu un șantaj e mai greu de crezut că va fi scos din cursă prin abandonare. Nu cred însă că Sistemul lui Klaus Iohannis riscă o asemenea manevră grosolană. Ludovic Orban ar fi scos din cursă cu un preț uriaș.

Al doilea examen îl reprezintă cea de-a doua fază a competiției. A fost prezentată chiar de Ludovic Orban:

„După 20 august va începe a doua fază a competiţiei, faza de prezentare a moţiunilor în fiecare filială. Moţiunile vor fi prezentate în faţa Colegiului Director Judeţean, care cuprinde Biroul Judeţean ce va fi ales, plus primarii, preşedinţii de organizaţii locale. Moţiunile vor fi votate, după care vor fi stabiliţi delegaţii la congres, iar delegaţii la congres sunt cei care hotărăsc cine va fi preşedintele PNL”.

Statutul PNL spune clar:

„Un proiect de moțiune devine moțiune acceptată ce se dezbate în CON dacă întrunește susținerea a cel puțin 10 Colegii Directoare Județene”.

Ce înseamnă asta?
Că fiecare Colegiu Director Județean se pronunță prin vot secret pentru susținerea unei moțiuni. Decizia de susținere e luată prin votul secret al majorității celor prezenți.

Cei care vor vota vor fi însă, din cîte se vede, membrii nomenklaturii PNL-ului, dependenți de stat. În plus, acești membri sînt la mîna liderului județean al PNL. Credeți că vreun lider care și-a declarat public sprijinul pentru Florin Cîțu nu se va da peste cap să obțină un vot în favoarea Moțiunii Florin Cîțu? Nu de alta, dar decizia de susținere a uneia dintre cele două moțiuni va fi pusă exclusiv pe seama liderului județean.

Cum ar putea fi scos din joc Ludovic Orban?
Prin nerealizarea numărului de 10 filiale județene în favoarea Moțiunii sale.

E atît de complicat?
Firește că nu.
Spre deosebire de votul de la Congres, cel de la județ, chiar dacă secret, va semnala cine și cum a votat.
Față de delegați cei care vor vota la județ sînt ușor de influențat de către Sistem.
Din cîte se vede, adevărata bătălie dintre Ludovic Orban și Sistem abia acum începe.


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

8 comentarii pentru articolul „Adevărata bătălie dintre Ludovic Orban și Sistem abia acum începe”

  • Eu tot zic si zic si zic,si-o sa zic pina AUDE CINEVA. Sint PREA MULTE PARTIDE.N-au sens.Toti ratatii din partidele „originale”si-au facut partidele lor, ca herr ciolhanis care are obsesia cu”al meu”,orice ar fi,trebuie sa fie”al meu”.Astea-s apucaturi de oameni cu probleme serioase de comportament si care s-au confruntat cu saracia si neglijenta din partea parintilor.Cam toti acesti asa zisi”politicieni”condamna perioada de dinainte de’89,cica”comunismu'”e de vina.Ce nu inteleg ei si nu vor intelege NICIODATA, e ca daca la noi a fost vreodata comunism, asta a fost „roshu”, in vest exista comunism da’ NEGRU,stiti cit de „NEGRU”?De nici nu va imaginati.Ce ma enerveaza la maxim e cind ii aud pe boii si vacile nationale din politica cum vorbesc din virfu’buzelor,isi tzin nasu’-n vint, si scot pe plisc numai timpenii,una dupa alta,nu se mai opresc.Nici nu-s dau seama cit de penibili sint si cit de rupti de realitate,TOTI FARA EXCEPTIE.UDMR-u’,care e un partid ilegal,profita cu o nerusinare de nedescris de haosul asta de pe scena politica a Romaniei si de 31 de ani fac numai si numai rautati scirboase la adresa intregii tzari,iar partidele celelalte ce fac?Pact cu lipitorile astea,ca sa capete voturi,de parca votul ala face treaba in locul lor.E asa de enervant sa vezi cum Bucurestiul a devenit o groapa de gunoi,o imputiciune,supraaglomerat,plin de tzarani si tzaranoi veniti de peste tot,fara bun simt(multi dintre ei),cu greu gasesti forta de munca calificata,e ca si cind nu mai exista in capitala tzarii.In schimb unde se dezvolta si se pompeaza bani?Clujul e unul dintre orase,de exemplu. Nu,sa nu-mi spuna nimeni ca la Cluj se fac investitii pt ca au un primar bun, ca n-au.Boc e un profitor de ocazie ca multi altii,infatuat in propriul suc al succesului,tupeist ordinar,jmecher care se lasa in bataia vintului ca trestia sau papura.E altceva la mijloc si nimeni nu pare sa dea atntie sau sa inteleaga rostul investitiilor masive din zonele gen Cluj.Deci la ce-mi sint bune partidele si partiduletzele cind pare ca nu conteaza cine ia puterea,investitiile tot unde trebuie sint directionate si chiar ajung?Toti promit marea cu sarea,cind se vad cu sacii in caruta, imediat,imediat sufera de amnezie,uita tot ce au promis sau au spus ca ar vrea sa faca si imediat fac pact cu hunii.Educatia e zob,sanatatea la fel,da’-l avem pe cacarafat sa ne salveze si alti citiva oameni de afaceri care se prezinta drept doctori pt ca au o diploma de la cite o facultate de medicina,si care au inceput sa ne avertizeze,pe zi ce trece,din ce in ce mai agresiv ca „varianta delta,shmenta, cacalenta e in desfasurare,in 2 saptamini ne-am terminat pt ca nu ne vaccinam”…ptiuuuu fi-v-ar logica de balta sa va fie…pai e patern cu voi,a venit vara,ca sa va luati vacanta linistiti si sa nu protesteze lumea in strada,o dati cu „relaxari”, cum vine toamna hop vine apocalipsa,vine „valu'”si ajungem iar la circu’de la care am pornit.Intreb din nou:PARTIDELE UNDE SINT in situatia asta in care totul pare o minciuna si-o manipulare?Ce partid a cerut clarificari si dovezi serioase ca sa stim si noi ce e mascarada asta?Nici unu’, ba pe avocata aia Sosoaca au ascuns-o,nici nu mai apare la stiri de cind i-a tras de urechi si demascat cu diverse.Unii spun ca Sosoaca e o tzatza, o proasta s.a.m.d., da’ culmea e ca taman o tzatza proasta cum o numesc unii, I-A DEMASCAT si I-A FACUT SA ARATE CA NISTE JEGURI CU PRETENTIA DE A FI NUMITI OAMENI.Deci partidele unde sint cind cineva demasca ipocrizia si neregulile din ultima perioada?A sustinut-o cineva pe aceasta avocata?NU,O DENIGREAZA si rid, arma perfecta ca s-o decredibilizeze si ca atunci cind ii mai acuza cu ceva,vorbele ei sa nu mai poata fi crezute.Tactica clara a la vest,deci cine sint aceste partide care se tot lauda sus si tare ca-mi vor mie binele si ca se lupta intre ei ca sa-mi fie mie bine?Incep sa cred ca-s vinduti pin ala unu’ si strategia asta cu „mai facem un partid”, si inca unu’,si inca unu’,e menita sa ma ameteasca pe mine, platitorul de taxe si cel caruia i se va cere votul cind vine iar timpul…Asa ca FLIT la partide,orice partid ar fi, e la fel de inutil si de fara sens,in timp ce atentia e atrasa spre luptele dintre membrii diverselor partide,nasui da afara pe capete fara sa aiba habar de ce face,jdrula face praf metroul si CFR-ul,ciztu a inceput sa faca citz-citz dupa ce l-au dat in git azi ca in 2000 a condus in Iowa sub influenta „beuturii” si a prafurilor, sa nu-mi zica el ca era doar „beut” ca „p-acilea pin'” hamerica n-ai sa vezi pustan student doar beat, ei le combina,nu intru in detalii ca asta-i alta poveste, parintii multor studenti sint de-a dreptul ingroziti de comportamentul”studentzesc” de azi…mai rau ca pe vremea la hipi…Intre orban si citzu, o sa cistige barna,e ca-n filmu’ ala „My fellow americans” cind prostu’satului cistiga si nimeni nu-l suspecteaza…In timp ce orban si citzu se catzelesc intre ei in PNL-u’ asta invechit si inutil, USR-u’ crede ca scapa netaxat si ca poate profita.Deci zic din nou:PREA MULTE PARTIDE FARA SENS,TREBUIE ELIMINATE TOATE si nu o sa mai fie nevoie sa ne uitam cum se joaca o mina de neaveniti cu o tzara intreaga-oameni si resurse.Ma uit cu o scirba de nedescris cum au aprut caraghiosii care incearca sa-i gaseasca scuze lui citzu-pomadatu’ de rares bogdan-un libidinos imputit cu un tupeu fantastic si-un prost ascuns,raluca turcan-o proasta la vedere de te iei cu miinile de cap, tot felul de tzopirlani si tzopirlance care vorbesc despre legi si conduita fara sa le stie definitia si fara sa aiba o directia clara cind fac referire la ele.CInd a calcat dragnea in strachini,din penal si puschariabil nu l-au scos, acum cind s-a anuntat, (ba chiar a recunoscut) , ca citzu a facut puscarie,deci e fost puscarias,nu conteaza motivul,a facut puscarie,PUNCT, javrele incompetente si unsuroase fac pe avocatii si sustinatorii,incearca sa-i justifice greseala si cum ca nea citzu ar fi invatat din greselile lui.Ce inseamna asta?Ca cei ce-i cauta scuzele si sa faca pe avocatii lui citzu stiau de situatia lui si ne-au mintit?Sau au aflat si ei ca restul suflarii romanesti si atunci ce i-a apucat sa-si contrazica propriile asa zese valori si conduita,pt unu'(dragnea) ii sint ciuma si pt altu'(citzu’) muma?Sau e incompetenta de nedescris?Care din astea e,ca oricum o dai ajungem de unde am pornit:PREA MULTE PARTIDE FARA SENS,PARTIDELE SINT CUIBURI DE CAPUSHE SI LICHELE CU MULTE SECHELE…na c-am facut si versuri…Concluzia?Oricine cistica,orice lupte se dau,nu conteaza rezultatul final,toti sint otrava pt tara, TOTI FARA EXCEPTIE.Aaaaa, sa nu uit, herr ciolhanis,acest neputincios si prefacut mizerabil,va ramine in istoria tarii ca cel mai slab presedinte vreodata,nu cred sa existe in istoria acestei tari un conducator atit de nepotrivit ca el,foarte slab ca”lidar”.Asta uraste romanii si Romania,nu stiu de ce a ramas in tara si n-a plecat cu masa si tasu,or e un oportunist de zile mari,or „traseu'”i-a fost”prescris” si uite unde sintem,da’ ajungem de unde am pornit,n-ar fi unde e daca n-ar exista PNL, adica un partid ca restul de partide si zic din nou PREA MULTE PARTIDE – TREBUIE ELIMINATE TOATE.Aia e.

  • in cursa pentru sefia PNL se pare ca dl Catu este doar un biet iepuras … din spate vine incet, dar sigur, o broasca testoasa ce nu si-a scos chipul din carapace … inca nu se stie cine e , dar merge, merge, calca totul in picioare , profita de betia puterii ce a luat mintile multora … cand orban si catu se vor fi facut de ras pana la capat va trece si batrana broasca testoasa linia de start si se va proclama seful dreptei … adio dl prim ministru, adio dl sef al camerei deputatilor , va traiti ultimele zile pe scena politica …

  • Toate bune si frumoase. Dar eu tot nu inteleg si poate imi explica cineva, de ce ne-ar interesa pe noi plebea, cine castiga lupta asta din PNL sau chiar oricare alta batalie politica. Dar nu cu argumente puerile, gen alegeri, democratie sau mai stiu eu ce balarii pentru naivi. Pe bune, de ce?

  • Din punctul de vedere al observatorului detasat, putem vedea jocul de a impune o marioneta, catzu. Este acelasi joc facut cu protapirea lui kwj ca si presedinte. Mecanisme rudimentare, de instalare a unor masti. Nu are nici o legatura cu exercitiul popular de a gasi / recunoaste / alege a unui individ charismatic, care sa farmece alegatorul dispus sa si puna soarta in mainile unui „il presidente”, dupa regula „vox populis vox dei” .
    Singura intrebare care se pune este :”qui prodest”
    Din punctul de vedere al cetateanului responsabil de viata cetatii, acesta trebuie sa constate ca, pnl nu mai reprezinta un etalon in organizare statala, dupa principiul statului national. Este in schimb, o adunatura pestrita de parveniti, care urmaresc un singur scop, imbogatirea prin orice mijloace. Un fel de stapani de sclavi, intr o varianta moderna, dar mai perversa.
    In concluzie putem sa ne intrebam, de ce atata dezbatere pt. niste ciumeti. Haideti sa vedem care este alternativa la guvernare. Aici intrebarile sunt: Este capabil AUR sa faca ce a declarat? Este cineva pe stanga, care sa reprezinte social democratia? ( in conditiile in care psd este capturat de aceleasi forte care manipuleaza pnl)
    Aceste proiecte, sunt de fap, posibile salvari ale societatilor umane mature, care inteleg ca trebuie sa si salvgardeze libertatile individuale si valorile egalitarismului comunitar.

  • Ba eu vreau să câștige Gollum „the Precious” adik Cîțu să ia puterea în PNL.
    Atâta merită acest jalnic partid care a pierdut alegerile.
    Boc conduce? Foarte bine.
    Ăsta și-a mai îngropat o dată propriul partid, are experiență de gropar.

  • ce usor era sa il dea jos pe catzu la motiune…O noapte de betie te poate costa mult!

  • Domnu’ Cristoiu,

    Ati auzit „stirea” cum ca Raluca Turcan s-a suparat pe Catu?… 🙂

    Cica s-a suparat rau de tot. Tocmai acum, cand se fac jocurile in culise. „Rar am văzut-o pe Raluca Turcan așa nervoasă”, cita stirea. Eu habar n-am cum functioneaza masinaria de partid a PNL-ului, insa faptu’ ca Raluca s-a suparat chiar asa de „rau” si fix acum, in contextu’ depunerii motiunilor de pe 20 August (na’ ca era sa scriu 23 August, faimoasa zi cu „intorsu’ armelor”) mie imi spune ca supararea asta o sa „legitimeze” decizia lu’ doamna Raluca de a candida si ea la presedintia PNL. Pai ce sa faca, saraca? S-a suparat asa de „rau” ca nu-l mai poate sustine pe „tanaru” Catu, dupa ce, evidnent, s-a suparat la fel de „rau” si pe „batranu” Orban…!

    Daca asta-i deznodamantu’ „filmului”, e clar ca „sistemul” ne-a servit inca o telenovela!… 🙂

    • Tocmai cand putea si tarisoara noastra sa rasufle usurata ca a scapat de alegeri parlamentare , europarlamentare, locale, prezidentiale si aveam in fata un orizont de timp rezonabil pentru constructie s-au trezit iresponsabilii astia din PDL-PNL s-o puna de-un razboi . Miza asta a alegerilor intr-un partid a crescut ca gogoasa intr-un valinc si se va dezumfla intocmai . Nu va fi niciun castigator , vor fi doar perdanti si sange pe pereti. Pacat ca PSD doarme pe el ca putea culege lejer roadele , nici nu trebuia sa intinda mana, era suficient sa astepte sa cada para malaiata in gura lui Natafleata! Dar PSD doarme somnul de veci , iar iresponsabilii astia de dreapta pun tara la mezat. Dreapta se va reconfigura intr-un mod care va surprinde pe toata lumea, probabil din toamna poporul va reintra in arena si in curand vor iesi din scena multe personaje. Cine nu s-a convins ca Johannis , Catu, Orban sunt o frana in calea dezvoltarii acestei tari va avea ocazia s-o faca acum . Dreapta asa cum este reprezentata de coalitia la guvernare va face o implozie de toata frumusetea ! cu artificii si multe scantei , o merita din plin !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *