Marcel Ciolacu: De astăzi, dansul în doi s-a terminat! Decizia ca PSD și PNL să meargă cu propriii candidați la Primăria Capitalei a fost dificilă, dar este soluția corectă

Adrian Zuckerman trebuia decorat. Nu însă de Klaus Iohannis, ci de Marcel Ciolacu!

Miercuri, 13 ianuarie 2021, Administrația prezidențială a trimis presei următorul Comunicat:
„Președintele României, domnul Klaus Iohannis, a semnat miercuri, 13 ianuarie a.c., decretul de decorare a Excelenței Sale domnul Zuckerman Adrian, Ambasador al Statelor Unite ale Americii la București.
Astfel, în semn de înaltă apreciere pentru întreaga activitate desfășurată pe parcursul mandatului său în România, precum şi pentru implicarea substanțială în dezvoltarea şi aprofundarea Parteneriatului Strategic dintre țara noastră şi Statele Unite ale Americii, Președintele Klaus Iohannis a conferit Ordinul Național «Steaua României» în grad de Mare Cruce Excelenței Sale domnului Zuckerman Adrian, Ambasador al Statelor Unite ale Americii la București.”

Aprecierea prin decorare vine la o zi după aprecierea dată din gură a lui Bogdan Aurescu, zis și Trabucul, ministru Nimeni de Externe al României.
După ce s-au mirat că activitatea de chibiț electoral al baronilor PNL, Ion Ștefan, zis Grindă și Vergil Chițac de la Constanța, a putut primi o înaltă apreciere din partea Cotrocenilor, mulți au rămas pe gînduri și, urmare, a cugetării, și-au zis:

  1. Avînd în vedere că Adrian Zuckerman a primit funcția de ambasador la București ca un bacșiș pentru contribuția sa în bani la campania electorală a lui Donald Trump, decorarea sfidătoare se înscrie în seria plăților făcute de România pentru șapca de un dolar primită de Klaus Iohannis de la Donald Trump. Față de cele peste 8 miliarde de dolari cu care România a plătit armament second-hand, decorația costă demnitatea țării și nu bugetul ei. Cum însă pentru Babuinia demnitatea e un cuvînt străin, faptul că nu ne-a costat parale decorarea celui care a încălcat nu numai regulile elementare ale diplomației, dar și pe cele ale bunului simț, nu e cine știe ce. Mai ales că judecînd după ce-a urmărit Adrian Zuckerman în așa zisul mandat de ambasador al Americii, în realitate ambasador al familiei Trump, mult mai încîntat ar fi fost dacă în loc de decorație, ar fi primit de la Klaus Iohannis o damigeană cu vin.
  2. Era inevitabil ca Adrian Zuckerman să fie decorat de Klaus Iohannis. Demult Klaus Iohannis nu mai e președintele României, ci președintele PNL. Mai nou e și președintele USRPLUS. Prin urmare, ambasadorul american n-a fost decorat de președintele României, ci de Superpreședintele PNL, și nu în numele României, ci în numele unui partid. Pentru contribuția sa la rezultatul electoral al PNL.

Cu primul gînd sînt de acord cu totul. Disponibilitatea lui Klaus Iohannis de a împărți în dreapta și-n stînga decorații, frenezia cu care o starletă împarte fanilor pupici dulci, a coborît mult prețul unei decorații. Mai ales că toți ambasadorii americani postdecembriști (cu o singură excepție) s-au pricopsit la plecare cu o decorație.

Sînt de acord și cu al doilea gînd.
Într-adevăr, prin implicarea sa în campania electorală pe post de chibiț PNL, prin atacarea virulentă și, deseori neroadă, a PSD, luîndu-se la întrecere din acest punct de vedere cu Klaus Iohannis, Adrian Zuckerman a contribuit din plin la rezultatul obținut de PNL în alegerile parlamentare.

Ce rezultat a obținut PNL la alegerile parlamentare?
Păi, 25% și locul doi după PSD, care a obținut 29%.
Da, Adrian Zuckerman a contribuit din plin la acest dezastru.

În filmul de mare succes Brandul nostru e Criza (Our Brand is Crisis) care descrie o campanie prezidențială din Mexic, la un moment dat ambasadorul american își declară sprijinul pentru unul dintre candidați. Șefa campaniei duse de adversar e în al nouălea cer. Nimic nu putea contribui la eșecul unui candidat din Mexic decît sprijinul fățiș al Americii. Filmul mărturisește o realitate din America Latină. America – putere arogantă – a tratat țările Americii Latine ca pe niște slugi din curtea din dos. De aceea, ambasadorul american nu se bucură de simpatie în țările Americii Latine, și un politician căruia americanii îi caută în coarne pierde masiv din votul popular.

La noi America – poate și pentru că am fost virusați în eternitate de fanarioți cu slugărnicia unsuroasă – joacă rolul Unchiului mai mare.
La asta s-a gîndit Adrian Zuckerman cînd s-a angajat să chibițeze în favoarea PNL.

Atacurile la adresa PSD au fost însă de o nerozie întrecută doar de cea a atacurilor lui Klaus Iohannis:

  1. Au fost eminamente otova, primitive.
  2. Au fost mult sub ceea ce românii așteptau de la reprezentantul Superputerii numite America.
  3. Au fost incredibile prin denunțarea PSD drept continuatorul Partidului Comunist.
  4. Au fost contraproductive prin cîntarea fără perdea a PNL.

Urmare a acestei implicări a lui Adrian Zuckerman, PNL pierdut, iar PSD a cîștigat alegerile.
Adrian Zuckerman trebuia decorat pentru activitatea sa în România.
Nu însă de Klaus Iohannis, ci de Marcel Ciolacu.
A fost cel mai bun agent electoral al PSD.


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

4 comentarii pentru articolul „Adrian Zuckerman trebuia decorat. Nu însă de Klaus Iohannis, ci de Marcel Ciolacu!”

  • Pai,primii l au decorat Democratii din SUA.Cu ce fel de ordin? Raspuns,Ordinul Bocancul in Cur,in grad de mare Cizma.Putea Iohanita sa stea nepasator,l a decorat si el,si odata cu el ar trebui sa l decoreze tot poporul cu ordinul Scuipat cu Muci,in grad de mare Flegma. 😆 😆 😆

  • …cu pastila video.

    Comunismul nu e o varianta, pe masa existind mai multe, ci singura varianta prin care un sistem politic, oricare ar fi el, se poate desavarsi.

    desavarsirea e un proces implacabil. odata initiat, procesul urmeaza negresit o dinamica de tip fibonacci, iar aceasta are la linia de final ‘desavarsirea procesului’.
    orice proces se poate desavarsi dovedindu-se capabil sau incapabil.

    poate ca e olecut mai greu de priceput Comunismul, insa el se va manifesta negresit, pentru ca e singura solutie spre desavarsire.

    de ce Comunismul e singura solutie la indemana unui sistem politic, oricare ar fi el?
    pentru simplul motiv ca ‘desavarsirea’ deja se manifesta in Univers.
    si cum ‘desavarsirea’…e Unica, …o alta desavarsire de prin Univers va arata tot asa cum arata ‘desavarsirea’ care se manifesta deja!

    mai simplu spus ‘sistemul politic’ al Civilizatiei,
    tinzand spre desavarsire, implacabil!,
    va tinde sa semene leit cu ‘sistemul politic al Universului’. ( care e deja desavarsit! )
    n-ai ce negocia!
    aia e!, gen…:)))
    cum arata ‘sistemul politic al Universului’, care e deja desavarsit!,
    tot asa va arata si ‘sistemul politic al Civilizatiei’…atunci cind isi va manifesta tendinta de a fi desavarsit!

    ‘sistemul politic al Universului’ e ‘sistemul politic al Naturii’
    iar ‘sistemul politic al Naturii este ‘Comunismul Pur’,
    despre care a povestit Platon,
    despre care au povestit Apostolii,
    despre care a povestit Ioan Gura de Aur,
    despre care a povestit Hristos…

    Civilizatia e…Natura?
    cum sa fie, domne, Natura, daca e fix…Antinatura!
    Civilizatia e cu Artificialul, nu cu Naturalul! ( ‘sa printam carne la imprimanta’ va fi ceva banal, …poimaine!:)) )

    Civilizatia pune la indoiala Natura, si o face in stil Anti!
    Creatia Civilizatiei, fiul Civilizatiei, …ca va avea si ea un ‘fiu’, este Antiomul, pentru ca manifestarea politicii Antinatura, in Civilizatie, il defineste pe om(ul nou) ca fiind un Antiom!

    Ce s-o mai lungesc,… ca am mai zis,
    ‘sistemul politic’ spre care Civilizatia tinde este acesta si altul cu niciun chip nu poate fi:
    fix cum arata ‘sistemul politic al Universului’, care e Natura, asa va arata si ‘sistemul politic al Civilizatiei’,…in modul! :)))),

    zic ‘in modul’ pentru ca prin manifestarea in stil Anti, a Civilizatiei, ‘sistemul politic al Civilizatiei’ poate fi exclusiv…’imaginea din oglinda a Naturii’, adica…vectorial vorbind, ‘sistemul politic al Civilizatiei’ este…’Natura intoarsa pe dos si cu capul in jos’, adica fix cum arata Natura…atunci cind se Oglindeste.

    Rezumat:
    singurul sistem politic care ii e disponibil Civilizatiei, spre ‘desavarsire’, este
    ‘Oglindirea Comunismul Pur’

    …daca ar mai exista si o alta varianta….nu v-as pune-o, Io, maestre…?!:)))
    bineinteles ca da!, insa daca alta varianta nu exista,
    Io de unde s-o scot?!:))))

  • Anatomia unui furt electoral cu col.Waldron :
    https://www.youtube.com/watch?v=rHzfPOUOXJY min 27- min 45
    Masinile electronice de vot setate sa „adjudece” 68% dintre voturi manual, post-vot, la miezul noptii. Aceste fisiere s-au plimbat prin Italia, Germania si Pakistan (proxy pt CHN).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *