Marcel Ciolacu: De astăzi, dansul în doi s-a terminat! Decizia ca PSD și PNL să meargă cu propriii candidați la Primăria Capitalei a fost dificilă, dar este soluția corectă

Agenda NATO 2030: Noii dușmani ai alianței Nord Atlantice sunt Rusia și China

Am asistat la o dezbatere între Eric Zemmour, polemist, și Philippe de Villiers, fost ministru, lider de partid și scriitor de literatură istorică absolut remarcabilă. Ambii sunt considerați de către protipendada „politiquement correct” sulfuroși, pentru că sunt de dreapta, se definesc patrioți și naționaliști și au curajul să arate asta în public.

În afară faptului că sunt doi oameni de o inteligență și o cultură extraordinară, care face că fiecare minut petrecut cu ei să fie unul câștigat, am găsit în analiza și argumentele lor foarte mult bun simt și, cu riscul de a supără atotștiutorii de toate națiile, împărtășesc mare parte din concluziile lor.

Dezbaterea pornea de la configurarea scenei politice franceze la un an înainte de alegerile prezidențiale. Pentru Eric Zemmour, dreapta trebuie să se concentreze pe o singură tema: aceea a migrației, care schimbă raportul etnic în Europa. „Suntem o civilizație iudeo-creștină care nu poate fuziona cu cea arabo-musulmană”. Greșeala Marinei Le Pen la alegerile trecute, în opinia lui, a fost aceea de a se dispersa între mai multe teme, printre care și ieșirea din euro și, eventual, din UE.

„Europa nu este o națiune și nici nu va fi vreodată” – spune Philippe de Villiers. Construcția europeană a deraiat și decizii importante sunt lăsate în mâna unor funcționari de la Bruxelles. Exemplul cel mai elocvent este criză Covid. „În fața BigPharma sau BigData e nevoie de un stat care poate negocia cu toată forță, și nu un birocrat de la Bruxelles care nu are legitimitatea necesară, ceea ce s-a văzut în recenta criză sanitară pe care o traversăm începând cu achiziția de măști, la începutul pandemiei și încheind cu achiziția de vaccinuri. Nu avem o politică sanitară comună și, mai ales, nu avem o politică de apărare comună”.

Philippe de Villiers a adus în dezbatere Agenda NATO 2030, din care, a spus el, a putut citi câteva fragmente. Ori, ceea ce i se pare îngrijorător este faptul că NATO își definește noii inamici și aceștia sunt Rusia și China.

Fac o paranteză pentru a aminti că la summitul din 1997, dacă nu mă înșel, NATO constata că trebuie să se reconfigureze deoarece inamicul sau tradițional, cel pentru care a fost creat, URSS și Pactul de la Varșovia, nu mai există. Pentru a supraviețui, avea nevoie de un dușman și acesta a fost identificat în „terorism”. Tot atunci a fost adoptată și doctrina intervenționismului în afară propriilor granițe. Până în acel moment, NATO putea acționa doar dacă teritoriul unuia din membrii săi era atacat și doar în limita granițelor membrilor săi. Așa a fost, de exemplu, posibilă intervenția în Afghanistan. Observația mea este că o dată inamicul creat, el nu a încetat să se umfle și să se definească, pentru că niciodată terorismul nu a fost mai agresiv decât din momentul în care NATO l-a identificat drept țintă.

Închei paranteza și revin la Philippe de Villiers. El a evocat o întâlnire pe care a avut-o cu Putin, care i-a spus: „Voi sunteți cei care ne împingeți în brațele Chinei. Rusia este o țară europeană și rușii se simt europeni, dar voi nu încetați să ne refuzați acest drept”.

Evident, nimeni nu merge atât de departe încât să recomande o aderare a Rusiei la UE și nici Moscova nu dorește acest lucru. Dar un parteneriat, spune de Villiers, mai degrabă decât un conflict, este în avantajul nostru.

Revenind la campania electorală care, oficios, a început deja, Eric Zemmour rămâne la părerea că prioritară este câștigarea alegerilor, opțiunea sa fiind în mod clar Marine Le Pen. Pentru Philippe de Villiers, importantă este revenirea la suveranitate. „Franța este o mare putere și singură va fi mai puternică decât dizolvându-se în UE. Franța înseamnă ceva prin cultura ei, prin istoria ei peste tot în lume”.

Această discuție este importantă în sensul în care cei doi reprezintă un curent de opinie din ce în ce mai puternic în rândul alegătorilor francezi și fiecare dintre ei este un lider incontestabil. În ultima vreme au existat propuneri insistente, atât pentru Eric Zemmour cât și pentru Philippe de Villiers, de a candida la prezidențialele de anul viitor și, chiar dacă au refuzat, susținerea pe care o vor aduce unui candidat va însemna mult în fața urnelor.


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

11 comentarii pentru articolul „Agenda NATO 2030: Noii dușmani ai alianței Nord Atlantice sunt Rusia și China”

  • Ii si vad pe Putin sau Lavrov luand, ca ai nostri, pozitie de drepti in fata portarului de la Bruxelles. Ha, ha, ce-mi plac glumele mele! Muahahahahahaaa!!!

  • Nu, Monica Feraru, nu trebuie sa fii omniscient ca sa stii ca Éric Zemmour nu este un simplu nationalist, ci este adeptul ideilor extremiste de dreapta, ca are la activ si condamnari din cauza luarilor lui de pozitie.
    Este interesant cum sunteti de partea celui care nu suporta emigrantii, când dv. însiva ati emigrat în tara „valorosului” polemist.

    • Suntem foarte multi extremiști pe aceasta lume. Eu, de exemplu, sunt unul dintre ei: cred ca exista doar bărbat și femeie și ca trebuie sa ne pese de cultura , rasa și tradițiile noastre înainte de toate. Suntem foarte multi în situația asta, și nu aveți ce sa faceți. O zi buna.

    • Amice, iti doresc sa bati macar suta de ani! Dar, afla de la mine, nu vei fi considerat de-al lor nici pe ultimul drum. Francezii sunt doar politicosi dar daca se va subtia zeama, te vor ejecta fara nici o remuscare. Nu faci parte din „les bleus”. Si inca ceva, „iubesc” „democratia” care condamna din cauza luarilor de pozitie! Si da, cei doi au perfecta dreptate. Cum spun aia batrani, lucru’ amestecat, miroase a …! In fine, pandemia a facut si ceva bun, a subrezit sandramaua kolhozului. Asteptam cu interes „the splendiferous crash”!

      • Pur si simplu, nu mi se potriveste. Ai rostit o banalitate pe care ar fi trebuit sa i-o transmiti autoarei. Domnia sa se considera probabil „de-a lor”, apreciindu-i pe extremistii nationalisti de dreapta. Apoi, uiti ca eu sunt un privilegiat care oricând va fi rugat sa ramâna în hexagon, indiferent de culoarea celor care se afla la cârma. C’est ça.
        P.S. Ar trebui sa nu-mi mai repeti poezia asta, pentru ca ma pui în situatia de a ma repeta si eu, si asta ma deranjeaza.

        • Ma bucur ca Franta s-ar duce de rapa fara matale. Vezi sa nu devina Napoleon gelos pe tine. Doamne, mare ti-e gradina!

          • Intereseaza-te ce înseamna „les déserts médicaux” pentru „gradina” Frantei si nu mai spune prostii, fara sa stii de ce m-am exprimat asa!
            Hai sa nu te las sa obosesti prea mult cautând, totusi.
            https://youmatter.world/fr/deserts-medicaux-augmentation-cause-explication/

          • Bine nenica. Doar ca datorita cresterii somajului in Franta (si nu numai) sa nu te miri cand oamenii „desertului”, vor alege un francez in locul tau. Cand s-o subtia zeama, dupa cum urmeaza. Ca si cocosii trebuie sa mananca si gura lor si vor accepta si jobul ala. Eu zic sa te pazesti, ca nimeni nu e de neinlocuit, daramite sa mai fie si rugat sa se lipeasca de scaunel. Mai ales cand chiar nu e din famille! Allez les bleus!

          • Nu ai înteles nimic. Listele de pacienti ale tuturor medicilor de familie din Franta, autohtoni si straini, sunt supraîncarcate si acum, deserturile medicale se tot înmultesc, francezii nu au si nu vor avea de unde sa aleaga, atâta timp cât medicii din liberal sunt prea putini.

  • Terorismul a fost creat de serviciile secrete din occident pentru a justifica interventiile din lumea araba. Simplu. Face parte din strategia de tip atac sub steag fals pe care lumea nu o baga la cap nici acum, dupa ce a fost folosita de atatea ori in atatia ani. Sau crearea problemei, reactia opiniei publice manipulata emotional de mass media vanduta si apoi venirea cu solutii tot de cei care au creat problema la cererea publicului cretinizat prin mass media.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *