Marcel Ciolacu: De astăzi, dansul în doi s-a terminat! Decizia ca PSD și PNL să meargă cu propriii candidați la Primăria Capitalei a fost dificilă, dar este soluția corectă

Aici sunt banii care nu au mai ajuns la voi!

Daca nu au ajuns la voi, oare cine i-a băgat în buzunar?
Gaura la buget până la finalul lunii septembrie este de 5,4 miliarde euro.
Cam asta este acuratețea în programarea bugetară în mandatul lui Nero. În fapt ăsta este rateul.
O eroare de 7,67% din total buget, gaură care însumează 26,25 miliarde lei.
Trei găuri consecutive(de fapt patru daca o adăugăm si pe cea de la finalul anului trecut), adică diferențele între venituri programate si venituri încasate stabilite prin legile bugetare sau rectificările ulterioare.

Ca sa fie clar pentru toata lumea, cand faci o rectificare stii ce masuri ei, fie ea criza, pandemie sau nu, astfel ca orice scuză ca a fost criza sanitară este valabila pentru habarnisti.
Repet, când s-au făcut rectificarile s-a avut in vedere atât amanarea taxelor, cât si perspectiva de încasări in context de contractie economică (asa se fac modelarile si asta se si poate vedea din angajamentele de pe site MFP)

Sa le trecem in revista:
I. 10,54 miliarde lei gaură la trimestrul I, diferența între veniturile programate si execuția la trei luni 2020.
II. 7,9 miliarde lei gaura la al doilea trimestru, diferența între veniturile programate și execuția la șase luni 2020, cu rectificarea 1 care a diminuat veniturile bugetare având în vedere măsura de amânare a taxelor.
III. 7,81 miliarde lei gaura la trimestrul III, diferența între veniturile programate si execuția bugetară la nouă luni, cu rectificarea 2 care a diminuat veniturile deja diminuate de găurile anterioare.
Total gaură: 26,25 miliarde lei.
Bani care puteau ajunge si la pensionari si la investiții si la companii.
Un eșec fiscal-bugetar.

Dar…
Ultima gaură ne spune ca deficitul nu poate rămâne 8,6% decât daca se taie banii de la investiții.
Așa ca, Nero, nici nu știi
Cât de mic începi sa fii.
Pozele spun totul. Grupate. Programare cu execuție.
De pe site MFP.

(Text și foto preluate de pe pagina Facebook Adrian Câciu)


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *