Marcel Ciolacu: De astăzi, dansul în doi s-a terminat! Decizia ca PSD și PNL să meargă cu propriii candidați la Primăria Capitalei a fost dificilă, dar este soluția corectă

Ambasadorul german a fost expulzat din Ciad

Ambasadorul german în Ciad a fost declarat persona non grata pentru comportament nepoliticos și a părăsit țara, a declarat ministrul ciadian de externe Mahamat Saleh Annadif.
Guvernul lui Mahamat Idriss Déby Itno îi ceruse diplomatului să părăsească țara în termen de 48 de ore, pentru nerespectarea practicilor diplomatice. Un factor de decizie ciadian a declarat pentru AFP, sub protecția anonimatului, că administrația de la N’Djamena i-a reproșat diplomatului că se amestecă prea mult în guvernarea țării, precum și că a făcut remarci care tind să-i divizeze pe ciadieni (https://www.africanews.com/2023/04/10/german-ambassador-expelled-from-chad/).

Bărbați puternic înarmați au ucis cel puțin 50 de persoane în timpul a două atacuri asupra unui sat din nord-centrul Nigeriei. Ruben Bako, președintele administrației locale din Otukpo, unde a avut loc masacrul, a declarat că bandiții au ucis miercuri 47 de persoane în satul Umogidi din statul Benue. Cu o zi mai devreme, alte trei persoane fuseseră ucise în același loc, a mai spus el. Anene Sewuese de la poliția din statul Benue a confirmat acest atac și a spus că atacatorii au deschis focul într-o piață. Cu toate acestea, Sewuese a estimat bilanțul victimelor la opt persoane, inclusiv un ofițer de poliție. Motivul atacurilor nu a fost clar, deși autoritățile au declarat că sunt de părere că ambele atacuri au legătură între ele. Deși nu a existat nicio revendicare a responsabilității, autoritățile au declarat că suspiciunea a căzut asupra păstorilor locali, care s-au confruntat în trecut cu fermierii din cauza unor dispute funciare în nordul și centrul Nigeriei. Fermierii îi acuză pe crescătorii de animale, majoritatea de origine Fulani, că își pasc animalele pe fermele lor și le distrug produsele. Păstorii insistă că terenurile sunt trasee de pășunat care au fost susținute pentru prima dată prin lege în 1965, la cinci ani după ce țara și-a câștigat independența.

Statul Benue, denumit „coșul alimentar al Nigeriei” datorită recoltelor sale extrem de bogate, reprezintă unul dintre cele mai afectate locuri în confruntările care durează de zeci de ani între comunitățile agrare și crescătorii de vite nomazi din regiunile de nord-vest și centrale ale Nigeriei. Producțiile agricole din acest stat au scăzut de-a lungul anilor din cauza acestor confruntări frecvente, ceea ce a dus la o presiune și mai mare asupra familiilor dintr-o regiune în care mulți africani sunt extrem de săraci și înfometați (https://www.africanews.com/2023/04/07/gunmen-kill-at-least-50-in-attacks-on-village-in-nigeria/). În plus, marocanii se mobilizează împotriva costului ridicat al vieții. Poate vom vedea o nouă revoluție în Maroc. Un articol mai vechi (2 ani) despre războaiele dintre fermieri și păstori în Africa: Republica Centrafricană, tărâmul represaliilor sângeroase – https://www.cristoiublog.ro/republica-centrafricana-taramul-represaliilor-sangeroase/


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *