Marcel Ciolacu: De astăzi, dansul în doi s-a terminat! Decizia ca PSD și PNL să meargă cu propriii candidați la Primăria Capitalei a fost dificilă, dar este soluția corectă

Avanpremieră pentru cristoiublog.ro. Ansamblul monumental „Trei panouri votive” de Alfred Dumitriu se va inaugura pe 26 iunie

Ansamblul monumental „Trei panouri votive” de Alfred Dumitriu se va inaugura pe 26 iunie în Parcul Regele Mihai I, din Câmpina.
Am avut marea bucurie, un adevărat privilegiu,  să îl cunosc personal pe domnul Alfred Dumitriu, unul din marii sculptori români, atât la dânsul în atelier, dar și în plină activitate, ori în momentele oficiale. Spre exemplu, la inaugurarea Monumentului Eroilor, tot din Câmpina.

Câştigător al selecţiei de oferte organizate de Primăria Câmpina în vederea realizării celor trei panouri votive, domnul Alfred Dumitriu ne-a prezentat viziunea sa despre realizarea „compoziţiei de artă monumentală decorativ-ambientală” – definiţie a lucrării oferită chiar de dânsul.

„Monumentul aduce în prim-plan istoria Câmpinei în cel mai fericit moment al istoriei României, reîntregirea neamului. Practic, vorbim de istoria Câmpinei integrată, din punct de vedere artistic, în istoria ţării. Simbolistic, harta României Mari peste valurile mării reprezentate de panourile votive. Panoul votiv din partea stângă se referă la viaţa spirituală a oraşului Câmpina, la cultură şi reprezintă figurile unor importanţi oameni de cultură care au trăit aici. Pe spatele panoului sunt reprezentate muzeele şi clădirile celebre din Câmpina.

 Pe panoul votiv din partea dreaptă este reprezentată partea economică şi sunt imagini de la începuturi, cu primele exploataţii de sondă, rafinăria, atât pe partea din faţă a panoului, cât şi pe partea din spate. Imaginile vorbesc de la sine.

 Pe spatele panoului principal am scris cele mai importante date legate de istoria Câmpinei de la începuturi şi până în epoca modernă, de aceea, pe partea din faţă a acestuia am pus harta Câmpinei, tot într-un moment de glorie din istorie, la începutul secolului XX. Legătura dintre terestru şi harta României Mari, poziţionată deasupra panoului principal, este făcută cu numele eroilor, scrise foarte discret, ca nişte nori frumoşi deasupra hărţii oraşului. În partea din stânga, sus, am pus prima emblemă a oraşului, existentă în documentele care atestă, din cele mai vechi timpuri, localitatea noastră, iar în partea din dreapta, sus, am pus emblema actuală a oraşului. Aş fi mulţumit ca lucrarea să fie privită şi primită de cetăţeni cu aceeaşi bucurie pe care am simţit-o eu când am lucrat la ea” – declară Alfred Dumitru.

Costul acestui proiect a fost de 214.491 lei, sumă ce cuprinde drepturile de autor, concepţia artistică şi realizarea propriu-zisă a lucrării.

Sperăm să fim sănătoși și să ajungem și la inaugurare, pe 26 iunie, pentru a vă oferii detalii în cuvinte și imagini, despre un nou moment important în cronica bogată a orașului Câmpina.


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *