Marcel Ciolacu: De astăzi, dansul în doi s-a terminat! Decizia ca PSD și PNL să meargă cu propriii candidați la Primăria Capitalei a fost dificilă, dar este soluția corectă

Bilanț strălucit pentru pictorița Lucia Boulescu în 2023

Este vremea bilanțurilor, sintezelor și clasamentelor la finalul anului 2023. În sport, artă, politică, știință, economie, diplomație, sănătate, în toate domeniile au loc gale în care sunt premiați cei mai buni.

În domeniul picturii, de care mă ocupă cu modestie, de mai multe decenii, evident a fost anul pictoriței Lucia Boulescu din Ploiești.

Așa se explică faptul că doamna Lucia Boulescu a fost invitată să își prezinte bilanțul artistic pe 2023.

– Ce cuprinde bilanțul dvs artistic pentru anul 2023?

-Mă consider un om norocos, cel puțin așa cred.

Dumnezeu mi-a dat un dar, pe care am datoria să-l întorc admiratorilor mei.

Deci, sa începem!

Începutul de an, 2023, a fost trăsnet, cu un articol, surpriză, al d-nei Corina Matei, de la Observatorul Prahovean, despre o lucrare a mea, pe care i-o dăruisem, „Toporași”.

Apoi, în luna februarie, am avut plăcerea de a primi catalogul, editat de către domnul Dan Tudor Truică, cu ocazia festivalului de la Lugoj, „Internațional Lugoj Art Festival 2022”.

În acest catalog, este prezenta și lucrarea mea „Floare de soare”, cu care am avut onoarea de a fi prezenta și eu, la acest renumit festival.

Și tot încă de la începutul anului 2023, a trebuit să pregătesc lucrări, de dimensiuni mari și cu tematica, pentru expoziții deosebite.

Pentru început, expoziția de la Cazinoul din Sinaia, „Perle pentru Coroana Reginei”, a d-nei Mariana Frum, de la început de martie, am creat lucrarea „Regina Maria a României”.

Lucrarea m-a solicitat foarte mult, date fiind dimensiunile, dar am creat o lucrare pe care o iubesc enorm.

La „Salonul de primavară” a Cenaclului ARCADE din Ploiești, de la începutul lunii martie, am participat cu primele mele lucrări de acuarela. Deci a fost un debut!

De asemeni, am pregătit 4 lucrări, de mari dimensiuni, „Flori la Veneția (Ponte Storto)”, „Buchetul”, „În poienita” și „În arșița verii, reinterpretare după Francesco Mangialardi”, pentru expozițiile „ARCADE peste Prut”, de la Cimislia și Chișinău, în lunile martie, aprilie și mai.

La aceste expoziții am participat împreună cu, o parte din, foștii colegi de la Cenaclul ARCADE-Ioan Titus Drăghicescu.

A fost un real și binemeritat succes, după o îndelungată și minuțioasă pregătire a colegilor mei, pentru călătoria din Republica Moldova.

În luna mai, în București, am fost prezentă la expoziția „Monocromatic”, în incinta Universității de Arhitectură și Urbanism Ion Mincu, expoziție organizată de ArhivaDeArta și Societatea de Cruce Roșie din România.

La această expoziție am participat cu lucrarea intitulată: „Narcise albastre”. O altă provocare, monocromatic!

În luna iunie, surpriza surprizelor!!!

La Galeria ArhivaDeArtă am avut prima expoziție personala, virtuală.

A fost ceva extraordinar!

Propria expoziție, personala, virtuala!

Așa ca, vă invit, pe dvs și pe cititorii dvs, să vă bucurați de aceasta experientă!

Expoziția este deschisa permanent!

Accesați doar link-ul de mai jos.

https://www.youtube.com/watch?v=Qppczg6TTp0

În iunie, la expoziția de la Hunedoara a d-nei Mariana Frum, „Culoare la castel”, am fost prezentă cu 2 lucrări: „Brașov, după ziduri” și „Balcic, Minaretul”.

La sfârșitul lunii iulie, la Muzeul Național al Literaturii Române, am fost prezentă la expoziția institulată „Autoportret”, organizata de ArhivaDeArta, unde m-am prezentat cu un „Autoportret”, prima mea lucrare în ulei, pe care am realizat-o, la cursurile de portret a maestrului Laurențiu Popa. Ce provocare!

Tot la sfârșitul lunii iulie, începutul lui august, am fost prezentă în Bulgaria, la invitația d-nei Titrea Adina Moldova, la Galeria de Artă din orașul Dobrici, la expoziția „Contemp Art”, unde am expus două lucrări de dimensiuni mari: „Buchetul” și „În arșița verii, reinterpretare dupa Francesco Mangialardi”.

În luna august am participat cu lucrarea „Nuferi”, la expoziția „Flowers”, deschisă la Muzeul Geologic Național și organizata de ArhivaDeArtă.

Tot în luna august, la Cluj de data aceasta, dna Mariana Frum a organizat expoziția, „Crâmpeie din România”, la care am fost prezenta cu lucrarea „Mănăstirea Râmeț”.

A venit luna septembrie, când am primit o invitație, de la o distinsă personalitate a presei culturale și sportive, de a participa la tabăra de pictură, de la Paralia Katerini, alături de membrii AAPTg Mureș.

Acesta a fost regalul acestui an, 2023.

La expoziția organizata cu acest prilej, am prezentat două lucrari: „Flori de Nalbă” și „Răsărit pe Dunăre”.

Și ca să fie totul ca la carte, ulterior am fost onorată și cu invitația de a face parte din AAPTg Mureș și, de asemeni, să particip și la o tabără de pictura, la Tg Mureș, organizată de aceeasi asociație a artiștilor plastici.

În luna octombrie, am participat cu lucrarea „Sânziene” la expoziția intitulată „Fragmente”, organizată de ArhivaDeArta la București, la Arcub.

În luna octombrie, colegii mei de facultate au serbat unul din profesorii de bază ai Universității de Petrol și Gaze, din Ploiești, pe domnul Profesor A. Pavel, la împlinirea a 90 de ani de viată.

Și pentru acest eveniment am fost solicitată să realizez portretul domnului profesor.

Am fost atât de mândră când domnul Profesor mi-a mulțumit pentru darul făcut.

În luna decembrie, am debutat, în cadru AAPTg Mureș, la expoziția „Atelier 23”, organizată de asociație, la Tg Mureș, cu lucrarea „Căpițe, iarna”.

De asemeni, continui Școala Populara de Artă din Ploiești, unde sunt în ultimul an de studii.

La începutul de an 2023, am fost primită în Organizația Lions Cosmopolitan București, unde avem deosebita șansă de a urma cursuri de pictura, în ulei, cu o personalitate în domeniul picturii, domnul Vitalie Butescu.

Câteva dintre lucrările realizate la curs sunt: „Biserica Stavropoleos”, „Casa cu clopoței”, „La mare”, „Castelul Reginei Maria”.

– Cum apreciați acest bilanț? Pentru mine este incredibil, copleșitor ce ați realizat.

-Cred că, rândurile de mai sus v-au transmis că anul 2023 a fost un real succes pentru mine, din punct de vedere al pasiunii mele, pictura.

– Ce vă doriți, din punct de vedere artistic, pentru anul calendaristic 2024?

-Ce-mi doresc pentru 2024? În primul rând, îl rog pe bunul Dumnezeu să ne dăruiască sănătate, pentru mine și familia mea, pentru dvs și pentru toți românii. Apoi, îmi doresc liniște și pace în lume, să fim mai îngăduitori și buni, noi, cu noi înșine, în primul rând.

De asemeni, aș vrea, ca împreună cu prietena mea, Mihaela, să ne întoarcem în Spania, si să vizităm Barcelona lui Gaudi. Poate chiar și Italia ar trebui s-o trec pe listă.

Desigur, îmi doresc să pictez, în continuare, tot ceea ce-mi încânta privirea și bucură pe privitor și să mă perfecționez în continuare în tehnica acuarelei și a uleiului.

Îmi doresc sa particip, în continuare, la noi expoziții, pe diverse tematici provocatoare, atât în țară cât și peste hotare.

Acum, în încheiere, dvs și cititorilor dvs vă doresc, pentru  început de nou an, 2024, multă sănătate cu bucurii și împlinirea viselor.

Iar admiratorilor mei: vă mulțumesc pentru apreciere și susținere și va promit noi lucrări sau, parafrazându-l pe Horațiu, noi „poeme fără cuvinte”, cu care sa va încânt privirea.

– Foarte frumos spus…După asemenea cuvinte minunate, să vedem și niște imagini încântătoare din cronica anului 2023.


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *