Campania electorală pentru alegerile locale şi europarlamentare din data de 9 iunie începe vineri,10 mai, şi se încheie în 8 iunie. Campania în audiovizual se va încheia în 7 iunie

Căminele de bătrâni – pungi electorale pentru primari

Comentarii

9 comentarii pentru articolul „Căminele de bătrâni – pungi electorale pentru primari”

  • Pentru Firea si Pandele au facut România de ras cu azilele groazei. Mii de batrani au murit in aceste cămine in timpul pandemiei, si mai mult din cauza relelor tratamente. Acum nu s-a auzit ca a murit cineva. Ciolacu si gasca și – au batut joc de amaratii din camine.

  • Azilele de batrini… Corul semnalizatorilor de virtute si a ‘sufletelor frumoase’ (Hegel) este asurzitor. Sentimentele sint justificate. Dar la atita moralism educat desfasurat, te-ai fi asteptat si la putina analiza. Indignarea nu aduce solutii, iar descoperirea acestora presupune intelegerea cauzelor.

    La originea problemelor cu casele de batrini stau urmatoarele.

    1. Pauperizarea prin taxare aberanta.
    2. Monopolizarea de catre stat a functiilor altruiste. Aceasta incepe cu sistemul de ‘asigurari’
    3. Statul submineaza si lichideaza actiunea neconstrinsa a individizilor si a asocierilor voluntare dintre acestia.
    4. ‘Privatizarea’ in operatie astazi, si nu doar in Romania, este de ordin abstract, lipsit de orice fundament in asociativitate.

    Cele de mai sus reprezinta un nexus cauzal care nu are nimic de-a face in particular cu ‘cultura’ romaneasca, cu istoria totalitarismului recent, cu ‘specificul’ de neam. Daca se duce ceva de ripa, nu e romanimea: sau, nu singura. E lumea occidentala care a uitat binele libertatii. Sa incercam sa fim destepti, nu doar ‘buni’, sa intelegem de unde provine raul, si sa ne scapam de sub acest tavalug care, de 150 de ani, zdrobeste fundatiile insele ale vietii civilizate, naturale, omenoase. Sa dam statul inapoi, sa returnam puterea de a face lucruri, inclusiv altruiste, inapoi romanilor.
    Sa ignoram pe zicatorii de rele, pe victimizatorii profesionisti ai romanimii, pe ‘sufletele frumoase’ care cinta litania neputintei. Sufletul nostru anarhic (Petre Pandrea cf. Dan Puric), traditia noastra de mefienta fata de institutii, istoria noastra de impotrivire la ridicarea unui Leviathan (asa numea Hobbes statul modern) – toate, parca ne-au croit pentru sarcina aceasta. Aceasta este miza in 2024, care poate fi ora astrala a romanitatii moderne. Stat mic, popor puternic.

    Vezi analiza completa la https://anon.to/7S0bAT

  • Intre Tzontzi care se mira cum s-a trecut de la clasica soba cu hornul aferent, unde generatii intregi isi incalzeau blanita la centrala pe gaz si cantaretul ratat Tilisca il aleg pe primul. Preocupat, atent la progresul tehnologic ,mult mai bun intr-o pozitie de decizie

  • Ludovic….are o anumita doza de umor masochist….dar trebuie sa recunoastem ca are o voce foarte frumoasa si nu canta fals. Altfel, ar fi frumos daca toti am cunoaste imnul nostru….mi-aduc aminte cand se canta zilnic la scoala, si nu mai murea nimeni…

  • pentru a schimba ceva e nevoie nu doar de o noua clasa politica, ci si de un nou sistem politic.

  • Există spitalele private acreditate și răsverificate cu secție de îngrijiri paleative pentru seniori. De ce nu duc aparținătorii persoana bolnavă acolo? Pentru centrele de seniori prezentate pe la tv am remarcat că marea majoritate a pacienților sunt singuri, fără aparținători și că sunt luați contra cost (?!) de la spitalele de boli psihice. Mai rău e că nu sunt îngrijiți și se face afacerea doar pentru banii de vin de la stat din fondul de ajutor social. Sincer astfel de afaceri murdare nu ar fi existat dacă la ministerul de resort ar fi făcut controale riguroase. Legile sunt atât de permisive încât patronii unor astfel de centre sunt chiar revoltați când sunt verificați de poliție și DIICOT.
    Cât despre motanii Dvs. pot spune că ei vă simt reticența și încearcă să se ascundă. Tzotzi era revoltat ieri de traseul țevii de gaz care trece fix deasupra caloriferului. Este un racord de gaz chiar neconform!

  • Bătrânii din cămine sunt părinții românilor plecați în străinătate.România este o țară înbătrânită.Mafia împreună cu statul,își bat joc de ei.Nu degeaba Johannis a spus,țară eșuată.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *