Marcel Ciolacu: De astăzi, dansul în doi s-a terminat! Decizia ca PSD și PNL să meargă cu propriii candidați la Primăria Capitalei a fost dificilă, dar este soluția corectă

Cazul Piedone

În mai 2022, la scurt timp după încarcerarea lui Cristian Popescu-Piedone, scriam, într-un post-scriptum la textul Cozile de altădată de la DNA…, despre aberanta hotărâre judecătorească de atunci.

În amintirea vremurilor în care cine nu sărea, încasa condamnarea, onorabilii l-au vârât la Jilava și pe Cristian Popescu-Piedone, vinovat că la momentul tragic destinul electoral îl unsese primar. Din pragul carcerei, nefericitul și-a vărsat năduful: „Mă duc la închisoare cu demnitate, cu onoare și respect. Închisoarea e pentru oameni. Dacă justiția a considerat asta, ne supunem, trăim pe pământ, nu în ceruri.(…) Dacă acei părinți cred că eu, Piedone, le-am omorât copiii, așa să îi ajute Dumnezeu. (…) Plec din lumea asta de rahat. Mă duc singur… Trebuie să îi organizăm pe acolo, să zugrăvim, să facem una, alta. Să știți că închisorile sunt pentru oameni. Vinovaţi, nevinovaţi, sunt pentru oameni. (…) M-au luat… NEVINOVAT. Ca pe un câine m-au chinuit și m-au tăvălit șase ani și jumătate! Zilnic mi-au picurat amar și boală în trup şi în familie! M-au vânat pe unde m-au prins.(…) Eu merg acum unde mă azvârle statul meu cel românesc.”

Știu eu, poate or mai fi judecători și la București în stare să repare discutabila hotărâre, așa cum s-au petrecut lucrurile și în cazul avocatului Robert Roșu. În definitiv, în astfel de dosare dovedești cu adevărat dacă ești magistrat, iar nu în cele banale, de serie, în care copiezi rechizitoriile partenerilor din Ministerul Public. Sau poate, vorba mereu actualului Napoleon Bonaparte, „sunt împrejurări critice, când interesele poporului cer condamnarea unui nevinovat”?

Din fericire, acei judecători s-au găsit, astfel încât Cristian Popescu-Piedone s-a trezit, în zorii unei dimineți de vară, iarăși primar, deși se afla încă în dosul zăbrelelor jilave. O binevenită și reparatorie achitare! Fapta nu este prevăzută de legea penală… Numai că osânda ilegală a anului de recluziune nu se va șterge nicicând din mintea proaspătului liberat și nici din memoria societății românești și așa buimacă. Imaginea Justiției neaoșe s-a făcut din nou țăndări și zău că mă întreb cum dorm inamovibilii care s-au înregimentat deunăzi cu zel în plutoane de execuție în numele legii… ce perversă ticăloșie… La urma urmei, dacă nu ești în stare să reziști emoției colective sau campaniilor mediatice declanșate de „hoitarii” din presă (liberă, nu ?), dezbracă roba de judecător! Urgent, nu mai schilodi și alte destine! Sunt destule alte profesii potrivite trepădușilor mărunți, a inșilor cu verticalitate de râmă.


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

2 comentarii pentru articolul „Cazul Piedone”

  • Cu politica actuala veti intalni si alte cazuri. Ce vreti dumneavoastra nu se mai poate intrucat puterea politica nu a vrut, nu vrea si nu o sa vrea judecatori puternici. Cu actuala propaganda si campanie mediatica dusa cum ati vrea sa fie? Oamenii de caracter nu vor mai veni in sistem, chiar pleaca, asta facand politicul prin presiunea pusa pe conditiile de pensionare. Daca tot se cauta vinovati a se vedea clasa politica ce a condus Romania dupa 89, ei si cei care i-au votat.
    Lipsa crasa de cunostinte teoretice si practice a politicienilor in toate domeniile, oamenii submediocrii ce ne-au condus si ne conduc, prostia crasa fiind o conditie sine qua non de a junge de la ministru in sus, au ca finalitate situatia actuala.

  • Balamucul in care s-a trezit Romania intr-o zi isi are originea in disolutia puterilor in stat ; nu este vinovat numai judecatorul care i-a dat sentinta , este vinovata si presa care a intretinut emotia colectiva si a deturnat sensul unui eveniment nefericit , este vinovata societatea civila care nu ia atitudine si nu este alaturi de oamenii care ajung sa fie batjocoriti si umiliti, este vinovata clasa politica ticalosita si barbara , lacoma si salbatica … Cum ar fi fost daca lumea breslei ar fi luat atitudine si ar fi exclus din randurile sale magistratii care se fac vinovati de deciziile aberante , inumane ale cozilor de topor ?! ar fi un inceput…din pacate , s-a ajuns ca la toate nivelele sa misune nelegiuitii ; lipsa unei elite combative a societatii , cu un profund simt moral a facut ca tara sa devina un imens balamuc , societatea romaneasca sa devina o societate bolnava , nevrozata … cainii latra ,ursul merge !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *