Marcel Ciolacu: De astăzi, dansul în doi s-a terminat! Decizia ca PSD și PNL să meargă cu propriii candidați la Primăria Capitalei a fost dificilă, dar este soluția corectă

Ce va urma?

Un text de Dinu Popescu    

Operațiunea „Pandalia” nu s-a încheiat nici la sfârșitul lunilor de carantină, nici datorită celebrelor „două doze” și boosterelor la ele, ci când a încetat teroarea mediatică, adică în ziua în care a început operațiunea #SlavaUkraini.

Atunci, peste noapte, n-a mai fost nevoie să arăți certificate verzi pentru a intra în magazine, n-a mai fost necesară nici masca, nici promovarea legii de înțepare obligatorie, nici concedierea celor care nu se conformau, nici retragerea banilor din conturile manifestanților pro-libertate și pro-respectarea dreptului de A ALEGE , mai ales când vorbeam de substanțe aflate în stadiul de experiment, produse care nu doar că n-au făcut nimic din ce ni s-a spus că vor face, ci au produs efectul opus celui scontat: nu au scăzut riscul de infectare, din contră, nu au oprit transmisia, din contră (sper că vă amintiți cum țările cu record de vaccinați aveau și număr record de infectați), nu au scăzut riscul de a deceda, din contră, au facilitat o nouă epidemie, cea de morți subite în rândul tinerilor, dar despre asta nu e cool să vorbești în mass-media căci ești considerat #conspiraționist.

Războiul din Ucraina s-a sfârșit odată cu anexarea provinciilor separatiste (care oricum își declaraseră independența încă din 2014), deși, oficial, a mai continuat o vreme prin întreținerea narativului cu „marea contraofensivă”, aia care urma să pună ursul cu botul pe labe, operațiune care, în realitate, s-a desfășurat doar pe canalele media, nu și pe teren.

Bine, „contraofensiva desfășurată doar la televizor” a fost doar una din multiplele aberații ale acestui conflict pe parcursul căruia diverse canale de „știri” ne-au anunțat că Putin e izolat, disperat, grav bolnav sau mort, în vreme ce ăsta defilează en fanfare pe scena internațională, spre deosebire de Înalt PreaSenilitatea Sa, ipochimen care arată exact situația deplorabilă în care se află statul la cârma căruia e „in charge”, atunci când nu se împiedică de scări, nu micționează în pantaloni și nu uită în ce an se află.

E drept, și oligarhii americani au obținut tot ce au vrut din situația asta: CONFLICTE. Istoric vorbind, e binecunoscut faptul că America prosperă doar în vremuri de război, niciodată pe timp de pace.
Producția de armament a crescut, contribuția statelor membre la bugetul NATO s-a mărit substanțial, multinaționalele americane au cumpărat suprafețe uriașe din terenul agricol al Ucrainei și plutocrații americani își freacă mâinile cu gândul la contractele grase de „reconstrucție”, evident, subvenționate de stat.

Mai adăugăm aici și faptul că establishmentul american a reușit să mai adauge în panoplie încă o colonie, printr-un nou regim de fantoșe, de propagandiști pro-americani. Sigur, probabil că e ultima victorie, un cântec de lebădă înainte de pierderea statului de hegemon, de iminenta prăbușire zgomotoasă.

Iată că și operațiunea #slava se stinge lent, în vreme ce atenția opiniei publice e acum orientată spre recrudescența perenului conflict dintre Israel și Palestina, dar și a consecințelor provenite de aici: atentate în orașele occidentale.

Urmează un an complex, un an intens, cu numeroase campanii electorale, multe rânduri de alegeri, nu doar în România, în majoritatea statelor lumii, inclusiv SUA.
Sastisit de haosul din ultimii ani, vulgul a dobândit reziliență în fața jemanfișismului și incompetenței de care au dat dovadă politicienii, dar și o uriașă mefiență în fața mesajelor mass-media.

În orice manual de propagandă și persuadare, este binecunoscut faptul că cele mai mari șanse de a obține reacții previzibile, conformism, apar când publicul este anxios, speriat, când funcționează preponderent pe emoție, lăsând filtrele rațiunii să picotească.
Totuși, cu excepția veșnicilor idioți inutili, confruntați cu toate dățile recente în care narativul oficial – propagat de politicieni via presei aservite – s-a dovedit a fi antagonic cu realitatea, majoritatea oamenilor au ajuns să privească știrile sau pe jurnaliștii/influencerii agreați (conformiști) doar ca pură sursă de divertisment, vrând să afle cum se văd lucrurile acolo, în bulele lor, doar pentru a constata apoi că realitatea e antagonică cu expunerile acestora.

În lumina acestei constatări de bun simț, folosind logica deductivă, este firesc să facem o inferență pentru a anticipa evenimentele ce vor urma. Care va fi următoarea operațiune ce va polariza lumea, care vor fi următoarele arme pentru a facilita teroarea mediatică și cultivarea stării de aprehensiune în rândul populațiilor?

Ar fi prudent să ne întrebam încă de acum:
Dacă Putin a oprit pandemia, iar rachetele lansate de extremiștii palestinieni și răspunsul dur al Israelului au determinat scăderea interesului mass-media față de contraofensiva aia desfășurată pe hârtia cu care se șterge la fund cabotinul de la Kiev, după ce-și îndeasă burdihanul cu alimente produse din grâu de calitate, nu din grâu contaminat made in Ukraine (evident, și asta e o conspirație putinistă), CE URMEAZĂ?

Care vor fi operațiunile necesare pentru a deturna, în SUA și în Europa, alegerile din 2024? Vă recomand să „think about that”, cum ar spune partenerul strategic.

În rest, indiferent de ce opinii politice ați avea, de preferințe, simpatii, antipatii, de partea cui ați fi într-un conflict sau altul sau de credințele noastre, cert e că noi toți, toți cei care facem parte din specia homo sapiens, ne dorim să avem parte de CEI 3 „S”: Sănătate, Siguranță, Speranță.

SĂNĂTATE fiindcă, fără ea, orice hârtie e inutilă, indiferent de cantitatea în care o deții. Poți să fii cel mai puternic om de pe planetă (funcție, statut, avere), dacă abilitatea fizică și cognitivă se diminuează, degeaba).

SIGURANȚĂ căci, indiferent că ești Biden sau Putin, Mândruță sau Șoșoacă, Prelipceanu sau Ciutacu, cu toții vrem să nu fim nevoiți să trăim într-un mediu în care explodează rachete în curtea noastră, să nu ieșim din case cu teama de a fi asasinați la Mall sau cu gândul că, în caz de nevoie, de boală, de vicisitudini, nu vom avea parte de îngrijire, de sprijin, de ȘANSĂ.

SPERANȚĂ căci speranța e motorul civilizației noastre. Speranța ne-a scos din peșteri, speranța ne-a adus pe culmile confortului. Câtă vreme suntem în viață, ne dorim să avem puterea de a crede că zilele care urmează, sau barem anii sau deceniile care vin, chiar dacă nu vor fi perfecte, barem vor fi un pic mai bune.
Pentru a ne da jos din pat dimineața, avem nevoie să credem că mâine va fi un pic mai bine decât a fost ieri sau decât e azi. Cea mai simplă definiție a depresiei e „boala celor care nu mai pot spera”. Când moare speranța, naște disperarea. Sinucigașul este omul care nu vede nici o formă prin care viitorul ar putea fi mai bun decât prezentul, care e crunt, așadar alege să spună „stop joc” pentru a stârpi durerea, deznădejdea, disperarea.

Sănătate, Siguranță și Speranță!
Indiferent de opiniile, credințele/religiile, de conflictele și de lucrurile efemere care ne dezbină, la nivelul NEVOILOR toți împărtășim aceleași dorințe, nutrim aceleași visuri, inimile noastre bat la unison.

Din păcate, cert e că întreaga clasă politică – establishmentul, Sistemul sau oricum vreți să-i numiți – a eșuat iar și iar când a venit vorba de a facilita „CEI 3 S”. Din contră!
Au grevat Sănătatea de hârtii, deși dreptul la îngrijire medicală este, teoretic, garantat. Au distrus Siguranța, pacea, liniștea tuturor, căci, în locul cuvintelor, ei folosesc armele. Nu produc diplomați, produc tancuri. Nu produc leacuri, produc boli. Au bani pentru războaie, dar nu pentru a hrăni copiii flămânzi…

Iar Speranța? Speranța o imolează zilnic, lent, repetitiv, prin arghirofilia lor, prin incompetență, jemanfișism, ticăloșie, abrutizând și mancurtizând planeta. Ignoranța, ura și propaganda sunt călăuzele care te conduc pe cale opusă celei unde se află Speranța, Iubirea și PACEA.


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

Un comentariu pentru articolul „Ce va urma?”

  • CE URMEAZA?

    In primul rand, nu cred ca SUA isi va asuma reconstructia ucrainei. Nu prea mai are cu ce si dupa infrangerea rusinoasa in fata rusiei, nici nu cred ca mai are prea mult loc de intors prin partea asta a lumii. Doar in Romania ce mai sunt slaviti ca niste zei dar in rest, americanii sunt din ce in ce mai urati cam peste tot, INCLUSIV prin Europa.

    In final, sarcina reconstruirii ucrainei, fie va fi asumata de Rusia, fie americanii ii vor forta pe cei din UE sa cotizeze din greu la reconstruirea aia si ei sa traga foloasele, fie, cel mai probabil, rusii vor reconstrui partea din Ucraina pe care si-au recuperat-o si de restul ucrainei, sa se ocupe ucrainenii, dupa cum vor putea si dupa cum vor avea ei chef.

    Ca o paranteza, mi s-a parut si rusinos, si nedemn si profund scarbos, ca la ziua nationala a romaniei (care de altfel, asa cum a fost ea fixata pentru intai decembrie, nu prea vad ce naiba sarbatoreste), pe sub Arcul de Triumf al romaniei, sa defileze fluturandu-si steagurile, SI armatele de ocupatie locala, americane, engleze, spaniole, belgiene…

    Fara a pretinde ca pot prevedea viitorul, pare ca „noua nenorocire” va fi IA. Cu variantele ei, IAG, Q*, etc (ca la homosexuali: LGBT, LGBTQ, LGBTQ+, LGBTJGVER+/-/X/@/etc.)

    Lasand la o parte faptul (de elementar bun simt) ca realizarea unei adevarate Inteligente Artificiale, daca este posibila, este la o enorma departare in viitorul omenirii, putem lesne observa ca algoritmii folositi astazi si prezentati drept IA, se perfectioneaza cu fiecare zi care trece si in curand, nu va mai fi nimeni capabil sa deosebeasca o facatura computerizata, de realitate.

    Cum va arata justitia in conditiile astea, in care nimeni nu va mai putea deosebi falsurile IA de adevaratele probe necesare in instante, n-am curaj sa ma gandesc (inca)

    Cert e deja ca acesti algoritmi vor fi folositi extrem de intens pe „fronturile” alegerilor ce se pregatesc mai peste tot in 2024 si ca urmare, sunt de asteptat conflicte interne peste tot prin lume, din cauza asta: americanii vor da vina de manipularea (cu IA) a alegerilor de la ei, pe chinezi sau/si rusi, altii pe… altii, astfel incat starea globala deja tensionata, se va tensiona si mai rau, ajungand probabil la un moment dat la limita de rupere, dupa care va urma o bataie generalizata: cu siguranta, America stie ca isi da duhul dar nu o va face decat cu spectacol, pe propria-i reteta fabricata la Holywood, incercand sa traga pe cat mai multi posibil in abisul in care se va scufunda.

    CE URMEAZA? Pe termen scurt si partial, pe termen mediu, Haosul, pentru tot ce inca se numeste „civilizatia occidentala”. Pe termen mediu si lung, o noua civilizatie, probabil bazata pe principiile solide ale caror baze s-au pus inca din vechime. Sper sa fie vorba de incetarea treptata a lacomiei si a dorintei demente de dominatie si revenirea la UMANITATE, pentru ca Omul nu poate supravietui (si nici nu merita sa supravietuiasca), decat daca ramane Om. Primul pas in directia corecta, va fi marcat de momentul in care Omul va inceta sa mai fie un numar, o notiune abstracta sau un element de calcul din statistici si va redeveni Vasile, Istvan, John, Francois sau Serioja iar autoritatile vor incepe sa-l respecte pe acel om, renuntand la a-l mai urmari ca pe o bestie fioroasa, pana si in patul conjugal.

    Pentru ca lumea „civilizata” de astazi, condusa de americani, desi ii uraste si ii blestema pe rusi, este ghidata de principiul rusului Dzerjinski (creatorul NKVD): „Nu exista persoane nevinovate, exista doar persoane de care nu ne-am ocupat suficient.”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *