Campania electorală pentru alegerile locale şi europarlamentare din data de 9 iunie începe vineri,10 mai, şi se încheie în 8 iunie. Campania în audiovizual se va încheia în 7 iunie

Certurile de acum din Coaliție sunt o iresponsabilitate criminală

Comentarii

23 comentarii pentru articolul „Certurile de acum din Coaliție sunt o iresponsabilitate criminală”

  • Ca în orice domeniu, sunt programatori foarte buni care scriu ei cod, dar sunt și foarte mulți care îl copie de la alții, mai nou de la Chat GPT. Fiecare crede că numai cu ce se ocupă el e important și greu și merită respect și remunerare pe măsură. Nu-i chiar așa! Este loc pentru toată lumea, mai sunt și alții deștepți, nu numai programatorii, care au de fapt norocul să fie la căutare în prezent. Salariile alea foarte mari nu înseamnă neapărat și merite foarte mari. Da’ ce să-i faci? Degeaba s-a zburlit cineva în comentarii. Lasă că nu toți IT-iștii lansează rachete și controlează aparatură medicală.

  • Bună ziua domnule Ion Cristoiu,

    În vederea interviului cu domnul premier Marcel Ciolacu de luni seara, vă rog să îi propuneți o abordare mai largă a subiectului deficitului bugetar, orientată mai mult spre soluțiile deja verificate cu eficiență dovedită pe termen lung.

    Astfel, o abordare orientată mai întâi spre creșterea economică, a competitivității și atractivitaății economiei românești, care va remedia însă problema deficitului bugetar mult mai eficient și mai stabil decât o soluție de moment, luată emoțional, dar cu efecte negative majore pe termen mediu și lung.

    Eu propun:
    – reducerea impozitului pe muncă la maxim 25% (astăzi este între 40% și 50%), cu efect în creșterea consumului, adică creșterea efectivă a bazei de impozitare, respectiv scăderea muncii „la negru” – creștere netă, nu procentuală a încasărilor la buget;
    – reducerea impozitului pe proprietate, cu efect de încurajare a industriei și construcțiilor, respectiv scăderea șomajului și creșterea performanței energetice în transporturi și patrimoniul imobiliar;
    – revenirea cu cheltuielile de înarmare la 2% din PIB, în special prin amânarea achizițiilor pe termen mediu și lung, cu relevanță redusă sau chiar nulă pentru situația strategică militară actuală;
    – obținerea de despăgubiri de la producători pentru achizițiile inutile din pandemie, inclusiv pentru costurile distrugerii acestor produse (probabil că acestea singure ar aduce bugetul României chiar pe plus);
    – accesarea fondurilor europene destinate refugiaților ucraineni, respectiv a fondurilor de sprijin pentru fermierii și agricultorii români afectați indirect de consecințele economice ale războiului din țara vecină;
    – o dezbatere publică, cu implicarea cetățenilor, a camerelor de comerț, a asociațiilor patronatelor și ale contabililor, a Academiei Române și a Băncii Naționale a României (adică a tuturor partenerilor sociali, conform definiției din DEX).

    Vă mulțumesc, și aștept cu interes interviul.

    Cu stimă,
    Radu Schuster
    Cluj-Napoca

  • O īntrebare pt dl Ciolacu : Se gândesc politicienii români cum vor ramâne în istorie ?

  • „cineva trebuie sa faca. nu au curaj sa faca, sa plece”

    si daca ai rezolvat deficitul bugetar …ce?!
    problema e modernizarea Ro. ( daca rezolvi deficitul, insa nu modernizezi Ro…n ai facut mare lucru, iar asta se va vedea negresit )
    sintem la finalul unui ciclu,
    daca am fi in toiul unui ciclu, atunci abordarea ar fi putut fi alta, spre ex, poate, ar fi fost suficient sa rezolvi deficitul bugetar.
    uite ca sintem la finalul unui ciclu, vrem sau nu vrem, prin urmare e nevoie de o primavara, deci de modernizarea Ro. ( mai altfel spus modernizind Ro rezolv si deficitul, insa treaba asta e un efect, ca grija e modernizarea Ro, nu deficitul )

    vremurile de acum se aseamana cu procesul de demolare a unei case si constructia uneia noi.
    tre s o gandesti bine, ca odata ridicata …n ai ce sa mai dai la intors.

    daca problema e definita ca fiind deficitul bugetar, ba chiar si daca e definita ca fiind maniefstarea deficitelor gemene, atunci definitia nu acopera potentialul problemei, prin urmarea rezolvarea problemei se va dovedi impotenta, ulterior.
    e fundamental de priceput ca noi vorbim acum despre manifestarea unei noi primaveri, care e povestea unui nou ciclu in dinamica civilizatiei ( ca el e un ciclu fundamental in dinamica tuturor civilizatilor care s au manifesta paici …asta e in plus, insa vine in sustinerea definitiei )

    deci nu e vorba despre a recompartimenta o casa, …mai darami un perete, mai constuiesti doi,…nu.
    daca nu despre asta e vorba,…nu e si cu asta basta.
    e vorba despre a demola ( controlat ) o casa devenita intre timp sandrama, deci incapabila sa sustina o dezvoltare de tip fibonacci, si concomitent despre cum construiesti una noua, in cazul curent una nou-nouta, astfel incat ea sa aiba un potential suficient pentru a asigura un nou ciclu de dezvoltare, un nou ciclu al anotimpurilor.

    senzatia e ca in lume e vorba despre ceva iar noi ne preocupam cu cu totul altceva, daca definim ca ‘problema’ orice altceva decit faptul ca ‘e Iarna’, o lume moare, si vine Primavara, deci o noua lume se va naste. pe toata planeta!, nu doar la noi.

    prin urmare are sens o discutie pe aceasta tema , daca barim se ridica la masura Vremurilor. daca ea e localizata sub nivelul asta …ce rezultate sa astepti de la o astfel de discutie?!
    bine, faci ceva!,
    lasi senzatia de efervescenta, de miscare,…deci de viata,
    …insa facerea ta e prin definitie impotenta ( pentru ca nu se refera la o Primavara, ci la ceva miscare pe ‘vremea Iernii’ )
    daca e definita sub nivelul la care se manifesta Civilizatia.

  • cristina möckli Pitesti: Vorbiti de un interviu istoric cu d-l Ciolacu??? O gluma de prost gust, din moment ce d-l Ciolacu intreaba numai Bruxel ci nu pe noi. Intrebare: ce face Ciolacu pt Pace si reinvigorarea economiei Romanesti? Taxe, etc, ne am lamurit, ca e totul o mascarada, vrem masuri noi, pe termen lung, de reorganizare si sustinere a ECONOMIEI ROMANESTI! avem firma in Romania-Craiova care exporta la suedezi etc Loconotive, dar in Romania CFR e falimentar. de ce, cind prin masuri se poate regla

  • Puteți comenta puțin și situația din Africa, în următoarea pastilă?

  • Bănuiesc că unele chestiuni din ordonanța certurilor vor fi modificate înainte de publicarea în MO. Cum adică un director al unei autorități guvernamentale să aibă de max 6 ori indemnizația unui ministru?! Cine-i șeful directorul sau ministrul/prim ministrul? Sumele lunare la care se ajunge sunt fantasmagorice! E ordonanța austerității sau ordonanța îmbogățirii unor șefișori numiți politic?!
    Cu IT-știi și magistrații trebuie rezolvate în regim de urgență chestiunea avantajelor financiare! Nu ți-ai ales o profesie pentru avantajele pe care ți le conferă ci doar pentru că îți place; nu ești vertical/corect doar dacă ești plătit regește pe viață, ci doar pentru că așa trebuie să fie un om educat.
    Oare învățământul de stat de orice nivel se va supune acelorași prevederi? Să vedeți acolo salarii nejustificat de mari la șefimea care face parte din caracatiță.
    De când s-a spus că 14 produse de bază se vor ieftini, cu o zi înainte de 1 aug. prețurile au fost majorate, iar pe 2 aug au fost reduse infim. Să ne luăm grija.

    • De accord. Orice industrie trebuie incirakata mai ales la imceput sau in momentul in care tu ca tara ai un deficit pe partea aceea. Ce trebuie sa inteleaga angajatii din IT(care nu sunt doar programatori) este ca daca vor ramane cu mai putini bani dupa aceasta modificare, vor trebui sa faca ceea ce trebuiau sa faca de mult si anume sa mearga catre patronate carora aceste scutiri le-au convenit si au oferit mariri infime contra valorii adaugite sau anilor de experienta.
      Cat despre standardizarea unei grila pentru bugetari,stiu doar ca la cei care lucreaza in primarii,consilii judetene si cei subordonati direct acestor institutii urmeaza sa primeasca o incadrare. De invatamant, momentan, nu s-a specificat nimic.

      • @Alin a scris pe 05/08/2023 la 13:03
        Da Alin…fetele si baietii care lucreaza in videochat tot it fac…asa e…ai dreptate…nu cunosc domeniul…sunt 400.000 lucratoare si lucratori in industria videochat-ului incadrati ca „operatori calculator”…lucreza cu tastatura si dildo in acelasi timp…mai vorbesc si cu mamica la telefon in acele momente de concentrare maxima…doar fetele pot face 2-3 activitati simultan…asa este,,,nu cunosc domeniul…sper ca nu vrei sa-ti postez si clipuri sau unde sa le gasesti…
        Constantinescu Valentin-Ionut(Programator ginecolog-adica fac programari la obstretica ginecologie epilari definitive…rejuvenare vaginala si mai sunt niste „specializari”…dar trebuie sa platiti sa le spun)…. 😛 🙂 😀 😆

        • Deveniti de-a dreptul penibil, si sincer sper sa nu va ia nimeni vreodata in serios, atat mai zic. Informatia e acolo, si puteti sa o accesati pentru a nu mai face afirmatii aiuristice si ridicole care nu fac decat sa va decredibilizeze. Incadrarea videochat-ului nu este facuta de cei din domeniul IT. Dati un google sa vedeti ramurile si impactul acestui domeniu in toata societatea actuala si importanta ramurilor de securitate cibernetica si AI pe termen mediu si lung. Nu este vina dumneavoastra ca tratati superficial acest domeniu, neavand dorinta de a cerceta si intelege, ci, ca orice parerolog rau voitor, recurgeti la batai de joc, caci pentru a face misto este nevoie de o buna cunoastere a chestiunilor abordate.

          • @Alin a scris pe 05/08/2023 la 13:48
            Eu nu stiu cu cine vorbesc dar iti spun cu cine vorbesti
            Am o Licenta,Un Master in Comunicatii si 24 Ani vechime in Domeniu
            Licenta-ELTC acum se cheama ETTI-Comunicatii,Comunicatii Radio,Comunicatii Mobile si prin Sateliti
            Masterul-ATM-Ingineria Sistemelor de Comunicatii si Securitate Electronica
            Asadar am 31 ani de asa ceva…
            „Securitate cibernetica…AI” nu insemna nici Cenzura si nici Social Engineering…
            Sincer pentru Viitor sunt preocupat de Securitatea Alimentara Termica(caldura) etc…v-ati luat sigla si volan de masina premium,mai putin obiectul in sine…e si asta un fel de „programare orientata pe obiecte”
            Constantinescu Valentin-Ionut

  • Stimate domnule Cristoiu,

    Am ascultat cu stupoare pastila dumneavoastră din 05-08-2023 in care vă permiteți tot felul de considerații la adresa meseriei de programator fără sa aveți habar despre ce vorbiți.
    În primul rând v-ați comparat cu un programator și ați spus ca nici măcar dvs nu aveți 3000Eur deși participați la multe emisiuni etc.
    Stimate domn am 52 de ani și am lucrat numai ca programator de la 27 de ani in 5 țări pe două continente cum îmi place mie să spun. Am lucrat în mulinaționale unde stresul este la maximum, dar și in firme mai mici din România sau străinătate unde provocările sunt date de domeniul în sine, spre ex software care comandă aparatura medicala etc. După toată această experiență ca programator, având și experiența participării la cenacluri literare în tinerețe vă pot spune imediat că prin comparație cu un programator dumneavoastră domnule Cristoiu nu ați muncit niciodată. Că tot pomeneați de creativitate, cu greu gasești o meserie în care să fie nevoie de creativitate mai mare iar consumul nervos este absolut uriaș, și da poate greu de priceput de către cineva din afara meseriei, care nu înțelege cum de fac tinerii noștrii burn-out că de ex el care face emisiuni la TV nu face.
    Stimate domn se vede ca veniți din epoca în care numai voi oamenii sistemului meritați sa trăiti iar restul oricat aveam era prea mult.
    Din fericire există firme străine care au ridicat ștacheta salariilor în Romania întelegand prea bine care este efortul pe care îl face un programator și că in lipsa acestui stimulent financiar nimeni nu ar avea interesul să stea sa-i fiarbă creierul la propriu incercând să găsească soluții la probleme adesea imposibile.
    Chestia cu scutirea de impozit nici nu a plecat de la noi, și nici măcar nu facem mare caz de cei 10% că in rest plătim cam 5 pensii un programator. Reducerea de 10% este un stimulent ca să vină multinaționalele aici în loc sa se ducă spre ex in Irlanda unde au facilitati mai mari.
    Ca să închei, programele mele n-or fi ele opere de artă însă de un lucru sunt sigur, măcar câteva dintre ele vor supraviuețui mai mult decât opera dvs literară alcatuită din niște compuneri școlare căznite, adesea publicate pe banii proprii(nimic mai trist) și pe care nu le citeste nimeni și nu le va citi
    în veci ele fiind lipsite de valoare. Exista domnule Cristoiu meserii ca cea de programator, medic, controlor de trafic aerian etc unde efortul se plătește bine. Faptul că te duci într-o clădire de birouri după ce oamenii sătui de munca adevarată au plecat acasă nu e un titlu de glorie care sa te facă sa comentezi cum că unde sunt TFL-istii sâmbata si duminica sau in afara programului.
    Dumneavoastră nu munciți si nu ați facut-o niciodată, credeți-mă când vă spun, sunteți un norocos și chiar dacă v-ar da cineva mai mult de 3000Eur să fiți programator nu ați putea. Tot ceea ce vedeti ca mișcă pe ecranul acelui Lenovo e făcut de către programatori dar nu pricepeți o boabă.

    • @Păun Dumitru Dan a scris pe 05/08/2023 la 07:29
      V-au murit colindatorii…”tot ce misca pe ecran” e cam la fel de la windows 3.1 incoace…de acum 30 ani…daca sunteti buni…mergeti si cereti „salar”…nu stati cu mana intinsa la scutiri…ca fetitzele…pe „pasarica” lor…mai dau si pasarica sau informatii gratuit caraliilor…
      Ales Bules Haoarde
      Valentin-Ionut Constantinescu(Inginer)
      ps.
      pentru ce „misca” pe ecran v-a platit kill bates,pardon bill gates,asa ca nu va mai apartine,v-a cumparat „mintea”

      • Nenea Constantinescu,care fara suparare va erijati in orice subiect fara a avea de multe ori HABAR despre ce vorbiti!Va sugerez prieteneste sa pastrati linistea pe subiecte care va depases, si se vede din raspuns.IT NU INSEAMNA DOAR PROGRAMATORI!Daca asta nu se intelege si daca matale consideri ca toata industria care a facilitat inclusiv ecranul si tastatura de pe care scrii e Bill Gheitz, nu avem cu cine dialoga si din pacate iti cam dai importanta aiurea. Fa un efort minim sa intelegi si dupa discutam,ok?Daca nu se poate macar sa existe minimul bun simt de a face liniste!

        • @Alin a scris pe 05/08/2023 la 12:54
          Alin…discutia e simpla si e una de principiu…va puteti ocupa de rocket science sau vidanjari ecologice dar aveti aceleasi drepturi si obligatii…asa cum pentru toti un pachet de tigari costa 25.5 lei sa spunem…asa si voi toti platiti impozite…in cuantum egal…aveti pensii contributive nu speciale si tot asa…
          Limbaje de programare…pai cobol fortran basic system operativ algebric ce erau…am facut si Eu c plus plus…am scris intentionat asa sa nu pun cruciulite pe aici sau C#…am facut si assembler in Facultate…acum in ce lucrati…in java…python…dar sunt toate „visual”…
          Retine…Eu decat Programator mai bine Vidanjor…Cel Mai Bine Gropar…Cioclu…mi-am deschis scoala si predau cursuri de imbalsamare…e mai banos si mai cinstit…
          „Primele școli de îmbălsămare din România, motiv de scandal între firmele private şi statul român”
          https://www.antena3.ro/actualitate/scoli-imbalsamare-romania-scandal-firme-private-statul-roman-682156.html
          Constantinescu Valentin-Ionut(Condelantar-adica ma ocup de „programarea” condoleantelor)

  • Intrebare pentru domnul Ciolacu:Aceste masuri de rectificare fiscala au un termen de valabilitate?Se va mai reveni asupra lor sau se preconizeaza,dimpotriva,alte masuri suplimentare?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *