Campania electorală pentru alegerile locale şi europarlamentare din data de 9 iunie începe vineri,10 mai, şi se încheie în 8 iunie. Campania în audiovizual se va încheia în 7 iunie

Corespondență din Anglia. Dacă și cu parcă nu știu ce-i aia barcă

Nu m-am îndoit nicio clipă că majorările de pe facturile la curent și gaz nu au nicio legătură cu realitatea resurselor. Au însă legătură cu inflația. Niște pămpălăi care au fost făcuți să creadă că sunt politicieni (și copiii netalentați, dar înzestrați de-acasă, studiază tot la facultăți de studii politice) au tipărit bani în neștire. Trebuiau plătite vaccinurile anti-covid, măștile, rugina de pe rachete și corupția.

M-am uitat în portmoneu. Curat. Nici urmă de miros de ducă-se pe pustii. Și-am zis: “Doamne, Dumnezeul meu cel de când lumea, pe care încearcă să te înlocuiască tot felul de absurdități, dă, Doamne, un val de căldură, măcar până iau salariul”.
Și-a fost cald în octombrie și bun la suflet noiembrie. Doar că pricinoșii și-au lăsat gândurile s-o ia razna și iar au început să urle a încălzire globală. Doar pentru un fonfeu sentimental.

Prin vară, când s-a făcut de m-au trecut toate sudorile, m-am rugat de-o ploaie, dar m-am rugat să fie și pentru cei cărora le crăpa pământul pe sub picioare. Tot cu încălzire globală s-au botezat pricinoșii și atunci. Nici nu vreau să știu ce mănâncă încălziții ăia, dar m-aș fi bucurat să fi învățat la școală ceva fizică, biologie, chimie și chiar și un pic de istoria Pământului. Și de la Dumnezeu și de la Big Bang. Într-un an sau doi, când lumea se va sătura de rețelele sociale și de prostul obicei de a se maimuțări pentru bani sau pentru faimă gata ruginită, oamenii se vor întoarce la realitatea de a fi bărbați și femei, ocrotind viața. Anatomia s-a rușinat de mulți tăntălăi în ultimii ani. Ce altceva mai contează? De moarte e plin Universul, viața e singura valută forte. Între timp și criptomonezile, banii de criptă, s-au dovedit a fi niște peruci de capră pentru țestele unor chilugi.

Sâmbătă, 19 noiembrie 2022, Vestele Galbene au aniversat patru ani de existență, pe străzile Parisului. Pe una dintre pancarte scria că parte din protestatari nu doresc să tragă în piept un cer la fel de galben precum vestele lor. Trăgeau însă în piept fum negru, galben și roșu din niște torțe fără tort aniversar. De la politicieni la mitingiști de toate culorile, toți analfabeții de mediu înconjurător urlă că sunt de partea facerii de bine.

Între timp se fabrică tone de telefoane mobile, tablete și calculatoare foarte greu de reciclat. Miliardarii, globaliștii, pionii politici dirijează fonduri în întreținerea unui război de ciuca măcăii care poluează. Iahturile, jeturile personale, limuzinele de lux poluează. Internetul poluează. Miliardarii sunt cei mai mari poluanți. De ce se alocă bani de la bugete, adică din banii necăjiților, pentru o purificare a planetei care e de fapt obligația celor ce au câștigat de pe urma murdăriei?

Vaca, maimuța, laptele gras nu poluează planeta. Dinozaurii nu au dispărut din cauza încălzirii globale. Potopul nu s-a întâmplat din cauza încălzirii globale. S-ar putea ca idioții să-l supere iar pe Dumnezeu și să li se dea cu încălzirea globală la fund.
Și, vă rog și eu frumos, nu vă mai amestecați în corespondența mea cu Dumnezeu, nu e încălzire globală, e după faptă și răsplată.


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *