Marcel Ciolacu: De astăzi, dansul în doi s-a terminat! Decizia ca PSD și PNL să meargă cu propriii candidați la Primăria Capitalei a fost dificilă, dar este soluția corectă

Corespondență din Istanbul. Muzeul de ciocolată și călătoria în lumea copilăriei

Copilăria este cea mai fericită perioadă a vieţii și ne amintim, cu nostalgie, de acele vremuri atunci când  viața ne împovărează de greutățile ei.

Nu aveam griji, aveam parte de dragostea familiei și, mai ales, visam, cutezam să mergem cu gândul departe. Când suntem copii, avem inima deschisă spre iubire şi frumos. Râdem şi plângem foarte uşor, suntem capricioşi şi generoşi, iertăm şi uităm repede micile supărări.

Însă, creștem și ne pierdem pe drum, uităm de sufletele noastre, zâmbim şi râdem cu reţinere,  judecăm aproapele, ne îndepărtam de cei care nu sunt ca noi, încercăm să afişăm o mină serioasă, fugim de ludic, ne formalizăm în alegerea prietenilor, nu mai facem risipă de entuziasm .

De data asta nu vreau să alunec în tristețe, dimpotrivă. Să găsim locuri și oameni care să ne bucure sufletul.

Cu toții știți o mulțime de lucruri despre Istanbul.  Istanbul, singurul oraș din lume întins pe două continente – ​​Europa și Asia. Este o îmbinație fabuloasă de cultură și istorie, are multe de oferit călătorilor din întreaga lume. Fondat în timpul neoliticului, Istanbulul este astăzi un oraș modern care rămâne fidel moștenirii sale istorice prin tot ceea ce ne prezintă.

Pe lângă atracțiile turistice remarcabile și arhicunoscute din Istanbul, cum ar fi  Palatul Topkapi, Hagia Sofia și Moscheea Albastră ( Moscheea Sultanahmet), Sultan Ahmet Park, Suleymaniye Mosque,  Marele Bazar (Grand Bazaar), Bazarul de condimente (Bazarul egiptean), Cartierul Balat, Piața Taksim și aș putea continua lista cu multe altele, vă spun că Istanbulul are peste 80 de muzee, iar unul dintre ele ne bucură simțurile și privirea și mai ales ne face să ne bucurăm asemeni copiilor.

Astăzi vă invit să facem o călătorie istorică în lumea ciocolatei.  Da!  În Istanbul este un muzeu dedicat ciocolatei și dacă nu mă credeți o să vă pun la sfârșitul  textului  niște fotografii.

Muzeul de ciocolată aparține unei companii private, o companie foarte mare și binecunoscută în Turcia, specializată în industria ciocolatei. Pentru iubitorii de ciocolată și nu numai  este impresionant.  Personalul foarte amabil te întâmpină la intrare cu o tavă plină de sortimente de ciocolată, care mai de care mai irezistibilă. După ce îți răsfeți papilele gustative, gazdele te conduc într-o lume minunată, începând de la boabele de cacao şi pâna la construirea și ornarea ciocolatei.

Copiii, în special, dar și adulții nu-şi pot stăpâni uimirea și bucuria când intră pe strada de  ciocolată.

La Muzeul  de ciocolată  din Istanbul găsim în varianta dulce: Moscheea Albastră, Hagia Sophia și Turnul Fecioarei, Palatul Dolmabahçe, dar și clădiri din alte zone ale lumii, ca de exemplu: Turnul din Pisa, Big Ben, Taj Mahal etc . Impresionantă este Arca lui Noe cu  toate animalele din interiorul ei confecționate din ciocolată.

Găsești ciocolată în multe forme, culori și dimensiuni de care pur și simplu te  îndrăgostești, rămâi uimit în fața sculpturilor de ciocolată.

Dincolo de secțiunea dedicată orașului Istanbul, unde vezi impunătoarele obiective, nu ai cum să nu fi atras de busturile din ciocolată ale unor personalități renumite care şi-au lăsat amprenta în istorie precum: Mustafa Kemal Atatürk,  Albert Einstein, Mevlana Jalaluddin Rumi, Fatih Sultan Mehmet, Van Gogh.

În muzeu sunt, de asemenea, o multitudine de personaje din desene animate realizate din ciocolată și care se bucură și ele de o foarte mare apreciere.

Ciocolata este, pe bună dreptate, cel mai iubit desert din lume. Ciocolata nu dă doar o stare de bine datorită gustului, ea poate fi benefică pentru inimă și creier. Cu textura ei catifelată și aromele tentante, ciocolata este mai mult decât un simplu răsfăț, este o sursă de bucurie. Dar este și o emblemă a mai multor țări.  Acum sunt pe deplin convinsă de acest lucru. Vizita la muzeu mi-a întărit aceste convingeri, iar transpunerea în lumea copilăriei a fost marea bucurie a călătoriei. M-am bucurat și entuziasmat cu naturalețe și sinceritate, asemeni unui copil. Zâmbetul de bucurie mi-a rămas pe chip. Preț de o oră și ceva am fost un suflet de copil, vesel și candid, pentru că, într-adevăr, copilăria va rămâne în memoria fiecăruia dintre noi  ca un reper a ceea ce înseamnă fericirea.

Vă recomand să-l vizitați când ajungeți în Istanbul!

 

 

 


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *