Marcel Ciolacu: De astăzi, dansul în doi s-a terminat! Decizia ca PSD și PNL să meargă cu propriii candidați la Primăria Capitalei a fost dificilă, dar este soluția corectă

Cronica de vineri. Nefirescul fapt că a nins în marele oraș i-a tulburat pe bucureșteni

Se face o săptămână de când a nins în București. Au mai văzut și copiii noștri zăpadă. Acum câteva zile, în noaptea de vineri spre sâmbătă, o ploaie mocănească s-a transformat în fulgi de zăpadă. Albă și curată. M-am culcat cu zoaie pe stradă, întuneric și urât, iar pe la 6 dimineața cvartalul mohorât, plin de rahați de mâțe și de căței de pe străduțe, era acoperit de ceva alb și strălucitor care se așternuse inclusiv peste găinațuirile porumbeilor pe care le curăț zilnic cu șpaclul de pe pervazele ferestrelor. Alb și o lumină nefirească, deși era doar în buza dimineții. Pe jos covor alb, ca din Coșbuc, asta a durat câteva minute până au trecut mașinile și-au înnegrit totul. Cu un fes tras peste urechi, cu fularul înfășurat în jurul gâtului și în tricou ies pe balcon așteptând ca să văd ce vedeam de atâtea ori în copilărie și de care, acum la bătrânețe, mi s-a făcut un dor nebun. Oameni cu lopeți, rânind la zăpadă, copii cu sănii, tăvălindu-se în zăpadă etc, etc. Nimic, nici țipenie de om. Toți stăteau pe la ferestre, care prin balcoane, care prin scările blocurilor, – v-am spus locuiesc într-un cvartal și am vizibilitate maximă la toate blocurile și scările care-l formează- și făceau poze la zăpadă, selfie-uri cu lopata, cu mașinile înzăpezite, cu aleile, cu pomii copleșiți de atâta greutate. Cei care locuiau la etajele superioare aveau altă panoramă. Cu oameni văzuți de sus, soldați cu lopețile la picior. Îmi chem soția să vadă și ea, iar ea îmi răspunde – Tati, e un semn de normalitate! Dacă nu era zi și era noapte, dacă nu era iarnă și era primăvară, puteai crede că era ca la noaptea de Înviere!

Pe mine mă cam sperie normalitatea asta, cu sute de telefoane licărind și fotografiind zăpada. Pe rețelele de socializare nu mai spun, eu sunt doar pe Facebook, dar mi-a ajuns. Prin nămeți dacă ai fi, știind că mai ai benzină pentru încă vreo două ore, și viața ta atârnă de asta, dar tot îți faci un selfie din mijlocul urgiei. Domni și domnițe cu pretenții, ce dracu, se pozează cu racleta! Vine Paștele, să vezi atunci poze cu ouă colorate, colaci și cozonaci. A nins!

Mâine, adică sâmbătă, mă duc acasă, la țară, în Siliștea Gumești. După mici provizii. Am vorbit din timp cu finul Costel al lui Măleanu pentru niște brânză, cu o vecină pentru ouă, dar în general mă duc să văz cum mai este gospodăria. Să vezi ce poze și ce selfie-uri îmi fac pe drum, pe câmp, lângă pădurea de la Tătărăști, acolo unde vânau pe vremuri căprioare Adrian Năstase, Petrică Roman și răposatul Dan Iosif.  Ce amintiri…

P.S. Minunea a durat câteva zile. De ieri a început să se încălzească, zăpada se topește, iar rahații apar cu căciulițe mici și hăinuțe de nea înghețată și mocirlită prin grădinile blocurilor, prin parcuri și pe trotuare. Nefirescul fapt că a nins în marele oraș i-a tulburat pe bucureșteni. Pe rahați și mai mult.


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *