Marcel Ciolacu: De astăzi, dansul în doi s-a terminat! Decizia ca PSD și PNL să meargă cu propriii candidați la Primăria Capitalei a fost dificilă, dar este soluția corectă

Cu Goethe la dat în bobi

În urmă cu vreo trei zile, prezentatoarea unui post indian de știri se întreba cum s-ar putea oare decodifica ultimele manifestări erotice ale vestului în ceea ce privește războiul din Ucraina? Occidentalilor le-a dat inima ghes și li s-a înflăcărat imaginația. Câteva au fost momentele pe care le-am trecut în jurnalul neuronal al mâncărimilor care anunță schimbarea vremii:

  • Prin noiembrie-decembrie, CTP scria un articol pe Republica.ro în care sugera ca la Olimpiada de la Paris pentru ruși să se arboreze steagul negru. Olimpicii (G7?) nu au luat deja destule măsuri? În ultima vreme CTP scrie de parcă are tot timpul un cui în pantof. Urăște ce nu-i place, urăște ce-l lasă indiferent, dar, cel mai trist, urăște și ce-a iubit.
  • Ambasadoarea americană K.K. a făcut o vizită în nordul țării, la Suceava, călătorind cu trenul. Când vreodată un ambasador a mers cu trenul, mai ales într-o țară în care până și intelectualii duc cu ei șnițele și pârjoale? Faptul în sine era un fel de “Atențiune! Atențiune!” de ne asurzea urechile. La Suceava a ars nu demult acoperișul prefecturii, că numai perfectură nu era!
  • După declanșarea atacului de la Moscova și-au asumat paternitatea Isis, cărora SUA le-a vândut arme, și talibanii, cărora SUA le-a făcut cadou arme la plecare. Cu cât mai departe de adevărații făptuitori, cu atât mai relevant!
  • Cei prinși fugeau înspre Ucraina, unde li se promisese ajutor chiar de pe traseu. Cei care au coordonat acțiunea au călătorit cu avioane obișnuite, spre destinații total diferite.
  • Săptămâna aceasta, dacă îmi aduc bine aminte, Iohannis a fost întrebat de un reporter ce ajutor strategic le-a oferit NATO ucrainenilor, de pe teritoriul țării de unde încă își mai ia salariu. S-a zborșit la transparență și s-a lăudat cu ore de pilotaj. Cum ar putea un asemenea idiot să creadă că va fi ales șef NATO, mi-e greu să înțeleg! El și Zelenski și-au trădat țările și popoarele și dacă ar mai exista ceva patriotism și onoare pe lumea asta, ar trebui arestați împreună cu primii lor miniștri de către aripa încă comunistă a serviciilor lor secrete. Setea de putere și boala banilor au făcut din Iohannis și din Zelenski țapii ispășitori ai aristocrației de propagandă și de IT.
  • Și, nu în ultimul rând, se închide un triunghi: Colectiv, concertul Ariana Grande din Manchester, concertul Picnic din Moscova.
  • Crocus City Hall nu a fost ales întâmplător, a furnizat semnătura atacului.
  • John Kirby, purtător de cuvânt al Casei Albe, s-a stropit cu empatie din cască și tot nu a părut să știe ce căuta acolo. I se spusese doar să poarte o batistă albă. La un moment dat (min 2:48 în clipul de la sfârșitul articolului) și-a scos o a doua batistă albă, din buzunarul pantalonilor, și și-a tamponat cu ea nasul, nu țambalul, transpirat deja pe la subsuori că ar putea rata momentul. Elena Udrea n-a avut nevoie de batistă.

Serviciile vor vocifera că sunt simple speculații. Așa e, dar marile descoperiri au pornit toate din mici speculații, nu din speculă.

Cel care a profețit războiul din Ucraina a fost Goethe, în ”Suferințele tânărului Werther”. Pe Werther l-a îmbrăcat în uniforma slava!, vestă galbenă, jachetă albastră-azurie. Toate scrierile care au devenit cunoscute la nivel mondial, ca și Biblia, ne-au spus ceva despre viitor. Pentru că Cuvântul e cu Dumnezeu și e Dumnezeu. Pentru Goethe culorile aveau semnificații mistice, nu științifice ca cele studiate și argumentate de Newton. Goethe le-a dedicat un cărțoi de mai multe sute de pagini, intitulat “Teoria culorilor”, s-a folosit de hexagonul magic al diferențierii de nuanțe și în “Faust” și le-a definit alchimia. Galbenul se diluează în lumină, până la albul pur, orbitor al focarului. Albastrul alunecă în indigo, până în întuneric, tot un fel de orbire, mai blândă dar mai înfricoșătoare. Speculațiile lui Goethe le-a urmat pe cele ale lui Aristotel. Conform găselnițelor lui Goethe, care a fost și un talentat pictor, galbenul și albastrul sunt de fapt alb și negru, zi și noapte. O complementaritate dar și o luptă continuă între bine și rău. Este exact ce se întâmplă în Ucraina, unde, orbitor pentru unii, cei care păreau buni s-au transformat în răi, iar cei ce erau arătați cu degetul a fi răi au acționat în favoarea binelui. Deși părea de partea Ucrainei, Goethe și-a dat și el seama că cel ce oferea echilibru era putinist. Werther s-a sinucis, Ucraina a fost distrusă pentru niște iluzii. Europa știe că locul ei e alături de Rusia, chiar dacă i-au plăcut avansurile Ucrainei, până la urmă ale unui terchea-berchea de care până la urmă până și aristocrații care s-au pretins a-i fi prieteni s-au distanțat. Cât despre prietenul care s-a ocupat de corespondență, America, a mai făcut niște bani din nimic, pe viața și suferințele altora, cu cât mai departe de casă cu atât mai bine. Toate războaiele pentru care America a vândut arme și a făcut profit au fost departe de casă. Au crezut că dacă și-au pictat toate sălile de judecată cu In God we trust, mare cimilitură masonică, vor fi trecuți la nu_știu_ce_fac. Au primit destule informații ca să răspundă pentru faptele lor.

Americanii spun că i-au prevenit pe ruși, prin șopârlița, că avea să fie un atac la Moscova. Așa cum i-au prevenit și pe israelieni că vor fi atacați de bazariști. Culmea, în ziua atacului sateliții au suferit de migrene!

Caut sfat la un înțelept: David Hume, din volumul “Despre natura umană și înțelegere”:

„Nu numai în varii părți ale firavei lor existențe oamenii depind de ce fac și ceilalți, ci de-a lungul întregii lor treceri de la leagăn la cimitir; și chiar și așa e imposibil ca vreunul să se sustragă de la corvoada zilnică fără a afecta rezultatul întregului șir de evenimente care îi succed. Unitatea în acțiune prezentată de biografii și de istorie diferă de cea revelată în epopee, nu ca gen, ci ca intensitate. În epopee legătura dintre evenimente e mult mai tangibilă, emoțională” ( cu referire la Iliada).

 

Bibliografie:

 

Hume, David, (1962), „On Human Nature and the Understanding”, New York, Collier, p.41

Atacul de la Moscova și intervenția lui John Kirby, purtător de cuvânt al Casei Albe:

https://www.youtube.com/watch?v=nasDId22aYE

 

 

 


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

3 comentarii pentru articolul „Cu Goethe la dat în bobi”

  • Genială formularea/ ideea/ părerea/ sugestia asta cu ” ambasadoarea K.K”!! Curaj aveți….

  • Minunat! (Ne dați de știre cînd adunați la un loc toate postările? Vol.I Au efect terapeutic!)

  • Sărut mana ! Alte cuvinte sunt de prisos …….. Felicitări la scena deschisa !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *