Campania electorală pentru alegerile locale şi europarlamentare din data de 9 iunie începe vineri,10 mai, şi se încheie în 8 iunie. Campania în audiovizual se va încheia în 7 iunie

De la Diversiunea 13 iunie 1990 la Diversiunea Războiul Israel – Hamas

Comentarii

33 comentarii pentru articolul „De la Diversiunea 13 iunie 1990 la Diversiunea Războiul Israel – Hamas”

  • Urmăriți serialul FAUDA și în partea aII,a veți descoperii scenariul a ceea ce se intamplă acum in Israel…Este pe Netflix sau pe situri de filme online
    Vizionare placută!

  • Pe YT Euronews RO (postarea cu thumbnail-ul soldat israelian cu palariuta kaki) azi 08.10.2023 la min 2.31 si 3, 41 se pot vedea lucruri interesante. Si eu ma intreb „de ce?” cand vad lucruri care par „de la sine intelese”.

  • ‘razboiul mondial’ si a epuizat potentialul ( sa vorbesti despre potentialul unui razboi mondial e un nonsens )

    nivelul superior al ‘razboiului mondial’ este ‘revolutia mondiala’ ( care e o dezvoltare in stil fat-frumos a ‘razboiului mondial’ )

    ‘razboaie’ locale declanseaza prin reactii plenar disproportionate ( astea sint musai! ) crize pandemice care impreuna asambleaza ‘revolutia mondiala’

    spilul ‘revolutiei mondiale’ sta in ‘reactiile plenar disproportionate’. prin urmare fix asta urmeaza sa vedem in ‘noul razboi’ ( mai exact cum se tes reactiile astfel incit ele sa devina rapid plenar dispro[ortionate si mai apoi sa devina capabile sa genereze crize pandemice )

    • pina acum nu ‘stimulul’ a fost vinovatul care a generat dinamici pandemice, ci ‘reactiunile plenar disproportionate’ manifestate fata de ‘stimul’
      pentru ca deja exista istoric si pentru ca mai degraba el e folosit pentru a cizela astfel de dinamici …pesemne ca povestea de mai sus va fi replicata in ‘noua situatie’

  • chinezii au propus pacea in ucr despletind o de a dreapta si de a stanga Niprului,
    iar acum vorbesc despre ‘doua state’

    de unde rezulta ca mai e mult pina s o manifesta pacea si intr un caz si in celalalt

  • indiferent despre ce e vorba in dinamicile pandemice …in final tot despre Marea Revolutie e

    • Marea Revolutie a inceput de multa vreme.
      tot asa cum razboiul naste ‘starea de razboi’ si revolutia naste ‘starea de revolutie’
      cu toate ca Marea Revolutie e inceputa de multa vreme, ea fiind o dinamica mondiala, nimeni nu s a nghesuit sa declare ‘stare de revolutie’, cu atit mai putin de ‘revolutie mondiala’

  • ‘Singura veste bună fiind doar că, noul război nu va mai face necesară declanșarea unei noi epidemii de COVID…’ ( nationalro)

    pandemia de efecte ale reactiunilor disproportinate manifestate in fata covid nu s a terminat.
    ea e in plina desfasurare.
    cum sa se termine ?! unde sa dispara, nenica, reactiunile mondiale aferente ?!

    orice dinamica pandemica proprie Marii Revolutii se va sfarsi atunci si numai atunci cind Noua Lume se va naste. iar ‘sfarsitul’ va fi o impletire a acestor crize pandemice care va ingropa ‘actuala lume’, nascind o pastalalta.

    nici povestea cu covidul nu se termina …nici povestea din ucr nu se termina …nici povestea cu inflatia nu se termina …
    toate isi vad de drum, implinind Marea Revoutie
    e posibil ca unii sa vrea sa scape de povestile astea, insa …nu se poate.
    pe vremea Marii Revolutii arbitru este chiar Arbitrul, pentru ca jocul sa fie Drept ( cui ii mai pasa ce e corect, daca in acelasi timp e nedrept?! ‘corectitudinea’ nu mai face doua parale )

  • SUN TZU-ARTA RAZBOIULUI
    18. Confuzia aparentă rezultă din ordine, laşitatea aparentă din curaj, slăbiciunea aparentă din tărie.
    Tu Mu: „Semnificaţia acestui verset este că dacă doreşti să simulezi dezordinea pentru a trage un inamic, trebuie să fii, tu însuţi, foarte disciplinat. Numai atunci poţi simula învălmăşeala. Cel care doreşte să simuleze laşitatea şi să-şi pândească inamicul trebuie să fie curajos, căci numai atunci va fi în stare să simuleze frica. Cel care doreşte să pară slab, pentru a-l face pe inamic trufaş, trebuie să fie extrem de puternic. Numai cu această condiţie va putea să se prefacă a fi slab”.
    19. Ordinea sau dezordinea depind de organizare, curajul sau laşitatea de împrejurări, tăria sau slăbiciunea de dispunere.
    Li Ch’uang: „Cînd trupele reuşesc să se plaseze într-o situaţie favorabilă, laşul este viteaz; dacă situaţia devine disperată, curajoşii vor deveni laşi. În arta războiului nu există reguli fixe. Aceste reguli nu pot fi stabilite decât după împrejurări.”

  • @Domnu’ Cristoiu,

    Asa cum vrajeala cu Pandemia a disparut brusc odata cu „invazia” rusilor, tot asa o sa dispara in ceata si tema cu razboiu’ din Ukraina odata cu „invazia” musulmanilor in Israel. Deh’, daca nici „servicille” nu pot fi atente pe mai multe fronturi, cum sa se descurce-n jungla omu’ simplu bombardat zi de zi cu „stirile” servite prin „canalele” mass-media?
    So, the political magic-shows are going on and on and on…!

    PS. As remarca totusi o schimbare de tema: s-a trecut de la razboiu’ nationalist la cel religios. Unde-o duce, om vedea!…

  • Maestre, scuze, dar pentru mine știrea nr. unu a fost încă o victimă nevinovată a poliției. Deja poliția are un șir de morți în spate și nimeni nu este condamnat pentru omor calificat.
    În cazul Eduard Giosu în presă s-a descris în felul următor – „un vecin a sunat la 112 pentru a anunța că un bărbat aflat în zonă era dezbrăcat, agitat și dezorientat. După ce polițiștii au ajuns la fața locului, aceștia spun că tânărul era incoerent în vorbire și părea să fie băut sau drogat”.
    În loc să se cheme salvarea pentru a da un prim ajutor unui om aflat în această situație, au venit patru echipaje de poliție care l-au omorît cu bătaia.
    I-au zdrobit capul cu un baston telescopic de oțel. L-au izbit mișelește pe la spate. Ajuns la spital medicii au mai pus și ei un umăr pentru a-l împinge în groapă, au ținut un om în comă legat de mâini și de picioare fără să intervină.
    Ieri un alt tânăr a fost omorât cu bătaia într-o secție de poliție fiindcă a perturbat liniștea publică.
    Opinia publică tace, doi tineri nevinovați au fost omorâți cu brutalitate și populația tace, nu iese în stradă, nu cere condamnarea criminalilor.
    Suntem toți niște lași, trebuia de la primul omor al poliției să se iasă în stradă și să se ceară condamnări.
    Unde sunt asociațiile pentru drepturile omului?
    Unde sunt puzderia de ONG-uri.
    De ce nu vede nimeni că polițiștii au ajuns criminali în serie? Ziua și abuzurile, ziua și crima.

    • de ce nu vede nimeni, adica in primul rind alte institutii ale statului?
      pesemne pentru ca si ele sint tot asa.

      prin urmare dvs asteptati ca romanii sa iasa n strada …si ce sa faca?!, sa se lupte …pe viata si pe moarte …cu ‘stat criminal’ ?

    • ‘încă o victimă nevinovată a poliției’

      …nu prea cred. victima e a statului.

      • ‘statul’ nu e ‘un sistem de balante’, ci o adunatura de talere care se sustin, sustinind dezechilibrele. dupa care se trezeste cineva si spune ca …poporul e de vina ca statul e …’dus’, e ‘criminal’

        • dupa care te ntrebi …daca nu cumva ‘noile sisteme sociale’ care vor fi implementate democratic, cu japca, si care vor spulbera statul, asa cum e definit el azi, …e singura ‘scapare’.

  • Mă îndoiesc că serviciile secrete israeliene nu știau toate mișcările celor din fâșia Gaza, cert este că impactul evenimentelor din Israel a stârnit un interes net superior în lume față de evenimentele din Ucraina fiind un semn clar că se cam termină gâlceava din Estul Europei.
    Favoritul Dvs. Ciolacu iar bate câmpii cu pierderile și câștigurile. Înafară de continuarea la infinit a acordării ajutoarelor sociale nimic nu le-a reușit. Recalcularea a fost doar praf în ochii pensionarilor; nu va avea niciun rezultat și nu se va pune în practică.
    Deosebit de captivant este serialul Outlander pe care mă miră că îl urmăriți abia acum. Kilt are orice scoțian sadea și este purtat la evenimente deosebite din viață ca de ex. căsătoria religioasă.

    • @
      crizele pandemice au sosit pentru a ramane ( tot ce poti face e sa intrerupi pandemizarea crizei. insa nici asta nu prea se poate, pentru ca unii oameni nu ‘fac grozavii’ ei …doar ‘se manifesta’, caz in care ‘grozavia’ a devenit ‘bun-simt’, …e o ‘miscare’ naturala, …asa sint ei.

      ‘fiind un semn clar că se cam termină gâlceava din Estul Europei’
      o fi clar-cristal, insa io ma tot uit la el si nu l vad asa.
      nu se termina. ( sint ‘in asteptare’ efecte ale reactiunilor plenar disproportionate manifestate in fata ‘virusului’ si ‘operatiunii’, acum doar se vor adauga cele care vizeaza reactiunile plenar disproportionate manifestate in fata ‘razboiului’
      pe masa sint un virus o operatiune si un razboi si toate sint active
      ne am putea intreba doar …ce anume il va face sa nu se termine, ca ‘se stie’ deja ca nu se termina.

      • ‘razboiul’ inca nu s a mondializat?, inca nu a generat reactiuni plenar disproportionate?
        inca!
        cum-necum criza generatat de el se va mondializa. pe ce cale? pe una …disponibila, …asta e exclusiv ‘un amanunt’, …mai intai a fost ‘mondializarea crizei numita razboi si mai apoi e ‘calea’ prin care ea se si implineste

        • crizele mondiale care se tot manifesta au tendinta de a intra in armonie
          orice noua criza pandemica doar se prinde n hora asta
          hora genereaza contractii, dureri, …de bun-simt, nimic de zis, pentru ca ele asambleaza practic ‘travaliul Noii-Lumi.
          lumea asta se naste greu, pentru ca se naste ‘invers’ decit e normal

  • Ciolacu!Ciolacu! In culcare și-n sculare!
    Nenea Ion, nu ai obosit?
    Mai comentează și despre Băsescu, Johaos, Semeon….

    • Pai nu e favoritu’ lu’ matale’, Marsel, la volan? Ala conduce, p-ala il tundem, radem si frezam. Kakaia problema?

  • Domule Cristoiu, cu tot respectul, începeți comentariul zilei cu situația din Israel pentru ca imediat sa perorați despre serialul preferat care NU NE INTERESEAZĂ. Am închis playerul bombănind.

  • U.S.A. 9/11…..EXACT ACELASI SCENARIU DIFERITI ACTORI

    • CIA-Mossad,coproducție.
      Fâșia Gaza va fi complet asanată de către Israel,dar cati palestinieni sunt in Europa ,in special in Germania,Franta,Anglia,inactivi deocamdată?Ce vor face ei după ce vor pierde fâșia Gaza?

    • Acelasi smen pentru alti pelicani. Bibi isi salveaza dorsalu’ si cu ocazia asta s-a taiat si maioneza maidanului pe care i-l pregateau democratii din USA. Se face closca si strange poporu’ sub el si da-i si lupta cu descultii aia amarati, basca s-a asigurat si ca mult morman va veni in continuare la Israel si nu va fi deturnat spre Ucraina, ca nici muricanii nu prea stau pe roze si banutzu’ e cam dramuit de cand McCarthy a luat bocancu’ in dos. Mossadu’ a lucrat ca la carte, parerea mea si merita nota 10 cu coronitza. Mi-a placut la nebunie discursul lui Bibi de dupa. Parca-l vedeam pe Bush Jr in acelasi tip de discurs de dupa 9/11. Picatura, nu alta. Mari actori!

  • si razboiul asta tot despre Noua Lume e.

    in curind el va genera dinamici pandemice, insa nu direct, ci indirect, ca urmare a reactiunior plenar disproportionate care …vor urma negresit.

    despre reactiuni deja se stie cam totul, ii ingroapa fix pe cei care reactioneaza asa ( deja exista istoric, reactiunile plenar disproportionate manifestate in fata virusului si reactiunile plenar disproportionate manifestate in fata ‘operatiunii’.
    urmeaza reactiunile plenar disproportionate manifestate in fata ‘noului razboi’

    • catalizatorul fundamental in Marea Revolutie e Natura.
      cutremurele din Afganistan, de azi, se adauga trendului. la un moment dat Natura se va arata fix asa cum e, pe Vremurile astea, catalizator fundamental

    • pe vremea Marii Revolutii crizele pandemice vin pentru a ramane. si noul razboi e cu bataie lunga.

      • crizele pandemice nou nascute se suprapun peste cele deja existente, dupa care isi continua drumul la brat

    • ” …, dar în orice caz este clar că cei care ignoră escatologia nu vor înțelege nimic despre marea politică modernă. Și nu numai în Orientul Mijlociu, deși acolo este mai evident”, a concluzionat Dughin ” (stiripesursero)

  • Inregistrarea apare pe Horia Alexandrescu / sa fie mai atent responsabilul cu serveru’ (sa nu fim superstitiosi)
    Nu stiu de ce , dar si in filme e nevoie de o Cassandra …e obsesiv.
    Nu stiu de ce , dar mai este nevoie de inca un focar de razboi (nr.3)…probabil astea sunt regulile „jocului”.
    In Germania nu se invata la scoala istoria holocaustului. Ce s-a intamplat in Ro, la Iasi a fost asumat oficial de nemti in 1956.
    De ce trebuie ca romanii sa joace intr-o piesa proasta ???
    Nota: The Holocaust and the Bush family fortune / Prescott Bush and the Nazis (ptr cunoscatori) si…ma abtin la Roger Garaudy.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *