România a câștigat meciul contra Ucrainei cu 3-0, în primul meci al grupei E de la EURO 2024

Dejun cu Vladimir Putin

9. Varianta rusească a Playboy-ului

În jur s-a aşternut tăcerea prevestitoare de coloană oficială. Însoţitoarea Grupului a intrat în alertă. E musai să ne grăbim. Trebuie să trecem cît mai repede strada, dincolo, la Institut. Peste puţin timp n-o vom mai putea face nici dacă am fi Vladimir Putin în persoană.

O luăm la fugă pe zebră, deşi nici din sus, nici din jos nu riscă să ne lovească vreo altă maşină decît cea a Poliţiei.
De la poartă la clădirea propriu-zisă ne aleargă cu strigătul Vine Preşedintele vostru! forţele de ordine.

O dată pătrunşi în clădire, ne aleargă cu strigătul Vine Preşedintele vostru! funcţionarii Institutului. Gata să ne facă vînt pe scări, să ne dăm de-a berbeleacul pînă la uşa sălii, numai să ajungem cît mai repede.
Cît mai repede, pînă nu vine Obiectivul!

Rămîn în fundul sălii, în picioare. De o parte şi de alta, pe lîngă pereţi, cameramanii îşi ţin obiectivele fixate spre scenă, ca nişte puşti cu lunetă.

La apariţia Obiectivului, înconjurat de alte Obiective mai mici, fotoreporterii din spatele meu se prăbuşesc într-un ţăcănit frenetic.

Cel de la Reuters are un aparat cu teleobiectivul cît un lansator de rachete portabil. Trage cît mai multe imagini, că mă întreb ce dracu’ face cu ele.

Sala mică, niţel în pantă şi cu pereţii în tapiserie moale, e populată cu personaje de rezervă. În primele rînduri, stau ai noştri, pe post de studenţi sîrguincioşi ai Institutului. Ca să pară asta, şi-au pus căşti de translaţie şi şi-au deschis în faţă caiete de notiţe.


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

Pagini: 1 2

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *