Vladimir Putin, în interviul acordat lui Tucker Carlson: ”Invadarea unei ţări NATO este un scenariu exclus”

Dejun cu Vladimir Putin

Lesne de imaginat efortul pe care-l cere coordonarea iscăliturii tale cu a celuilalt. Fără un antrenament intens nu te descurci.
În seara dinaintea ceremoniei, am întrebat un consilier de la Cotroceni unde e preşedintele.
A ridicat din umeri şi mi-a zîmbit misterios.
Un altul în locul meu şi-ar fi zis că:
– Preşedintele e la curve (un ziarist de la un tabloid).
– Preşedintele are o întîlnire secretă cu Vladimir Putin, de fapt, adevărata întîlnire din această vizită, cea de a doua zi, oficială, fiind doar de faţadă (un ziarist de la un jurnal senzaţionalist).
– Preşedintele îşi pregăteşte discursul pe care urmează să-l ţină la istoricul moment de a doua zi (un ziarist de la o publicaţie prezidenţială).
– Preşedintele doarme (un ziarist de treabă).

Eu însă nu fusesem invitat la Moscova în calitate de jurnalist.
Fusesem invitat ca lider de opinie.
Drept pentru care am tras concluzia:
– Preşedintele se închisese în apartamentul său (de la Kremlin, unde i se făcuse onoarea să stea) şi se antrena de zor ca să-şi poată coordona iscălitura cu cea a lui Vladimir Putin.

După ce Preşedinţii şi-au condus iscălitura, pentru că nu pot spune că şi-au pus-o, stîlpii vii de o parte şi de cealaltă s-au îndoit de şale (în acelaşi timp şi pînă la acelaşi nivel), au aplicat un tampon de sugativă (tot în acelaşi timp), au tras cartoanele de sub înaltele nasuri, le-au închis şi le-au aşezat peste celelalte.

Înainte ca şefii de stat să se apuce de cuvîntări, slujbaşii au luat teancul de tratate de pe masă. Al ruşilor s-a descurcat perfect. A noastră – pentru că din partea română era pe post de paracliser o fetişcană – a reuşit să le scape pe jos. A făcut-o însă atît de repede, încît cameramanii şi fotografii şi-au dat cu pumnii în cap că n-au fost pe fază. O asemenea secvenţă e aur curat pentru presă. Dă sarea şi piperul apei chioare care e solemnitatea. Sînt sigur că unora le-a trecut prin minte s-o pună să repete. Şi ar fi făcut-o, dacă ar fi fost timp. Dar n-a mai fost. Preşedinţii începuseră să vorbească.

(Din volumul În vestă, printre fracuri, editura Historia, 2007)


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

Pagini: 1 2

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *