Marcel Ciolacu: De astăzi, dansul în doi s-a terminat! Decizia ca PSD și PNL să meargă cu propriii candidați la Primăria Capitalei a fost dificilă, dar este soluția corectă

Din performanțele „corectitudinii politice” la unele „elite” occidentale: femeia este mai nou „o persoană care are menstruație”

Când a semnat tratatul de aderare la Uniunea Europeană, România și cetățenii săi nu au știut ce dileme „existențiale” aveau încă din anii ’90 roboțeii „political correctness” din Vest, produși azi pe bandă rulantă prin universități sau ziare pretențioase, controlate de cluburi de „filantropi” globaliști.

Printre cele mai bizare produse 

… ale „educației neomarxiste” sunt de menționat fantasmagoria teoretizată după 2017  „nu faceți copii căci contribuiți la poluarea globală” („would you give up having children to save the planet?”) – care „a prins” în rândurile unui tineret nord-american debusolat, cu istorie desființată și fără repere valorice, dar și faptul că femeia este azi redusă de „intelectualii” corecți politici la denumirea de „persoană care menstruează”.

De-a lungul veacurilor

… referirile la femeie (ca mamă, soție, prietenă, iubită, personaj colectiv) au redat strălucirea și delicatețea unei ființe respectate și iubite. În 2020, în plină revoluție „neo-socialistă”, situația apare radical schimbată, iar noii „teoreticieni” (cei care, eventual, ucid prietenia între sexe, sapă la rădăcina conceptului de „familie” și cer agresiv „neutralizarea” folosirii sexelor – cu „gender-neutral” care  nu permite pretențioșilor să folosească „feminin” sau „masculin” din motive de „evitare a discriminării”), folosesc acum sintagma „persoană care are menstruație” în locul cuvântului „femeie”.

Dar ce spuneau despre femei

… înaintașii filozofilor de mucava ai neo-marxismului de azi?
„Bărbații creează prin imaginație, însă femeile creează prin iubire.” (Rabindranath Tagore), „Dacă n-ai văzut încă o femeie care iubește, atunci n-ai văzut niciodată o femeie frumoasă.” (Camil Petrescu), „Femeia nu este sexul slab. E cel mai nobil dintre cele două, prin puterea sa de sacrificiu, de suferinţă în tăcere, de umilinţă, credinţă şi cunoaştere.” (Mahatma Gandhi), „Femeia este sufletul bărbatului, lumina care îl călăuzeşte” (Miguel Cervantes), „Nimic nu poate modela mai bine sufletul unui bărbat, decât femeia de lângă el” (Sf. Ioan Gura de Aur), „Fericirea este poezia femeilor” (Honore de Balzac), „Bărbații vor să fie prima dragoste pentru femei, în timp ce femeile vor să fie ultima dragoste pentru bărbați” (Oscar Wilde), „Educi un bărbat, educi un bărbat. Educi o femeie, educi o întreagă generație” (Brigham Young), „Femeia-i Paradisul ca noapte” (Emil Cioran), „Nu-i cereți unei femei imposibilul, e capabilă sa vi-l dea” (Valeriu Butulescu), „Când o femeie îţi vorbeşte, ascultă la ceea ce-ţi spun ochii ei” (Victor Hugo).

Așa încât, dintr-un punct de vedere strict local

… „corectitudinea politică” nu este azi mai amplă decât un spital de boli nervoase- din Franța, Germania și Suedia până în Spania,Olanda sau Statele Unite: paradoxal, însă, această toxină produce- prin „influenceri” și „societate civilă” creată în eprubete globaliste, șefi de partide și prim-miniștri, dar și multă slugărnicie politică.

În acest context

… nu mai este surprinzător că J.K. Rowling, scriitoarea care a creat celebrul personaj Harry Potte,r este în aceste zile ținta unei furtuni de proteste după ce a ridiculizat faptul că femeile sunt denumite „persoane care menstruează”. Printr-un tweet distribuit de curând, Rowling (54 ani) a reacționat ironic la un articol intitulat „Creând post- COVID 19 o lume mai egală pentru oamenii care menstruează”: ea a răspuns articolului la o manieră ironică: „Oameni care menstruează”, „Sunt sigură că a existat un cuvânt pentru acei oameni … Wumben? Wimpund? Woomud? (de la „woman”- femeie, n.n.)”, a transmis scriitoarea celor 14,5 milioane de adepți pe care îi are.


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

5 comentarii pentru articolul „Din performanțele „corectitudinii politice” la unele „elite” occidentale: femeia este mai nou „o persoană care are menstruație””

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *