Campania electorală pentru alegerile locale şi europarlamentare din data de 9 iunie începe vineri,10 mai, şi se încheie în 8 iunie. Campania în audiovizual se va încheia în 7 iunie

După campania Să cumpărăm românește, urmează campania Să ne suflăm nasul românește?

Comentarii

37 comentarii pentru articolul „După campania Să cumpărăm românește, urmează campania Să ne suflăm nasul românește?”

  • Evreii fac ce TREBUIE, cand TREBUIE si cat timp TREBUIE. Si fac acest lucru pentru ca POT. E corect sa nu uiti si sa nu ierti.
    Mi-am pierdut empatia si m-am radicalizat pentru ca nu mai intalnesc oameni buni. Ticalosia sufoca Romania ! Si eu am lista razbunarii…
    Maestrul traieste in lumea „concreta” a literaturii..Realitatea este abjecta. Cand locuiesti central, ai slugi, relatii, bani… si
    viata, clipa este alta. Altfel vezi istoria… din masina.
    Il invit sa locuiasca la mine in mahala, la etaj superior cu toti mitocanii pe scara. O alta optica ???
    –––––––––––––––––––––––––––––––––––-
    Nota: priveam cum actioneaza armele evreilor. Rachetele rusilor imi par simple pocnitori.
    Ieri voiam sa discut lucruri importante cu primarul de sector. O ora au latrat aiurea niste „catele”, apoi idiotii au luat primarul
    ca sa masoare locurile de parcare: 2,35m vs 2,5m.
    Eu le-am amintit de Legea 155/30.05.2023, ca vor ramane in curand fara masini si locuri de parcare si …..am plecat scarbit.

  • implacabilă mondializare a crizei noului război consuma integral definiția statului Israel, așa cum arată ea azi. acolo e vorba despre o capcana construita fix de către cel care va cădea în ea.

  • o sa mă rezum la concluzii, sărind peste explicații:))

    în ucr ce e mai rău abia de acum incepe

  • Gata, Israelul a găsit soluția pentru pedepsirea celor din gruparea Hamas astfel că au ordonat evacuarea masivă a până la 1,1 milioane de palestinieni în nordul Fâșiei Gaza în sudul Gazei în următoarele 24 de ore!!
    Ok, ușor de zis, dar cred că este imposibil de realizat.
    Asta arată că NU vor rezolvare pe cale diplomatică ci au ales soluția de forță. Faptul că Hamas i-a luat prin surpindere și le-a știrbit mândria îi orbește.
    Plus sfaturile actualilor consilieri ai lui Baiden.
    Poate dacă America avea un alt președinte intra în ecuație și diplomația și răbdarea ca să se rezolve problemele pe rând, în timp.
    De exemplu, Osama bin Laden autorul atacului din 11 septembrie 2001 a fost omorât în 2 mai 2011, după zece ani. Lovitura asupra lui a fost punct ochit, punct lovit fără alte victime. La fel și cu liderii grupării ISIS, au fost eliminați în timp.
    Pe de altă parte Hamas impiedică evacuarea populației din Gaza.
    Ce e mai grav este că Israeulul NU face nici o deosebire între Hamas și populația din Fâșia Gaza (!) și consideră că răzbunarea trebuie să fie totală și imediată.
    Chiar nu știm ce se va întâmpla în următoarele ore.

    • …asta nu știm, însă știm care e destinatia

    • Poate ne intrebam:
      Cine a fost si a cui creatie au fost Osama & Co?
      Cine este Hamas si a cui creatie este?
      Cine sunt Al Qaeda si ISIS si cine le sunt nasii?
      If it looks like a duck, if it swims like a duck, if it quacks like a duck, it probably is a duck.

    • Trebuie menționat că în sudul Gazei punctul de trecere Rafah unde este granița cu Egiptul este închis și că toate țările din jur au deja taberele pline de milioane de palestinieni refugiați în ultimii ani.Unii spun că sunt peste 30 milioane.
      Adik cei din Gaza sunt prinși ca șoarecii în cursă, nimeni nu-i vrea, nimeni nu se interesează de soarta lor.
      Israelienii când iau o decizie trebuie să se gândească și la ostilitatea contra evreilor care trăiesc în toată lumea. Nu pot pur și simplu să-i alunge pe cei din Gaza pe criterii etnice.
      E complicat rău!

  • După câte am văzut când am vizitat Israelul cei din Gaza și din teritoriile palestiniene lucrează în pace și armonie cu evreii în toate sectoarele vieții sociale și economice; singurii care se ceartă și pun gaz pe foc sunt politicienii care de multe ori vorbesc înainte de a gândi.
    Să nu-mi spună nimeni că demolarea unor blocuri turn s-a făcut cu parapanta cu motor sau drona. Acolo a fost montat explozibil de multă vreme.
    Vorbele astea cu răzbunarea nu fac cinste nici unui șef de guvern și nici unui prezentator tv care cântă sub îi zice patronul. Populația civilă din întregul Israel nu are nicio vină și lucrurile ar trebui tratate mai cu grijă.
    Merită de felicitat inițiativa pusă în practică de consolidare a Crucii de pe Caraiman și de organizarea a unui spațiu muzeal.
    PS Am vrut să scriu de ieri. Arafat este din Nablus (teritorii palestiniene).

  • Maestre, aceste campanii au fost duse și în Franța pentru producătorii de acolo și în Grecia. Mie mi se par normale.
    Grecoaica la care stăm vara, îmi spunea că Grecia producea munți de pepeni fiindcă le pria pământul, clima, dar în magazine se vindea doar pepeni importați s-au enervat și nu au mai cumpărat nimik din malluri. Și ei preferă să nu expote banii și să cumpere doar produse grecești.
    *
    Eu acum câțva ani am vrut să schimb salteaua de la pat și nu am găsit una pe masura patului.
    Am zis, nu-i nimic, schimb și patul, dar vreau să fie cadrul tot din lemn zdravăn și fără „‘țambal” adik fără somiera care cade tot timpul și face groapă când te așezi.
    Așa am descoperit pagina „Made Romania” producătorul de mobilă Lupașcu din Brăila.
    Am comandat un pat splendid, cu două tablii, alb, elegant din lemn de tei și cu scânduri în loc de somieră. Superb!
    A costat ceva dar a meritat. Nu ai să vezi în veci așa ceva la Ikea sau Leroy Merlin!
    Tot acolo am găsit servicii de porțelan românesc de foarte bună calitate marca Apulum din Alba Iulia, sau tacâmuri de calitate. Sevicii cum se făceu înainte, frumos decorate și bine proporționate.
    Există un site Fabricat în România foarte bun dacă vrei să duci cadouri din Romania. Comanzi un pachet cu o sticlă de țuică din aia cu para în sticlă și cu două cănițe de lut alăturea și te-ai scos, fără să alergi.
    Așa că vă contrazic, maestre, noi preferăm produsele românești pentru calitate. Întrebați soția, ce ar vrea o oală sau o cratiță Mediaș, unde ști că smalțul nu conține cine știe ce chimcale, sau una ieftină chinezească? Vă spun eu, alege Mediaș.
    Și pe pariu că dânsa are prin bucătărie obiecte produse la noi, plus pahare din sticlă sau cristal românesc.
    Și, da, avem mândria noastră, adik milioanele de români sunt atât de blegi încât am ajuns doar consumatori și vânzători ai altora, adik suntem atât de înapoiați și nejutorați încât nu ne mai producem nici măcar mâncarea, sau cana din care bem?
    Poate sunt nostalgică, dar vreau produsele din bunbacul sai inul sau matasea românescă, vreu stofa de lână românească, vreau covoarele de lână românească, vreau cristalurile românești, vreau globulețele pentru brad din sticlă nu din plastic chinezesc.
    Am înțeles, globalizarea, dar trebuie să ne trezim, să nu mai exporăm banii pe produsele altora.

    • :)))
      sigur, e normal, e de bun-simt pentru cei din generatia dumneavoastra, insa daca ii veti intreba pe tineri despre …oalele Medias s ar putea sa va spuna ca au deja ceva ‘ca afara’ si …chiar nu stiau ca la Medias se produc oale …mai deosebite :))
      pentru ca treaba sa functioneze povestea asta trebuie inserata in rinduieli, iar rinduielile inserate in anotimpuri, caz in care devin datini, traditii si obiceiuri :), caz in care toata povestea devine …de bun-simt, …se misca singura 🙂

    • Adevărat. Și Mobexpert care e firmă românească are lucruri de calitate superioară, făcute gospodărește.
      Târgurile volante de prin Vestul Europei merită felicitări celor ce au avut ideea de a le organiza în aceeași zi din lună într-o piațetă sau parcare de la 8 -13 timp care include: preluare amplasament, amenajări specifice, vânzare, strângere și curățare amplasament .
      Am văzut organizate și prin Transilvania. Vânzătorii au și POS, ba chiar oferă și garanție pentru încălțăminte.
      În orașele mari de la noi nu am văzut piețe volante….

      • Da, și la greci există astfel de târguri săptămânale (vinerea). De acolo cumpărăm și noi ulei de măsline făcut în gospodările lor, și ceapă și usturoi care țin peste iarnă că noi am pierdut soiurile. Și la turci există esemenea piețe volante tot vinerea. Se pun niște prelate pe sus peste niște srăzi, în caz de ploaie sau de soare și marfa alimentară și nealimentară pe tarabe. Au inclusiv pește, vin pescarii cu pește.
        Din păcate în București nu există asemenea târguri, norok că avem Oborul, totuși!

  • deodata, Israelul face chestii pe care nu le a mai facut. daca ar fi doar o chestie, …hai, insa sint mai multe care se manifesta concomitent. ce s o fi schimbat intr atat de grandios …in ultima vreme?!

    • @Online
      Asta cu produse romaesti e o initiativa buna…despre ce vrei sa vorbesti ca vad ca e chef de vorba…mi-am stricat ziua…”initiativa in sectorul 6 unde locuiesc…daca hranesti porumbeii…amenda 5.000 lei”…asa e cand isi pierd conducatorii mintile…au ce au cu pasarile cerului acum…
      Dimineata Frumoasa Online!!!
      vali
      🙂

      • nu ca e buna, e …Primavara! :))
        insa …asa se face? daca ‘asa se facea’ cum mai ajungeau datinile, traditiile si obiceiurile sa inunde 365 de zile, toate anotimpurile, inclusiv ale omului ?
        leaga, bre, toata treaba de …anotimpuri, var o in obiceiuri, in traditii, in datini,…armonios, evident…
        vali, chestia asta nu tine de ‘stat’, de ‘economie’, ci de neam, de natie, in final de datini, traditii si obiceiuri, astea fiind esentele oricarei natii 🙂
        o sa l cred pe ala care vorbeste despre …Primavara:) daca incepe mai intai sa dreaga ce a fost ‘stricat’ in datini, traditii si obiceiuri.

      • cele puse la indoiala, plenar!, sint ‘conducerile asigurate de oameni’
        …peste tot prin lumea mare, nu numai la noi.

      • mare lucru, daca am ajuns eu insumi la concluzia ca …sint in plus paici:)))

        • mai devreme comentam ceva legat de clonare, la articolul Stelianei 🙂
          …’pluralul daruirii’,
          ‘pluralul, 2, ‘se misca’ in sanul lui 1′,(…deci 2 e mai mic ca 1? :)) ),
          Acumularea implinita prin clonarea Singularului,
          clonarea, Mandria intruchipata
          clonarea umana, tinta implacabila pe motiv ca Mandria e proprie mintii, Acumularii, deci Artificializarii, deci Antinaturii
          …vali, …cred ca am ajuns sa vorbesc singur …in mod stiintific:)))), adica …pesemne ca io vorbesc si doar io pricep ce zic si …in mod stiintific doar io pricep ce zic:)) ( citeodata abia dupa ce citesc ce am scris :))))) :)))))) )
          nu chef de vorba aveam, ci …imi tineam mintea priponita de altceva, ca alfel ar fi intrat… in lucerna:))

          • creca de fapt …imbacsesc saitul, …il gripez :), mai cu seama pentru ca mintea mea s a specializat pe citeva trasee, din cite vad, si …cu astea basta

      • Zi-le ca hranesti vrabii da’ nasoii de porumbei vin sa le fure potolu’. Sa vezi cum se scarpina organu-n crestetu’ bostanului. Nu uita, muschii n-are minte!

  • Impresionante imaginile de la Cruce – monumentul, expoziția și peisajul!

  • „Lucrurile acestea nu pot trece fără să primească un răspuns brutal, dureros și plin de sânge. Nu există altă cale”

    problema legata de noul razboi e doar una, in mod fundamental: pandemizarea crizei rezultata din vreo actiune plenar disproportionata. mondializarea unei astfel de dinamici face din initiatorperdantul fundamental.
    si e ceva de luat in seama pe vremurile astea, faptul ca potentialul mondializarii dinamicilor e natural si uriesesc. daca l zgindari, potentialul …va rupe gardul.

    • de fiecare data pina acum, in dinamicile pandemice anterioare, a fost vorba despre un stimul mai degraba pirpiriu in fata caruia s-au manifestat reactiuni plenar disproportionate, abia acestea, nu pirpiriul, demolind ulterior lumea
      aceasta ‘stare de fapt’ e …grandioasa in sine. pentru ca in mod absolut lumea se schimba in mod fundamental, fara sa poti spune ca ‘cineva’ a intervenit in proces in mod artificial, influentindu l.
      pe vremea razboiului mondial se stia exact cine a intervenit, pe vremea marii revolutii …nu se stie, ea se misca pe mana participantilor, care …brusc, intr un mod mai degraba de neinteles, …intra in armonia efectelor plenar disproportionate.
      care e rezultatul?! pai …pentru ca procesul s a mondializat, are loc ‘in Intreg’, perdantul deja se stie care va fi …fix in momentul in care procesul se mondializeaza,..nu tre sa astepti finalul.
      pina acum perdante au fost sistemele sociale ( bazate pe oameni,…e de folos precizarea )
      ramane de vazut cine va fi perdantul de data asta, daca se va pandemiza criza aferenta noului razboi.

      • faza tare e ca …odata stiu perdantul …cum necum el asa va deveni …si de ar crapa Pamantul pentru ca asta sa se intimple.
        mai altfel spus Hitler fix in momentul in care razboiul i s a mondializat …a devenit Perdantul. deci …cind a devenit el perdantul?!, pai fix, dar fix cind era pe caii cei mai mari, deci fix cind …n ai fi putut spune cu niciun chip : iata perdantul!, ca …nu ti ar fi venit sa crezi …ceea ce spui.

    • potentialul …va rupe gardul

      „Human Rights Watch (HRW) spune că Israelul a folosit muniție cu fosfor alb în Gaza și în sudul Libanului în bombardamentele din ultimele zile, conform BBC și Al Jazeera.”

      • …stim care bbc, cel de pe vremea ‘operatiunii’, care te papa cu fulgi cu tot daca ziceai ceva ‘incorect’ despre …una din partile implicate. s ar putea ca la un moment dat un jucator al .meciului’ curent sa ramana in offside

  • IS THIS THE END OF THE WAR IN UKRAINE? HAMAS, WHO IS BEHIND IT? W/ SCOTT RITTER AND ANDREI MARTYANOV-Through the eyes of…..on YouTube

  • Acesta nu este doar…

    … dar, după cum se spune, El primește tot ce este mai bun dintre ei, în timp ce noi avem de-a face aici, pe Pământ, cu mediocritatea și curvele.
    Military-Gaming-Masturbation Complex…
    1. Moartea Europei este în fazele finale, doar observăm convulsii. În timp ce califatul este în esență un fapt împlinit, deocamdată de facto, în cele din urmă va fi de jure.

    2. Am alte știri–„campionii valorilor „progresiste” din Europa nu se pot „confrunta” cu islamiștii, în principiu, la fel cum copilul răsfățat petulant de 6 ani nu se poate „confrunta” cu unchiul său sever de 30 de ani.
    Sunt sigur că forțele armate suedeze sunt pregătite să-i înfrunte pe tipii care au oferit avanpremiera europenilor din Gaza. Acesta este ceea ce va deveni Europa destul de curând, poate mai devreme decât credem. Judecând după pregătirea pentru luptă a forțelor armate suedeze sau a armata britanică sau a Bundeswehr – a trecut deja punctul de neîntoarcere și trebuie doar să observăm procesul final de africanizare și arabizare a sudului Franței, lampedusaizare a sudului Italiei și, eu nu stiu care e treaba cu Spania. Aceasta este pentru o încălzire. Încă nu înțeleg de ce mass-media din UE încă nu poate observa acest fapt ciudat că, din anumite motive, marea majoritate a acestui aflux de imigrație sunt bărbați foarte tineri, sănătoși, cei mai mulți, evident, apți pentru orice tip de activitate militară.

    Andrei Martyanov’s Blog

  • ‘Să cumpărăm românește’

    …hai!

    …spre ex arme produse paici, daca tot vorbim despre inarmare.
    pentru inceput …drone.
    pentru inceput …
    vro 5000 de drone proiectate si produse in ro

    • nu e absolut nicio problema daca vom cumpara arme de la altii, absolut niciuna. niciuna la modul absolut!
      problema apare abia atunci cind ‘cumparam romaneste, programatic’ da erori logice daca te apuci sa cumperi ‘nonromaneste, programatic’, caz in care apare intrebarea: cumparam sau …nu mai cumparam romaneste?!
      …sau ‘cumparam …pe cit posibil romaneste’, adica exista exceptii chiar si la ‘cumparat romaneste’ :))

      • ‘cumparatul romaneste’ e un efect, cauza fiind ‘traitul pe romaneste’
        vom cumpara pe romaneste atunci cind vom trai pe romaneste. ce trait pe romaneste e ala care are ca motto: vrem o tara ca afara?!:))))
        sintem un neam de glumeti, asta pare a fi cam clar:)))

        daca noi nu mai gradinarim ‘traitul pe romaneste’, de unde sa rasara ‘cumparatul pe romaneste’?!
        atunci cind dinamicile de bun-simt dispar, mai exact atunci cind ‘cumparatul pe romaneste’ nu mai e ‘prins’ in datini, traditii si obiceiuri, si nu mai sint pentru ca le am dat naibii inlocuindu le cu altele, ‘de afara’, tot ce mai poti face e sa …institui prin lege ‘cumparatul romaneste’ :)))
        Legea apara atunci cind ‘bunul-simt dispare, iar bunul-simt dispare atunci cind datinile, traditiile si obiceiurile nu mai sint gradinarite …cu intelepciune. ( noi astazi facem …fix pe dos, mai degraba scoatem in afara legii datini,traditii si obiceiuri :)) )
        ‘cumparatul romaneste’ ar trebui sa fie o …nonactiune. de ce nu e?! in mod normal se stie, pentru ca dorinta noastra arzatoare e sa dam draculi datinile, traditiile si obiceiurile pentru a infia altele, ‘ca afara’. pai …alea de afara, din start, si daca ar fi intelepte, sint croite pe masura altor neamuri,…deci faza e ‘fara cap’ din start …)

        ‘cumparatul romaneste’ se poate gradinarii de a lungul generatiilor, deci e nevoie barim de una. cine mai lucreaza astazi ‘cu generatiile’?!, caz in care ‘ce rasare’ o sa se intimple mai degraba atunci cind Gradinarul e ..oale si ulcele?!:)))
        e cam imposibil, [entru ca ‘orizontul’ gradinarilor de azi este …’mandatul’, patru …cinci ani, cit o fi.
        o natie o vari pe copca conducind o pe ‘mandate’ de citiva ani, excluzind in mod fundamental ‘lucrul cu generatiile’

        insa …sa ne amintim, cei care au avut ca tinta distrugerea natiilor stiau cu ce se papa povestea:))), ei au anuntat din start ca e nevoie de barim douazeci de ani:))))

        ca …o lucratura inteleapca ‘cu generatiile’, se …desira tot lucrind ‘cu generatiile’, antiintelept

        natiile au fost varate pe copca in mod cu totul si cu totul stiintific, antiintelepciunea a fost temelia demersului.

        ori Insamantezi ‘cumparatul romaneste’, ori el nu va rasari …chiar daca vei da o lege in acest sens:))))

        o natie se gradinareste ‘lucrind cu generatiile’. punct.
        daca, astazi, cei care conduc lucreaza cu generatiile, atunci gradinaresc o natie, daca lucreaza …oricum, dar altfel, atunci …gradinaresc cai verzi pe pereti :)), iar asta e lipsit de cel mai mic dubiu ( si e asa pentru ca o natie se gradinareste folosind …sinergia anotimpurilor:))) )
        de asta si ziceam ca …undeva ar trebui sa se manifeste si ceva superior ‘timpului’, cu care lucreaza Statul, deci ar trebui sa existe si ceva deasupra Statului, care sa lucreze cu Anotimpurile,…daca tinta e Natia:))), insa daca nu asta e Tinta, atunci nu e absolut nicio problema, niciuna la modul absolut :))

        • pe de alta parte ‘asa cum e’ e …o stare de Pace,:), adica ‘…asa arata Pacea in momentul asta, deci nu e absolut niic in neregula cu ‘natia’ la acest moment, e …dupa cum au fost gradinarite dorintele ( care, implinindu se, au definit …’realitatea’, asa cum e ea, indiferent c o fi )

  • Nu stiu de ce da’ Ciolacu asta imi inspira un mare campion de alba-neagra pa Anglea. D-ala genuine, cum se zice pa Tamisa, pa dupe blocuri!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *