Campania electorală pentru alegerile locale şi europarlamentare din data de 9 iunie începe vineri,10 mai, şi se încheie în 8 iunie. Campania în audiovizual se va încheia în 7 iunie

După hei-rup-ul cu drogurile, hei-rupu-ul cu exploziile

Comentarii

20 comentarii pentru articolul „După hei-rup-ul cu drogurile, hei-rupu-ul cu exploziile”

  • Impresionant si revitalizant, ce am vazut in inregistrarile de la Edinburgh. Scotienii sunt „zgarciti” doar in bancuri, dar mai ales cu prostia. Cum sunt romanii? Nu in bancuri, ci ziua, in amiaza mare, tot pe strada, cand ar fi de „aratat” ceva? Iata: intre 4 si 9 iunie (2023), LASANDU-MA PACALIT de lozinca „TIMISOARA, capitala culturala europeana”, char am fost acolo. Ce am intalnit a A FOST MAI DEZOLANT DECAT MI-AS FI PUTUT INCHIPUI!!!! In cele 6 zile: nici un spectacol de opera, nici de teatru (nici la sectia romana, nici la cea maghiara sau germana) nici un concert de muzica clasica, parcurile neingrijite, (in Piata catedralei lalelele erau uscate de mult, nici o floare de sezon. „Pe vremuri” infloreau aich trandafiri). Cladirile darapanate erau acoperite cu reclame colorate. La hotel am platit 20 Euro /zi parcarea (mai scump decat taxe la hoteluri asemanatoare din vest), la un restaurant m-au pacalit/talharit (eu sunt vinovat! N-am controlat, pe loc, factura…) taxand-mi 1,3Kg de carne la 3 gratare de porc (rezultatul: peste 700 lei!). Cum zice proverbul: omul sfinteste locul (continuarea ar fi: omul si spurca locul). Si ne mai miram de „caminele grozei” de „droguri care ucid”, de instalatii periculoase care sunt in functie, desi n-au voie (si sar in aer, cu oameni cu tot). Modific, un pic, o lozinca mult uzata: „Ca in Timisoara, asa in toata tara”. Totul ar fi altfel, daca fiecare ar sti cum sa-si faca treaba si ar si face-o…Numai ca oamenii, nepotriviti pentru locurile pe care le apuca. se iau dupa „invataturile” fantomei de la Cotroceni („cand e, cand nu e”) : „nu stiu si nici nu ma intereseaza”

  • Domnule Ion Cristoiu
    Ie problems in paradise la licuricii muricani… 😛 👿 🙂 😀 😆 😈
    https://www.g4media.ro/furtuna-tropicala-idalia-formata-in-caraibe-se-indreapta-spre-statul-american-florida.html
    Toata Stima Maestre Ion Cristoiu!!!
    Valentin-Ionut Constantinescu

  • e imposibil sa faci Pace in lipsa Bunului-Simt.

    Bunul-Simt se gradinareste din generatie in generatie insa mai ales dincolo de generatii.
    mai altfel spus te nasti cu el, el e rinduit in ecuatia ta de miscare inca din fabricatie, inca dinainte sa te nasti.
    daca intr un neam nu se mai gradinareste Bunul-Simt, cei care se nasc in neamul ala se vor naste cu un ‘bun-simt’ din ce in ce mai firav. pina cind se va intampla asta? pai pina cind dinamica asta va inunda ‘tot locul’, in momentul ala aparind saturatia, caz in care se va sinti nevoia, deci va aparea si dorinta de manifestare a Bunului-Simt
    deci de Nesimtire scapi pe cale naturala daca astepti sa vina Iarna peste ea, deci astepti sa se faca mare, sa se coaca, etc, sa vina toamna…, insa asta poate presupune un timp in care e vorba despre citeva generatii, nici nu prea poti sa ti dai seama cite, insa oricum procesul dureza.
    insa intre timp neamul se poate duce pe copca

    un neam care nu e condus de intelepti e unul in care cea care e lipsa e chiar Pacea.

    la moda in Ro e ‘lipsa Bunului-Simt’
    o astfel de stare e posibila daca si numai daca neamul e lipsit de conducatori intelepti sau daca el e condus de antiintelepti.
    …la alegere.

    • un om, odata nascut, el se aseamana …spre ex cu o rosie.
      rosie va ramane toata viata lui !

      ce face ‘statul’?! vrea sa dea pe brazda rosia, astfel incat ea sa devina …spre ex castravete, pentru ca asa i se pare unui partid care e la putere ca tre sa arata toti romanii.
      dupa care vine alt partid, care are alergie la castraveti si care zice …ca romanii, adica rosiile, tre sa devina ardei, pentru ca el propovaduieste ardeii.
      de la mine chestia asta se vede ca fiind un soi de nebunie, …cum sa fie, domne, asta, intelepciune?!
      soiul se gradinareste …pe vremea asta, insa el rasare peste alta vreme, …poate chiar peste mii de ani.
      un stat care gradinareste tacaneala e un stat care se va desavarsi pe calea asta. tot mai multi tacaniti se vor naste in tara asta. tacaniti …din nastere.
      in ultimii treizeci de anii statul a gradinarit ‘generatiile viitoare’, adica ecuatiile de miscare cu care cei care se vor naste copii, paici, adica ‘soiul’ care va rasari …in mod natural,
      astfel incat el sa se armonizeze cu Nesimtirea.
      faptul ca Nesimtirrea a juns ceva …de ‘bun-simt’, in fata careia nu mai reactioneaza prea multi, e …de Bun-Simt.

      daca in natia asta se vor naste si oameni cu Bun-Simt e pentru ca asa au gradinarot Natranii natia cu …poate mii de ani in urma, insa si pentru ca …punctiform, familii, din generatie in generatie au gradinarit Bunul-Simt.

      tara nu e …cu cracii n sus …intamplator, ci pentru ca aceasta pozitie a fost declarata ca fiind de ‘bun-simt’ de catre cei care au condus intr un fel sau altul tara …cel putin in ultimii treizeci de ani.

      • cam totul pare a fi …cu craci in sus. cu capul in jos. ‘pe invers’
        pe cine intereseaza, nenica, faptul ca tu vrei sa dai castravetii pe brazda astfel incat ei sa devina rosii?, daca tu nu te ingrijesti, mai intai, de faptul ca …’aia care vor urma sa se nasca’! in neam sa se nasca cu Bunul-Simt la purtator?!
        ce sa scoti, mai pameni buni, dintr un neam in care ‘intorsul pe dos’ e noua fata’ ?!
        ‘lipsa Bunului Simt’ e ‘Noul Bun-Simt’?

        soiul oamenilor il gradinaresti …inainte ca el sa incolteasca. daca oamenii s au nascut fara ca tu sa porti grija asta …nu i asa ca semeni cu un nebun, daca astepti ca soiul care a rasarit sa devina …soiul pe care tu ti l doresti?

        oamenii, deci si cetatenii unei natii, …nu se nasc pe stoc!
        se nasc si …mai vede dupaia Universul ce face cu ei.
        Universul e plenar eficient.
        oamenii se nasc la soroc si se nasc cu ‘o treaba’, scrisa in ecuatia or de miscare.
        daca nu gradinaresti treaba asta astfel incat ea sa fie armonizata cu Natura, atunci treaba asta se departeaza de Natura intr atat incat la un moment dat in neam ti se nasc oameni care ‘au o treaba’, insa ea e chiar implinrea Antinaturii.
        pentru ei treaba asta fiind …de ‘bun-simt’

        o natie nu functioneaza asa cum functioneaza pompierii. se isca un foc si ei merg sa l stinga.
        o natie se gradinareste …fix din partea ailalta!, adica ‘focul’ e ‘stins’, ….dupa puteri!, mai inainte ca el sa se nasca.

        sistemul politic a ajuns sa sustina, pe vremurile astea, Artificializarea, …in lumea mare, pentru ca el, intorcind natia cu cracii in sus a declarat curul …gura.
        un intelept gradinareste generatia care se va naste cel mai probabil pe vremea cind el e …de nici nu se mai stie cind …oale si ulcele.
        o natie se gradinareste …dincolo de generatii, dincolo de timp, pe Taramul Anotimpurilor.
        imbratisind Stiintele Acumularii oamenii s au departat de Stiintele Daruirii, deci si de ‘gradinaritul anotimpurilor’, nici nu mai inteleg cum vine treaba asta, declarind o, evident, o nebunie, ca cum altfel sa fie declarata Intelepciunea pe vremea Anti, Antinaturii, Artificializarii?!
        a devenit ceva de bun-simt sa fie declarata …Nebunie pura.
        atunci cind Intelepciunea e declarata Nebunie, Nebunii devin ‘noii intelepti’
        deja au devenit

        • iti poti arunca neamul in ‘valtoarea vremurilor’ daca si numai daca ai gradinarit ecuatiile de miscare cu care cetatenii s au nscut astfel incat ele sa se manifesta in armonie cu Natura.
          in valtoarea in care se vor afla …aceasta ecuatie de miscare nu va pica in veci! ca cu ea s au nascut oamenii! e scrisa in ei, e scrijelita in ei in mod absolu!

          dar cum sa ti arunci neamul in ‘valtoarea vremurilor’ daca tu ai demolat relatia cu Natura?!, daca ai gradinarit Nesimirea ca fiind ‘Noul Bun-Simt’?!
          pai …e de Bun-Simt ca neamul ti se va duce dracului, mai exact se va duce pe alea Antinaturii, daca l arunci in valtoare, pentru ca ecuatiile de miscare ale cetatenilor, alea din facere, din nastere, sint armonizate cu Antinatura

          cea care nu pica in veci, care se indoaie dupa valtorile vremurilor insa in veci nu crapa, sint ecuatiile de miscare ale oamenilor pe care le au primit in dar la nastere.
          pe un astfel de om, deci intreg neamul, va ramane limpede in orice ‘valtoare a vremurilor’, pentru ca el s a nascut ‘pe masura vremurilor’, nu pe o masura mai mica, …nici mai mare, adica s-a nascut cu o masura care se va dovedi suficienta…

          • daca cetatenii natiei se nasc cu o ecuatie de miscare rinduita pentru a fi in armonie cu Natura …nu mai e nimic de facut, aceste ecuatii de miscare nu vor pica in veci

            daca cetatenii natiei se nasc cu o ecuatie de miscare rinduita pentru a fi in armnie cu Antinatura…nu mai e nimic de facut, aceste ecuatii de miscare se vor dovedi nemuritoare…

          • esenta unei natii sta in ‘dorintele mamelor’.
            asta e ultima esenta a unui neam.
            daca reusesti sa controlezi aceasta dorinta …controlezi tot neamul.

            inteleptii rinduiau datini, traditii si obiceiuri astfel incat atunci cind mamele deveneau bunici ele sa si doreasca pentru nepoti …ce si doreau pentru proprii copii, si asa …se inchideau dorintele de la ambele capete, sustinind nasterile in neam in armonie cu Natura.

            intre timp s au prins si altii, antiinteleptii, cum merge treaba si …ce au facut, cu minunatul lor ‘stil popper’, in fapt o inginerie sociala fragmentara?
            pai au inceput sa lucreze astfel incat sa ajunga la …’dorintele mamelor’

            din ‘feti frumosi si ilene cosanzene’ mamele au ajuns sa si doreasca ‘antifetifrumosi si antiilenecosanzene’. cred ca t pui mainile in cap daca ai vedea ce fel de copii isi doresc …majoritatea mamelor din neamul asta.

            in orice caz …antiinteleptii au gradinarit dorinte incepind cu gradinita, mai apoi cu scoala primara,etc, pina cind mamele au inceput sa doreasca …alt soi de seminte pentru copii lor, unele armonizate cu Antinatura.

            asta se intampla …de generatii, nu de ai de ieri, deci lucratura antiinteleptilor e …la nivel inalt, azi ( asta in timp ce inteleptii sint declarati tacaniti sadea, ..evident,…bineinteles ca la o astfel de ‘intelegere’ sa ajuns, dupa o vreme suficienta de ‘stil popper’ )

            atunci cind intelepciunea s a diminuat, cea care a crescut ca fat-frumos a inceput sa fie antiintelepciunea.
            unii dintre conducatorii lumii nici nu stiu ce fac, pentru ei antiintelepciunea a devenit o dinamica de bun-simt, in fata careia nu mai reactioneaza. si daca i ai pune la cel mai capabil detector de minciuni din univers s a r dovedi ca ei …nu mint, ei chiar cred ca ceea ce fac e ‘bine’

    • natiile or fi uitat sa si gradinareasca datinile, traditiile si obiceiurile, insa cei care au vrut sa le distruga fix pe ele le au luat in vizor, demolindu le pas cu pas,
      pentru a rindui propriile datini, traditii si obiceiuri.

      deci in timp ce uni au fost pacaliti, spunindu li se ca batinile, traditiile si obiceiurile sint delodate si bune de aruncat la cosul de gunoi, cei care au pacalit au facut asta numai si numai pentru ca stiau clar-scrista care e Forta datinilor, traditiilor si obiceiurilor. le au demolat pe alea care sustineau armonia cu Natura pentru ca si numai pentru a le inlocui cu altfel de datini, traditii si obiceiuri, care sa sustina armonia cu Antinatura
      si fix asta sustin.

      • ati facut pipi pe datini, traditii si obiceiuri, adesea declarindu le in afara legii?
        nu, neniciutule, voi v ati omorit propriile datini, traditii si obiceiuri pentru a va inhama ca robii la altfel de datini, traditii si obiceiuri,
        astea noi avand ca destinatie una fix pe dos decit cea pe care o sustineau Batranii Neamului, atunci cind au rinduit datini, traditii si oboceiuri …pe care voi tocma le a ti aruncat la cosul de gunoi, aruncind cu ele cu tot …tot neamul

        nu i niciun bai! aia e!
        insa …asta ati facut. nu e clar ca veti pricepe ce ati facut, insa asta ati facut …indiferent ce vi se pare voua ca ati facut.

        • atunci cind ati aruncat relatia cu Natura la cosul de gunoi…fara sa stiti v ati vandut ‘celeilalte relatii, aia cu Antinatura

          insa …statele vor fi conduse, in aceasta noua paradigma, fix asa cum multinationalele sint conduse, …un simplu soft complex face …totul.
          voi,…voi? pai va sapati singuri groapa, asa ca bin bun-simt ma gandesc ca deja stiti ceea ce faci, spre ce va indreptati, …spre copca!
          acu daca asta e dorinta voastra,…aia e( sigur veti avea, ca ‘implinirea dorintei’ a Legea Suprema a Universului, deci …char de a r fi ca dorinta voastra sa se mplineasca odata cu ultima suflare a Universului, …ea se va mplini )
          ce sa zic,…Succes!, in tot ce va doriti!

  • Maestre, referitor la exploziile de la Crevedia nu cred că este așa se simplu, adik totul a pornit de la o țigară.
    Vă amintesc că timp de câteva zile înainte au fost alerte cu bombă în mai multe spitale.
    Toți au primit emailuri de amenințare în care se spunea ”Vor exploda în câteva ore! Multă lume va muri!”.
    Avem nu știu câte servicii de securitate pe care toate guvernele l-au bugetat cu miliarde de euro și care, în cazul de față nu au știut că la Crevedia funcționează acea stație și câte containere cu gaz erau acolo.
    Era suficient un simplu telefon la dispeceratul acelei firme.
    Cu Arafat chiar e o problemă – a devenit chiar el însuși un pericol pentru cetățeni. Trebuia dat afară imediat după pandemie doar pentru felul cum s-a comportat față de cetățeni și cum a gestionat exploziile din spitale inclusiv din spitalele modulare unde au murit oamenii arși de vii.
    Arafat în toată activitatea sa a alăsat în urmă un șir de morți, ultimii sunt cei de la explozia Petromidia.
    Acum sunt 27 de pompieri arși grav. Practic i-a trimis în mijlocul exploziilor de li s-au topit și căștile de pe cap!
    Arafat trebuie urgent înlăturat fiindcă pe unde e el vine și moartea.

    • In altă ordine de idei ieri am rămas stupefiată de prețurile din magazine. La Carrefour un săpun Dove care era 2.4 lei este acum 7 lei!
      Cel mai ieftin săpun turcesc de la 0,70 bani este 4 lei! Toate prețurile la detergenți sunt dublate și nu se mai găsesc toate mărcile, scot la vânzare doar stocurile care nu se vând. Pasta de dinți la fel. Nu mai vorbesc de costul pâinii în țara cu recolte mari de grâu.
      E clar, politicienii nu mai te lasă să trăiești! Până să te sufoce canicula te sufocă costul vieții!

      • Se poate mai bine: sapun de 34 lei, gel de dus de 78, servetele de maini de 300 lei/luna. Anul trecut cam toate pe la jumatate. La primele doua adaugati si transportul ca prin farmaciile aproapiate rar gasesc.

  • Este colorată atmosfera în avioane. Comportamentul de gherțoi al multor cetățeni români este sub orice critică și când lucrează la negru în România, darămite când pleacă la spălat bude înafara țării.
    Din dramele recente aflăm cu stupoare că instituțiile stufoase ale statului sunt în fapt o adunătură de neterminați care habar n-au ce să facă chiar da că au în față fișa postului.
    Aventura incompetentului Arafat, prin nu știu ce minune un medic ratat ajuns iarăși comandantul acțiunii pe plaiurile mioritice trebuie oprită. A ajuns să-și trimită subordonații la moarte sigură!

  • NESIMTIREA SI LIPSA DE EDUCATIE.Doar atat eu imi aduc aminte de anii de scoala comunista cand eram 44 de elevi in clasa si se auzea musca ,doar un singur profesor, faceai ceva nasol la scoala veneai cu tactu tuns….

    • Corupția din toate sistemele a făcut posibila fac posibile tragediile care nu se mai opresc,nici un sistem nu functioneaza cum trebuie din cauza ca cei de acolo sunt numiți pe criterii politice.
      Sa se adopte lege prin care se interzice numirea in funcții publice,de conducere ,persoane aparținând vreunui partid politic.
      In socialismul nostru legile se respectau,de frica ,de voie de nevoie,statul era puternic,nu stătea la discuții,sistemele bune rele cum au fost ,funcționau .Cum se face ca acum,in capitalism nu functioneaza nimic decât prost si foarte prost.

      • Nu corupția ci slăbiciunea țării. O țară care nu mai produce nimic, care trăiește doar din importuri și împrumuturi nu mai reprezintă nimic în lume.
        Așa că să nu ne mire că toate companiile străine plus băncile trag de România s-o jefuiască, că politicienii stau cu capul plecat și nu au nici un cuvânt de spus.
        Ce să spun, asta-i situația actuală. Iohannis însuși este o nulitate, treaba lui era să găsescă porițe de export cum făcea Ceaușescu în Asia, în Africa să aducă bani în economie, să faciliteze schimburi comerciale.
        El lenevește de zece ani fără să-i pese, pe el îl interesează doar să ceră bani ptr. armament și să-i pompeze la firmele americane.
        Mă uit la Turcia, nu doar că are export de textile și încălțăminte în toare țările musulmane, dar mai nou au contracte și îmbracă și încalță toată Africa. Și noi am fi putut dacă firmele mici erau ajutate să obțină contracte că la imbrăcăminte și încălțăminte ne pricepem. Măcar contracte cu pături de lână cu Iran, Irak, Afganistan etc. țări sărace ca și noi. Incă mai avem făbricuțe mici cu pături de lînă. Sau haine de blană cum exportam înainte.
        Din păcate diplomații noștrii ocupă ambasadele degeaba, nu fac nimic să ajute țara.
        Este un declin fără precedent al țării din toate punctele de vedere.
        Și ni mai spune că românul este corupt și hoț. Îmi aduc aminte cum lăsam banii peste noapte in sticlele cu lapte și iaurt ca să nu mai stăm la coadă dimineața și nimeni nu-i lua. Acum gradul de sărăcie este atât de mare că nu mai poți lăsa bani pe stradă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *