Marcel Ciolacu: Voi candida pentru un nou mandat de preşedinte al Partidului Social Democrat şi în acelaşi congres se va alege şi candidatul Partidului Social Democrat pentru funcţia de preşedinte

Eșecul în „Midterm elections” – șansă uriașă pentru Republicani de a scăpa de Donald Trump în perspectiva Prezidențialelor

După aflarea rezultatelor, toată presa lumii a conchis despre alegerile pentru Senat și Camera Reprezentanților prin titlul:
Tsunami-ul republican anunțat la alegerile din SUA nu s-a produs. 

Cei doi ani de administrare Democrată au fost un dezastru pentru America prin absența oricărei preocupări față de America profundă. Formula lui Donald Trump America First a fost interpretată la noi ca expresie strălucită a suveranismului pe care trebuie să-l îmbrățișeze și România. America First n-are nici o legătură cu suveranismul invocat acum și de vajnicii pînă ieri adepți ai internaționalismului postcomunist. Suveranismul e valabil pentru țările mici și mijlocii, gata să fie înghițite în planul intereselor, de țările mari, în numele parteneriatului strategic. Pentru țările mari – de la SUA pînă la China, trecînd prin Rusia – nu se pune problema suveranismului. Din simplul motiv că ele, întruchipînd peștii cei mar, i nu au a se teme că vor fi înghițiți de peștii cei mici.

America First însemna întoarcerea administrației americane spre America, spre rezolvarea gravelor probleme de infrastructură și lucrări publice în general, de sistem de sănătate, de creștere a nivelului de trai, probleme părăsite de administrațiile Democrate de dragul exercitării de către America a rolului de Jandarm al Lumii. Jandarmul împărțea bastoane în dreapta și-n stînga pe planetă în timp ce acasă mobila din sufragerie se degradase, iar pereții se coșcoviseră. După administrația Trump, administrația Democrată s-a ocupat de orice numai de America nu. Cu un președinte eminamente Turmentat, îngrijit de cei din jur să nu fie împins și să amețească precum celebrul personaj caragialian, America a rupt-o la fugă din Afganistan și a pus la cale un război între Ucraina și Rusia. Fuga din Afganistan a transformat țara într-o închisoare din Evul Mediu. Războiul din Ucraina a transformat țara într-un teren răscolit de bombe și generator de refugiați în masă.

Era de așteptat ca nemulțumirea cetățeanului american față de una dintre cele mai slabe administrații din istoria SUA să ducă la victoria categorică a republicanilor în Camera Reprezentanților și în Senat.
De ce nu s-a înregistrat, totuși, o astfel de victorie?

Răspunsul e simplu și trimite la titlurile care conchid asupra rezultatelor alegerilor:
Tocmai pentru că s-a făcut mare caz de un un tsunami republican.

Nu știu dacă în America sondajele din campanie se măsluiesc precum cele din România. Măsluite sau nu, sondajele au pus la dispoziția Democraților temelia pe care s-a ridicat manipularea:
Păzea, vine tsunamiul republican!
Și o să ne ia dracu dacă vine!

Din acest punct de vedere ajunge să ne reamintim zbieretele dramatice ale presei Democraților în frunte cu CNN, din ultimele zile de campanie.
Democrație e în pericol!
Tsunamiul republican o va pune la îndoială.

Nimic nu poate fi mai primejdios pentru un competitor electoral decît atmosfera creată de credința că va birui în chip zdrobitor. O astfel de atmosferă destinde oștirea unui partid și o pune în poziție de luptă pe cea a partidului adversar. Cu atît mai lesne s-a petrecut asta în SUA, cu cît tsunamiul republican era invocat nu numai de Republicani, dar și de Democrați. Atmosfera asta a demobilizat oștile Republicane și a mobilizat pe cele ale Democraților. A fost posibil astfel ca alegătorii americani să pună între paranteze nemulțumirea față de dezastruoasa administrație Biden și să voteze pe Democrați îngrijorați că tsunamiul republican îi va lipsi de democrație, dar mai ales de liniștea de care omul simplu are nevoie. Rezultatul alegerilor dă seamă de o împărțire a Puterii astfel încît nici Democrații să nu-și mai facă de cap cu Economia și nici Republicanii să nu-și mai facă de cap cu Democrația.
Dacă ne gîndim la dezastrul celor doi ani de administrație Biden, putem susține că alegerile de la jumătate de mandat au fost o victorie a Democraților.

În ziua premergătoare alegerilor, o televiziune m-a întrebat dacă va cîștiga campania politică ideologică a Democraților sau campania pe teme economice a Republicanilor.
Am răspuns că totul depinde de capacitatea Democraților de a manipula pe americani, prin intermediul presei, astfel încît să voteze mai mult emoțional, decît pragmatic.
Și manipularea a reușit.

De ce?
Pentru că Republicanii au făcut imensa, incredibila imprudență de a defila cu Donald Trump.

Desigur, în America, la fel ca și în restul lumii, există trumpiști, fani ai lui Trump. În America nu există Bideniști, fani ai lui Joe Biden. Nici n-ar avea cum. E ca și cum ar fi în lume fani ai apei de ploaie! Numai că acești fani ai lui Trump nu sînt suficienți pentru a învinge la urne. Da, ei asigură un anume procentaj de votanți, dintre cei care ar merge la urne ca să-l voteze pe Trump și dacă ar fi Apocalipsa. Balanța votului e înclinată într-o parte și-n alta de marea masă a electoratului, cea care se decide cu cine să voteze după o anume deliberare.
Această mare masă a alegătorilor a fost lesne de manipulat de mașinăria Democrată cîtă vreme Republicanii l-au ales pe Donald Trump ca stindard.

Corect sau nu, Donald Trump a lăsat impresia unui președinte într-o ureche, gata să provoace un război mondial de dragul creșterii accesărilor pe Twiter.
Episodul cu nerecunoașterea înfrîngerii, dar mai ales episodul cu asaltul asupra Capitolului au adîncit imaginea unui președinte imprudent, în stare de orice pentru a-și conserva puterea și, prin urmare, potrivit pentru a fi șeful Columbiei, țara prozei lui Marquez, dar în nici un caz șeful Americii, țara portavion a Planetei.
Le-a fost ușor Democraților să creeze atmosfera de Pericol pentru Democrație, de Sirenă a lui Roaită, cîtă vreme Donald Trump s-a manifestat în campanie ca lider al Republicanilor.

Alegerile parlamentare – în SUA au fost alegeri parlamentare – au printre notele specifice imposibilitatea de a folosi ura sau simpatia în campanie. Partidele nu pot stîrnii emoții. Oamenii, da.
Și în campanie, în timp ce Democrații pentru a evita identificarea cu Turmentatul Biden, l-au trimis la cules de frunze moarte, Republicanii nu numai că n-au evitat identificarea cu Donald Trump, dar mai mult au făcut din alegeri o opțiune pro sau contra Trump.

Eșecul Republicanilor, pentru că eșec e și nu altceva, dacă ne gîndim la cît de prost au administrat țara Democrații, rămîne eșecul lui Trump.
Slavă Domnului că n-au fost prezidențiale cu Donald Trump în cursă din partea Republicanilor!

Principala concluzie pentru Republicani rămîne asta:
Cine defilează mai departe cu Donald Trump defilează spre Cimitirul politicii.

Din acest punct de vedere, Republicanii trebuie să-i mulțumească lui Dumnezeu că n-au obținut o victorie eclatantă.
Donald Trump și-ar fi asumat-o și, în aceste condiții, s-ar fi impus fără probleme pentru a candida la prezidențialele din 2024.
Acum, teoretic Donald Trump nu mai poate pretinde postul de candidat la prezidențiale din partea Republicanilor.

Nu va fi ușor pentru Republicani să scape de Donald Trump. Omul se crede atît de mult Providențial încît din eșecul Republicanilor nu va trage concluzia c-ar fi timpul să tragă pe Dreapta. Dimpotrivă, după cum se vede deja, va produce noi pagube Republicanilor prin contestarea alegerilor.

Republicanii au toate șansele să-i învingă pe Democrați la prezidențialele din 2024.
Mai întîi prin faptul că n-au avut o victorie copleșitoare la alegerile de la Jumătate de mandat. Dezastrul intern care se va adînci în anii următori nu va putea fi pus pe seama Republicanilor.
Dacă se producea un Tsunami republican, Democrații, meșteri la manipulare, ar fi aruncat dezastrul economic în spinarea Republicanilor.

Apoi, prin faptul că eșecul Republicanilor în alegeri poate și trebuie pus pe seama lui Donald Trump.
Mai bun argument de a scăpa de el nici că poate fi altul.

Pînă la urmă pentru republicani, rezultatul poate fi considerat bun.
Bun dacă-l raportăm la Prezidențialele din 2024.


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

27 comentarii pentru articolul „Eșecul în „Midterm elections” – șansă uriașă pentru Republicani de a scăpa de Donald Trump în perspectiva Prezidențialelor”

 • Trebuie văzută poza lui Ron DeSantis la succesul din Florida, neapărat cu toată familia. Are toate șansele.

 • Hmm…e clar ca Trump nu e politician de meserie…si ca caucus-ul republican, greii partidului, nu mai sint asa marcanti…..democratii au deturnat atentia publicului cu cioace gen avorturile, BMS, si alte subiecte neo-progresiste…practic astea au intrat pe agenda de vot…..la cite a facut ordinaru asta de Biden in ultimii 2 ani republicanii yrebuiau sa cistige la scor…..mai mult ce se poate spune?…decit ca marea masa de votanti americani sint cretini, needucati, low-IQ, usor manipulabili…dar asta stiam deja…ca peste tot..

 • ..de data asta ati vrut sa prindeti valul. Toata media zice ca Trump asta i un luser. Hop si matale, corist. Sau ii tehnica aia, din copilarie: precis ca i inchisa pravalia, da tot ma duc pana acolo sa cumpar biscuiti..(??)

  • E cam looser Trump…gaozarii de-astea teribilisto-grandomaniaco-egomaniace nu prea mai prind la public, in propria administratie l-au ambushed cu plandemia, practic l-au paralizat…nimeni n-a inteles nimic din presedintia lui…ca si la Țapu in Rom…s-a pierdut in razboaie mici de tarife, etc…trebuia sa sparga deep-state-ul, sa-i fire pe toti…farsa aia cu Capitoliul a pus capac….

 • Problema , Maestre se pune in felul urmator : NU aveti dreptate decat intr-un singur punct – acela ca este BINE ca republicanii nu au castigat pe model tsunami , en-fanfare. In rest , la detalii , va ișelati profund ( vreo 180 grade …. ) . Si anume :
  1) „…rezolvarea gravelor probleme de infrastructura , lucrari publice si cresterea nivelului de trai” NU ACESTEA sunt problemele Americii , ci BLM , problemele de somaj , si stoparea consumatorismului exacerbat ( ei consuma 80 % din resursele aceste planete , fiind numai 4,2 % din polulatie) dar normal , asta nu convine industriei de consum americane , dar nu au incotro pentru ca China a acaparat mai toate resursele …
  2) DPDV al conducerii SUA, ei nu se pot retrage ( DE BUNA VOIE 😉 ) din rolul de JANDARM MONDIAL , datorita presiunii Complexului Militaro-Industrial , si a faptului ca PESTE 60 % din forta de munca din SUA lucreaza in Aparare sau Industria de Armament ( plus , fireste , logistica si industriile conexe celor amintiti) . Retragerea din Afganistan a fost pentru ca se cam terminau banutii….
  3) ”TRUMP e gata sa provoace un razboi Mondial de dragul like-urilor pe Twitter” ….Maestre…..Trump eeste SINGURUL presedinte american in mandatul caruia America nu a purtat razboi ….
  4)”TRUMP nu a recunoscut infrangerea la prezidentiale ” Pai , ce-ati fi vrut ??? ” Mihaela , dragostea mea , am pierdut ( cand de fapt castigasera , si Geoana , si Trump ) ???
  Situatia este exact pe dos , in mare ….TRUMP este cel care dorea , intre altele , ”repatrierea” productiei de branduri americane , din China – si bine facea ….Repatrierea si diminuarea armatei americane…. Acum , o sa-i oblige situatia …
  Concluzia – tare mult il urati pe Trump ( am facut-o si eu in primul lui an de mandat , pana am realizat ca , de fapt , TINE CU AMERICA )….

 • Extrem de complicat, la moscova e mult mai simplu in astfel de situatii. Sistemul ar trebui preluat in intreaga lume.

 • Corect sau nu, Donald Trump o fi lăsat el impresia unui președinte într-o ureche, gata să provoace un război mondial de dragul creșterii accesărilor pe Twiter,
  insa in esenta el a a fost in fapt cel care a initiat, oficial, Revolutia Mondiala, Noua Competitie care are ca trofeu manifestarea Noii Lumi.

  America First e povestea Marelui Reflux, a intoarcerii la origine, caz particular a ‘întoarcerii administrației americane spre America’
  intr o lume care baltea, deci in care apa incepea sa se mputa, Trump a anuntat… intoatcerea pe dos a dinamicilor civilizatiei mare cit planeta,
  a anuntat sfarsitul Globalizarii, al Marelui Flux,
  si inceputul Marelui Reflux, care in fapt e povestea Unificarii…

  dincolo de impresii …e cu ‘inainte de Trump si dupa Trump’
  Trump, in dinamica Civilizatiei mare cit planeta, e un ‘termen fibonacci’, e un punct de inflexiune, este pozitionat la intersectia dintre Marele Flux si Marele Reflux.
  asta e Trump, nimic mai mult, …nimic mai putin.

  Trump e tot una cu inceputul Marii Revolutii. ‘noua competitie’ pe care el a initiat o cu Make America Great Again…doar continua, azi. ( spre ex intre timp cam toti globalistii au virat-o spre nationalism, chiar si pe meleagurile astea )

  • Competitia pe care Trump a initiat o, oficial, nu e pentru conducatori slabi de inger, pentru ca Marea Revolutie e sinonima cu Metamorfoza.
   Civilizatia mare cit planeta n are ce mai face cu conducatori ‘clasici’, vremurile sint cu totul si cu totul deosebite prin urmare conducatorii tot asa vor fi, altfel nu se poate. Biden…vi se pare ca e un soi de clasic?…sau ce?!( chiar daca el e doar o interfata…)
   Marea Revolutie e sinonima cu Iarna Civilizatiilor, cu demolarea lumii …naturale si nasterea lumii artificiale, cu manifestarea primei civilizatii…Artificiale.

   in Dinamica Civilizatiilor Trump e unul din ‘termenii fibonacci’ si …asa si e scris in Istorie.

   • cum arata un conducator…normal pe vremea Marii Revolutii?!
    ar putea arata el…normal? :)))

    vi se pare cumva ca Trump e normal?, ca Biden e normal?,… ca Putin e normal?, ca Xi e normal?
    doar vi se pare!,…in caz ca vi se pare.

    Artificialul VS Natura
    aduce ‘pe teren’ conducatori deosebiti.
    si de-o parte si de cealalta.

  • Noua Competitie, care e una a Marelui Reflux, a inceput cu Trump,
   cu America First, cu Make America Great Again
   ( asta in cazul in care unii aveau vreun dubiu ca americanii vor sa fie altceva decit au fost si in competitia anterioara, adica in aia care s-a numit Globalizare… )

  • unii ‘alearga’ in Noua Competitie inca de cind Trump a initiat o oficial.
   altii…habar n au ca o noua Competitie a inceput…de ceva vreme :))), ei…alearga tot in aia expirata, pesemne :))

   • Competitia in care, daca alergi, ceea ce faci e o nonactiune, este asta:
    Artificial VS Natura

    in timp ce toti…par sa alerge intr o competitie, ar fi de bun-simt ca si oi sa alergam in competitia asta: Artificial VS Natura, …ca e fix aia in care alearga si ailalti, …insa ‘pe limba lor’.

    • Navigatul pe apele Marii Revolutii este posibil exclusiv prin despletirea ‘satului’ in superpozitii.
     Artificialul isi va clama dreptul de proprietate asupa ‘satului’, iar satul isi va clama apartenenta la Natura.

     disponibilizati Superpozitiile ‘satului’!

     • @Online
      Nishte saltimbaci tocmai au incercat sa blocheze pagina…la 13:05…le-am deschis TT la 13:11…(Thu, Nov 10 at 1:11 PM)la sri adica dnsc…”sa se ocupe…e la ei…sa identifice cauza”…
      Bună ziua CONSTANTINESCU
      Mesajul a fost înregistrat cu următorul cod:[DNSC-4229]
      Zi Frumaosa Online!!!
      vali
      🙂

  • atunci cind Trump a initiat Noua Competitie, care are ca trofeu Noua Lume, s-a manifestat si Putin, in Istoricul discurs despre Noua Lume ( ai ape care rusii nu si-o doresc, insa fara ei nu se va manifesta )

   Noua Competitie si ‘promisiunile’ aferente …se stiu deja, se stiu de ani de zile, …de vreo sapte ani,
   ce se ‘intampla’ acum in lume e nimic altceva decit o manifestare a acelor promisiuni:
   -America First, Make America Great Again
   -‘Noua Lume, pe care noi nu ne-o dorim, fara noi nu se va manifesta’

   • @Online
    biden e un reprezentant al „deep state” la ei iar trump alt reprezentant al aceluiasi „deep state”,tatal lui trump construia locuintze pentru cei din armata americana,asadar,blocul militar-industrial american,biden e cu big-pharma,presa e impartzita si la ei intre mai multe grupuri de interese,in special republican si democrat,cam asta e „poza”.
    Deocamdata au nishte problemutze cu vremea pe acolo,cica se ocupa aia de la nasa…
    „Uraganul Nicole lovește coastele Floridei. Fenomenul, o premieră în 40 de ani pentru luna noiembrie. NASA este în alertă – VIDEO” 10.11.2022
    https: //www. national .ro/stiri-externe/uraganul-nicole-loveste-coastele-floridei-fenomenul-o-premiera-in-40-de-ani-pentru-luna-noiembrie-nasa-este-in-alerta-video-779994.html#comment-234670
    Zi Frumoasa Online!!!
    vali
    🙂

    • ‘premiera in 40 de ani’ e…incalzirea.
     e pistol cu apa fata de ce urmeaza: premiera in sute de ani, in mii de ani, …in mod absolut.

     prezenta Artificialului in dinamica Civilizatiei presupune, …ti am mai spus, manifestarea unui Dezechilibru in propria ecuatie de miscare a Naturii!, pentru ca Pacea sa se manifeste ( sa se manifeste in mod absolut )
     deci…ce asteptam e un dezechilibru in Dinamica Anotimpurilor.
     aia cu green deal e pistol cu apa, …nu prezinta interes pentru mine, brambureala climatica isi are originea, …de data asta!, pe Taramul Cuantic.
     e o brambureala …la alt nivel!

     • ‘cheia’ se gasetse aici si numai aici, in felul in care tratezi povestea Artificial VS Natura, pentru ca asa si numai asa poti naste nevoia de Autodezechilibrare, a Naturii, sau o poti…suprima.
      cheia e…pe Taramul Cuantic, prin urmare putem nadajdui ca dezechilibrele in Dinamica Anotimpurilor…vor fi suprimate…paici…dac asi numai daca pastram echilibrul pe Taramul Cuantic.
      e complexa, faza, mai cu seama ca …nu i prea vad pe multi dispusi sa inteleaga care e faza cu Poluarea Cuantica si Influenta pe care ea o are in Dinamica Anotimpurilor :)))

     • e despre schimbari climatice, cum sa nu fie, insa…daca tot e despre asta…de ce sa nu vorbim ‘pe limba noastra’ despre asta?!
      pe limba noastra povestea este despre Poluarea Cuantica.

      ar fi cam asa: in timp ce ailalti vorbesc despre nu s ce poluare, noi vorbim despre ceea ce consideram capital: Poluarea Cuantica
      …care e problema, ca io n o vad, pina la urma putem vorbi pe acelasi subiect…vorbind fiecare pe limba lui, …nu?

      atunci cind ‘pe masa’ e chiar Civilizatia…fiecare natie are nu doar dreptul, ci si obligatia sa vorbeasca ‘pe limba ei’

     • @Online
      Shtii ce e Frumos…noi faceam scoala la scoala in banci…in clase…mergeam la munca in fiecare zi…la birou sau pe teren…unii colegi au facut cursuri de specializare afara samd…
      Dupa care au aparut nishte concepte „noi”…”externalizare…scoala online…lucrul de acasa”…nu ma laud…le cunoshteam de acum aproape 20 ani…adica lucram pe firma unui subcontactor…un fel de pfa(persoana fizica autorizata)…altzi colegi si-au facut srl si lucrau(si-au luat contractul pe firma lor)…lucram cu mashinile noastre…un coleg facea facultate de stat „online” acum 20 ani…adica itzi vorbesc de lucruri din 2002-2003…de acum 20 ani…”nimic nou sub soare”…dupa asta s-au externalizat activitatzi ale firmelor…cursuri de speciaizare nu se mai faceau cu profesori…se faceau „online”…”www”….faceam un curs „online” impreuna cu altzii din europa…africa…asia…dadeam si „examene” „online”…
      Uite…citez un fost sef al Meu…”cand ai o problema o dai mai departe daca nu shtii sa o rezolvi…nu stai cu ea sub fund”…asha si Cutremurashe…Uragane…Asteroizi…Meteorizi…”Fenomene Naturale”…nu shtii sa le rezolvi…”le externalizezi”…”le dai mai departe”…acum le putem „citi” si „in timp real”…E BINE…
      https: //earthquake .usgs. gov/earthquakes/map/?extent=9.27562,-151.25977&extent=59.22093,-38.75977
      http: //www .infp .ro/
      https: //www .jpl. nasa .gov/asteroid-watch/next-five-approaches
      Zi Frumoasa Online!!!
      vali
      🙂

    • exista ceva …chiar mai deep decit state-ul :))), …Dinamica Anotimpurilor :)))))

  • @Online
   Mită pentru presă! Frăția dintre partide și site-uri: 28 de milioane de dolari de la PNL și PSD 10.11.2022 60m.ro
   În ultimii 2 ani PSD și PNL au mituit presa cu 30 de milioane de euro 10.11.2022 4media.info
   Functioneaza pagina/site-ul.
   Zi Frumoasa Online!!!
   vali
   🙂

 • @Domnu’ Cristoiu,

  Ironia soartei este ca fix cei care fac mare tam-tam cu democratia ne indoapa cu dictatura de-asta „progresista”. E suficient sa ne uitam la „democratia” ultimilor ani din mass-media si ne lamurim rapid. Eu unul nu mai dau nici doi bani pe discursurile despre democratie. Biden si smecherii lui pot sa-si bage „democratia” fix in cur, fiindca tot ce-i preocupa e dosu’… !

 • Maestrul face abstractie de un lucru anume ca in 2020 ,probabil si acum,alegerile au fost fraudate ,o stiu si copiii.Nu ma dau un vanT dupa Trump insa nu pricep cum de a afectat in asa masura imaginea republicanilor un om politic al carui mesaj este ca America si lumea sa intre in sfera normalitatii.sAU POATE CA LUMEA NU MAI VREA NORMALITATE.

 • Dar a fost fraudă electorală,se vede de pe Marte!Eu cred că Trump este cel mai bun pt.americani,are cea mai frumoasă femeie și el vrea să dea de lucru americanilor!El nu vrea război,el e om de afaceri.Cred că sunt toți mână-n mână.Jidanii conduc lumea.Și la noi în România vor ajunge țiganii să conducă.La anul,vor venii în Germania foarte mulți africani.

 • Aveți o imagine total deformata asupra situației de acolo
  Republicanii au pierdut masiv voturi imprimeul rind din cauza interzicerii avorturilor in unele state
  Femeile casnice mame gospodine votante și militatnte au fost cele care au stat acasă și nu au votat
  DT a pierdut Pensilvania și nu atit din vina lui sau a candidatului ci mai ales a sitemului de vot din stat care a început prin corespondenta acum trei săptămîni
  Noi suntem republicani votam republicanii
  In particular au sunt și Trumpist pentru ca la alegerile din 2016 eram acolo și l-am auzit cu urechile mele ce a promis și pe urma ce a făcut
  Caracterul îl strica dar nu le poți avea pe toate
  Mi-ar place sa mai ia un mandat cu toate ca lucid vorbind trebuie cineva care sa aibă doua mandate in fata nu doar unul
  De Santis este cea mai buna figura
  In doi ani multe se mai pot întîmplă

 • trump nu a fost decat simptomul nicidecum solutia:asasinarea lu soleimani ,mascarea si injectarea putea sa o dispuna si obama.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *