În fiecare marți, îl puteți urmări pe Ion Cristoiu și pe Canal33, unde scrie, săptămânal, un editorial. Seara, de la 21:15, participă la un podcast, tot pe Canal33, moderat de Alexandru Răducanu

Exclusiv cristoiuTv. Anca Florea despre artiștii de circ: „Vreau să îi vedem înapoi vedete, pentru că sunt”

Înainte de premiera spectacolului de la Circul Metropolitan, noul manager, Anca Florea, a prezentat, în premieră, la cristoiuTv, locul unde vor avea loc, de acum, reprezentațiile. Date fiind restricțiile, sintagma „sub cupola circului” va fi înlocuită cu „sub cerul liber”, deoarece spectacolele au loc afară. Nu au fost adaptate, ci s-a făcut unul specific pentru exterior.

Celebra jurnalistă care manageriază acum Circul Metropolitan a făcut un adevărat spectacol din emisiune, i-a prezentat și pe protagoniști, oameni sau animale, în stilu-i propriu, inconfundabil.

Marea ambiție a ei este să schimbe modul în care sunt percepuți artiștii de circ, acum văzuți doar ca niște numere. „Când am venit aici, nu cunoșteam nici un nume, lumea încă nu cunoaște niciun nume. De un timp s-a aplatizat totul, circul a devenit un ansamblu de fluierași care nu au nume. Ei, de-afară, de la spectacolele internaționale, vin cu nume, aici nu știe nimeni cine sunt. Din seara asta începând, eu o fac și pe Facebook, prezentăm publicului oamenii cu numele și performanțele lor. Vreau să îi vedem înapoi vedete, pentru că sunt”, a promis Anca Florea. Ea a spus că, spre deosebire de Cirque du Soleil’s, „nu avem nici gloria lor, nici căderea lor- ei nu-și mai revin, noi suntem niște săraci, niște pitici, ne dai jos, ne ții în foamete, dar ne revenim”.

Invitata a vorbit și despre perioada pandemiei și cum i-a afectat pe artiști, care ar fi putut intra în faliment fizic dacă nu ar fi recurs la un tertip să se poată antrena în aceste luni. „Ei sunt sportivi de performanță. Am întrebat un specialist ce se întâmplă dacă stau două luni în pauză, câte luni îmi trebuie să-i recuperez. A zis că două luni și am crezut că-mi vine rău. Atunci am făcut așa: s-au pregătit acasă și apoi, pâș-pâș, să nu ne vadă nimeni, câte o familie, noroc că ei sunt în familie, i-am lăsat să vină să se antreneze, pentru că sunt lucruri pe care nu le poți face acasă”, a explicat ea.

Anca Florea are o mare dorință și ambiție: să facă o școală de circ.

Urmăriți aici interviul integral și vă puteți plimba, virtual, chiar și în interiorul clădirii, acolo unde acum nu este voie:


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *