Campania electorală pentru alegerile locale şi europarlamentare din data de 9 iunie începe vineri,10 mai, şi se încheie în 8 iunie. Campania în audiovizual se va încheia în 7 iunie

Gabriela Firea ar putea să câștige tocmai pentru că nu se teme că o să piardă

Comentarii

25 comentarii pentru articolul „Gabriela Firea ar putea să câștige tocmai pentru că nu se teme că o să piardă”

  • Afacerea filmul, cum bine i s a zis pe aici.
    Incep prin a spune că ce face televiziunea publică la o emisiune fake news, sau așa ceva, este inacceptabil. Vin niște unii să mi spună care sunt ‘valorile” corecte și cum filmul în discuție nu e bun că nu se încadrează la ce zice propaganda. Pe bune. Unu care l a avut in față pe Kasparov! Pe Kasparov! si nu l a intrebat absolut nimic de interes, și alții asemenea, ne spun la ce filme să ne uităm.
    .
    Trecând peste asta, nimic, absolut nimic nu se leagă cu nimic din povestea cu filmul. Putin a primit cadou un ceas stricat pentru ca prin gestul repararii să repare în chip simbolic lumea … uau, Zaharova s a dat în glume cu preotul … etc. Întâlnirea a durat atâtea minute câte rubine … etc.
    Nimic nu e logic.
    E mai mult de zis despre cum e mistica ortodoxă la ruși, cum e la greci, spre ce înclină clerul nostru, cum e cu ținutul slujbelor nu doar cu papistasii ci și cu alte culte ortodoxe, cum e chiar și cu binecuvântarea episcopului, care l a deranjat pe preot.
    Beluci si Rourke, pe bune, cum i au găsit.
    Ideea e că si din punct de vedere teologic multe sunt ilogice.
    Ele au fost amestecate în interviu cu povestea filmului, cu toate că teoretic nu au legătură.
    .
    Singura explicație e că povestea cu filmul este o farsă ca să și facă reclamă.
    .
    Mai sunt si clerici și mireni care uită de o listă a păcatelor, întocmită de unul Evagrie, citat în Pateric ca Nil. În frunte pune trufia. Însă uneori trufașii mai zic că sunt smeriti, nu știm față de cine, că față de episcop probabil nu.
    În această ordine de idei putem spune că interviul a fost pe principiul întreabă mă ce vrei că io ți răspund ce vreau.

    • trufas…
      trufia…

      a fi trufas nu i tot una cu a fi mandru.
      de fapt asa zice si dex ul:
      1. adesea substantivat. Plin de trufie, peste măsură de mândru, de orgolios. DEX ’09 DEX ’98 DLRLC
      2. Grandios, majestuos, măreț, superb. DEX ’09 DEX ’98 DLRLC

      deci exista si trufasi care nu sint mandrii
      primul pacat e Mandria ( in ea exista numai si numai Singularul,…care eventual se! cloneaza:))), Pluralul lipseste prin Definitie )
      acolo unde exista Doi, Pluralul e prezent, pentru ca acolo unde sint doi, sint trei …si Pluralul intre ei. ( pentru ca Fecioara e mereu cu Pruncul in Brate )

      • pacatul care nu se iarta e Mandria, pentru ca ea vorbeste despre Singular, doar, …Impotrivindu se Duhului Sfant, care se manifesta odata ce Doi, Pluralul ,se manifesta

        atunci cind se manifesta exclusiv Singularul, Intregul …nu exista!, exista exclusiv un infinit de clone al Singularului ( …ca la matematica!:))), unde exista …1 si mai multe clone ale lui 1, pe care daca te cateri ajngi …la Infinit ( bine, …n ajungi:)), dar esti it pe ce :)) )
        iar atunci cind Plualul se manifesta,…adica Viata ( ca tot sintem in Saptamana Mare ), Pluralul E! ….legat ombilical de Intreg ( pentru ca Pluralul, Doi, …se naste din Burta lui 1,Singularului, prin Daruire de Sine ) ( discutia, daca e adincita, devine plenar complexa asa ca …ma opresc :)) )

        • totusi, pentru cei care doresc …povestea continua asa: pe Pamant, spre deosebire de Cer, totul e …Oglindit, deci …cum e cu Doi care se naste din Sinele lui unu?!:)))))) :)))))))))))))))))

      • Evagrie zice că trufia este păcatul de a crede că putem îndeplini lucrurile singuri, adică fără ajutorul lui Dumnezeu, că putem stăpânii prin propriile forțe, sau să le zicem energii. Cam ce reproșează creștinismul misticilor orientale, anume că fac magia energiilor de corp și de minte, chiar dacă unii practicanți sunt corecți și morali, calea în sine e pusă la îndoială.
        Evagrie zice că păcatul mândriei este al celor care cred că sunt mai … deștepți, frumoși, bogați, silitori etc. Ceva de genul Dumnezeu mi a dat toate astea că sunt io mai cu moț și le sunt superior celorlalți.
        În românește, la nivel de dictionar, adică de limbaj comun nu cred că există diferențe între cele două cuvinte. În limbaj specific teologic rămâne să fie definite de doctrina oficială.
        Plus că apar probleme de traducere în cazul textelor din Pateric care nu sunt traduse de BOR.
        Lista celor șapte păcate e păstrată de toată lumea.
        M am referit la Evagrie că am gasit lucrări care îl consideră autor, să zic așa, al listei. Evident nu am cum să verific așa ceva.

        • Evagrie zice că trufia este păcatul de a crede că putem îndeplini lucrurile singuri,…poveste proprie Singularului :), despre care eu zic ca e povestea mandriei

          deci io zic practic fix invers decit zice el, pentru ca eu vad trufia ca fiind …mai … deștepți, frumoși, bogați, silitori etc. Ceva de genul Dumnezeu mi a dat toate astea că sunt io mai cu moț și le sunt superior celorlalți.

          adica exista o trufie nascuta din acumulare si una nascuta din daruire, care e smerita prin definitie. Ioam Botezatorul a fost, astfel, un ‘trufas din daruire’, era trufas, indraznet, insa …era si smerit. zic si io!… 🙂

          • mandrie e cind zici ca le faci pe toate singur,…fara Dumnezeu.

            trufasii …vad ca nu l neaga pe Dumnezeu, din contra, par a-L folosi :))

          • pe de alta parte ‘trufia din acumulare’ duce catre Mandrie, tot asa cum minciunile( care sint, totusi, Advar ) duc catre Antiadevar

        • pe vremea Desavarsirii, adica pe vremea asta, si cuvintele se exprima prin superpozitii… 🙂

    • un trufas …smerit a fost Ioan Botezatorul.

  • Dacă Gabi se teme sau nu, ce importanță are? Contează de ce se tem alegătorii.

  • L-am văzut pe dl. Burdujea la TV. Un tip decent.
    Mă gândeam ce draq caută el în politica românească care a rămas la nivelul Evului Mediu și mai ales ce caută la PNL unde partidul este împărțit între dregătorii (baronii locali) și toate neamurile lor puse în funcții – logofeți, vistieri, cluceri, zapcii, paharnici.
    Este o metehnă a bărbaților politica, dar viața trece pe lângă ei stând în ședințe, în campanii și ascultând ca ultima slugă de toți nătângii lor de șefi de partid.

  • N-are rost să discutăm de gusturi despre persoane, oricum părerile sunt diferite. Oricum dna cu pricina e pe post de marionetă a lui Ciolacu.
    Al de PM dacă crede că și-a aliat pensionarii dându-le pensiile mai înainte pe post de pomană are grijă ulterior să-și trimită aliații pe la tv și să spună că pensiile sunt o povară pentru buget. Bine că n-am fost poveri când ni s-au luat benevol-obligatorii contribuții CAS cam 46 de ani.
    Dosarul azilelor groazei este sinistru și în același timp pentru PSD care își avea ministru și la muncă la familie. Nimeni nu a știut nimic, dar toți au tolerat…
    Nicușor are prima șansă, Piedone e bun gospodar. Au din ce alege bucureștenii așa cum avem și noi prin țară.
    Despre Geoană, numai de bine; cu siguranță va fi ales de familie și apropiați.

  • ‘Așadar, decizia Uniunii Europene de a redeschide mina dezafectată de la Budureasa, de lângă Oradea, reprezintă un plan de la care Bruxelles-ul are mari speranțe.’ (ziare com)

    asadar, de ce mai nevoie de guvern, daca deciziile se iau la Bruxelles?! stie cineva?
    daca deciziile se iau la Bruxelles, la ce ne mai trebuie parlament?

    • Wrong! Deciziile se iau la Washington. Bruxelles-ul e doar un biet releu.

      • asadar, de ce mai nevoie de parlament, daca deciziile se iau la Bruxelles?!
        daca deciziile care se iau la Bruxelles vin …de la Washington, la ce ne mai trebuie parlament european? stie cineva?

        • si …problema nu e ca e luata …pacolo, ci ca …social-inginereste, ba si ‘cu lingurita’, ni se induce starea ca …asta e ceva de bun-simt. o fi!, ca exista si ‘nou bun-simt’, care e anti, nimic de zis.
          insa …pentru ce se mai desfasoara tevatura asta cu alegerile?! pare a fi o contradictie aici…

          • Welcome to the real world! PE? Ha ha, e doar nutret pentru … ma abtin! Remember: democracy is bad for democracy. Citat din MSM yankeu!

          • atunci cind armata isi vinde fabricile de armament, cind alte armate …o inlocuiesc pe a noastra ( care devine subordonata ), notiunea de patrie s a dus dracu’. si daca s a dus, penca asta e real world, pence se mai juira unii prin tara asta?! …nu devine un proces …jenant?!

          • nu mai bine scoate cineva povestea cu ‘juramintele’ de …pe unde or fi ele?!, ca daca nu mai sint …scapa tara de jena asta, daca o exista…

          • pandemia de covid si toate celelalte dinamici pandemice au aratat ca ‘sistemul’ raspunde la comenzi …ca la carte. iar daca democratia nu e ‘buna’ pentru ‘sistem’, atunci ea va fi declarata brusc ‘rea’. esti ‘bun’ daca esti de folos sistemului’, adica …barim sa se stearga la fund cu tine, daca nu …atunci chiar si democratia devine rea.

          • tot asa cum se joaca jocul Albului, caz in care noul alb e fostul negru,
            asa se poate juca si jocul Democratiei, caz in care ‘democrtaia devine ‘rea’ pentru Democratie
            exista o democratie buna si una rea, astea fiind superpozitiile Democratiei

            deci …democracy chiar poate deveni bad for Democracy

          • Albul este noul Negru. iar Dictatura e ‘new Democracy’. daia ‘democracy is bad for Democracy’

          • ce traim acusica e cam ‘Democratie’, atata tot ca intre timp i s a schimbat definitia, tot asa cum albului i sa schimbat definitia, el fiind ‘noul negru’

        • Like!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *