Marcel Ciolacu: De astăzi, dansul în doi s-a terminat! Decizia ca PSD și PNL să meargă cu propriii candidați la Primăria Capitalei a fost dificilă, dar este soluția corectă

Gândul meu de An Nou

 

                                                                               MOTTO:

„Îmbătrânesc. Destinul mi-e însă tot copil;

                                               Isteț să prinză păsări și să doboare poame”.

   Vasile Voiculescu, Toiag de înger

 

 

„Mi-a cam trecut veleatul”, oftez adesea și mă uit în jur cu stinghereală  zgrunțuroasă. Nimic nu mai seamănă cu lumea știută de mine, nimic…Când s-a schimbat într-atât de mult? Și eu ce-am păzit, de am lăsat-o s-o ia razna? Ah, de-aș fi fost un pic atent, un pic măcar… Alung repede sentimentul   părelnicei vinovății și mă scutur de mâzga autocompătimirii inutile. În definitiv, la ce bun să te ciorovăiești cu  fatalitatea? Un caraghios în plus nu folosește nimănui, zău ! Nici mie, îndeosebi mie! La urma urmei, trăiesc din plin o toamnă ce-și scutură roadele. Iar iarna ce va să vie mă va găsi  înconjurat de cărți. O droaie! Așteptând de ani de zile să mi se ofere cu întreaga lor ființă neatinsă de efemeritate. Făpturi ale dezmierdării minții, născocite să ne aline singurătatea  și să ne  ușureze cărările vieții, să ne scoată din ignoranță și să ne înlesnească o cunoaștere de sine imposibilă, altcumva. Ziua se va tot strânge, iar noaptea va crește  întruna… Și mă va împresura gerul, așa că slovele altora îmi vor ține de cald. Pe ale mele, le voi așterne în tuș etern  și  le voi transmite  nepoților – Aria, Tudor și Mabel. „Tataie, când o să cresc, o să scriu o carte mare, mare, uite atât !” mi-a zis prichindelul  și a deschis brațele ca să-mi arate. „Și o să scrii și despre mine?” l-am provocat. „Da”, mi-a răspuns  candid. „Și ce-ai  să scrii?” mi-am continuat pornirea ludică. „Că te iubesc și că ne jucăm împreună”, m-a încredințat inocent. I-am sărutat fruntea  și m-am rugat Dumnezeului meu să nu ne abandoneze. Știți, de ceva timp mi-am mutat inima în luminițele din privirea  celor trei îngerași și parcă  niciodată nu m-am simțit  mai împlinit,  mai împăcat cu mine însumi. Am strâns atâta iubire, încât mă  grăbesc să le-o dăruiesc, fiindcă  numai astfel vor fi niște oameni întregi și frumoși. Au atâta  iubire în sufletele  lor neprihănite, încât nu-mi ajung respirațiile ca să le-o primesc. Iubire din iubire, ce altă lecție mai potrivită? Ce dacă omenirea și-a adaptat agenda cotidiană și se închină cu inconștiență la zeii pragmatismului feroce? Totdeauna există un motiv ca să iubești, altminteri ce rost ar mai avea să ne îmbrățișăm copiii și  nepoții lângă bradul împodobit și  să stăm așa în ceasul acela  magic, al trecerii dintr-un an în altul? Un moment ce ni se pare o veșnicie, ați observat?

La mulți ani, oamenilor!

 

 


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

3 comentarii pentru articolul „Gândul meu de An Nou”

  • Cu totii ne imbratisam copiii si nepotii cu un surplus de iubire de care , poate, cand noi eram copii nu am beneficiat . Dar nu pot sa nu ma intreb de ce generatiile astea crescute in surplus de iubire devin la maturitate egoiste si prea materialiste , chiar usor autiste , indiferente la dramele parintilor si bunicilor pe care se grabesc sa-i abandoneze in azile . In plus , Revelionul de anul acesta mi a aratat ce artisti de duzina sunt tinerii de azi … a disparut eleganta, mesajul transmis cu emotie, simtul umorului de buna calitate . Versuri ca o adunatura de cuvinte erau pe buzele tuturor , nimeni nu sesiza lipsa de sens artistic , fredonau ca intr-o betie , cuprinsi de un drog al indiferentei . Nu pun problema profunzimii mesajului artistic , dar macar al unui elementar bun simt artistic . Sentimentul meu este ca unele lucruri s-au pierdut definitiv , generatiile dupa 1990 , o spun cu regret , nu vor lasa nimic in tezaurul de cultura al tarii . A propos de tv : cata nesimtire au angajatii tvr sa traiasca de pe urma productiilor realizare inainte de 1989 de peste 34 ani ? munca lor se reduce la a consulta arhivele si a difuza la nesfarsit aceleasi productii , de dinainte de 1989 . Daca ar trebui sa difuzeze materiale de dupa 2010 macar , nu ar gasi mai nimic in arhivele lor . Despre asta e vorba : generatiile astea traiesc din osanza inaintasilor si nu lasa nimic in urma pentru ca nu le pasa . Cred ca totul li se cuvine .

  • O scriere frumoasa si calda, plina de iubire. Multa iubire va dorim, dumneavoastra si intregii omeniri ! La multi ani cu sanatate !

  • La mulți ani ! Iubirea semănată de Isus în sufletele oamenilor a fost sămânța roditoare,acum…e secetă mare în sufletele oamenilor,mai vine Isus odată?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *