Campania electorală pentru alegerile locale şi europarlamentare din data de 9 iunie începe vineri,10 mai, şi se încheie în 8 iunie. Campania în audiovizual se va încheia în 7 iunie

O nouă șmecherie PSD-istă: Platforma lui Tăriceanu

Călin Popescu Tăriceanu a anunțat că renunță la înființarea unui nou partid. În schimb, va lansa o Platformă. Nu una spațială, desigur, ci una poreclită Platforma Economică Liberală.

Motivația înlocuirii partidului cu platforma, asemănătoare înlocuirii unei cafele din cafea adevărată cu o cafea din soia pare pe un text intitulat Apel pentru viitorul PNL:
”În urma consultărilor pe care le-am avut cu mai mulți colegi liberali, dar și cu susţinători ai PNL și ai liberalismului, am ajuns la concluzia că înființarea unui nou partid politic nu este oportună în acest moment. Apariția unei noi formațiuni pe scena politică ar produce un nou conflict major la nivelul celor care îmbrățișează valorile liberale, ceea ce ar adânci și mai mult criza din interiorul partidului. Din loialitate și prețuire față de principiile și valorile liberale, nu vreau în niciun caz să periclitez șansele PNL în alegerile europarlamentare”.

Așa zișii ”mai mulți colegi liberali”, formulă la fel de lunecoasă ca și cea folosită de jurnaliști cînd iscălesc gogoși de presă, din surse, sunt în realitate unul. Care nu e liberal, deoarece e chiar șeful PSD, ilustrul Victor Ponta.

Principala cauză a renunțării trebuie căutată în natura leneșă a lui Călin Popescu Tăriceanu, incapabilă de un efort mai mare decît cel de a merge în două și nu în patru labe. Înființarea unui partid e treabă mult mai grea decît slugărirea lui Victor Ponta.

Eu cred însă că renunțarea cuprinde și unele socoteli, vîrîte în cap lui Călin Popescu Tăriceanu cu pompa de către șmecherii din PSD:

  1. Ca și în cazul PMP, Platforma dă unor lideri PNL posibilitatea de a pleca din PNL fără a demisiona din partid.
  2. Dacă înființa un partid, lui C. P. Tăriceanu îi venea destul de greu să ajungă președintele PNL după căderea lui Crin Antonescu. Golănașii din PSD au nevoie de PNL cel adevărat și nu de un PNL vopsit.

Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

13 comentarii pentru articolul „O nouă șmecherie PSD-istă: Platforma lui Tăriceanu”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *