Începând din 13 noiembrie, îl puteți urmări pe Ion Cristoiu și pe Canal33, unde scrie, săptămânal, un editorial

Își dă seama Opoziția că Victor Ponta vrea să suspende pentru două săptămîni democrația?

Lui Liviu Dragnea și lui Dan Șova le-a urmat, pentru anunța decizia de a permite prin Lege migrația consilierilor, viceprimarilor și primarilor, însuși Victor Ponta, premier, șef al partidului de guvernămînt și candidat la președinție.

Exploatînd reacția prăpădită a Opoziției (de abia luni seara, Klaus Iohannis a acceptat posibilitatea de a boicota alegerile dacă se dă Ordonanța, după ce se mulțumise să zică doar că e o greșeală mare!), Victor Ponta merge mai departe cu una dintre cele mai mari aberații politice din Istoria modernă a României, greu de întîlnit pînă și-n Caraibe.

Promovarea unei Legi prin care timp de două săptămîni nu se mai aplică două articole dintr-o Lege care rămîne, totuși,  în vigoare. După două săptămîni, timp în care numeroși primari din Opoziție vor fi racolați de PSD, UNPR, PC și de Partidul confecționat de PSD pentru Călin Popescu Tăriceanu, se cele două articole devin din nou valabile. Dacă un primar vrea să plece din PSD, să se întoarcă la partidul de la care a fost racolat, nu mai poate. Îi interzice Legea.
Gata. Porțile s-au închis!

În criticile aduse Ordonanței pe care o clocesc Penalii din PSD jurnaliștii și politicieni au greșit identificînd-o drept una prin care se permite migrația politică, stopată în materie de aleși locali prin modificările aduse Legii din 2004 în 2006.

Numai că esența aberației PSD-iste nu în asta constă.
Dacă Ordonanța ar abroga cele două articole, așa cum am mai scris, n-ar fi nici o problemă.
Esența aberației constă în abrogarea celor două articole pentru doar două săptămîni, timp socotit de PSD necesar pentru a putea racola primarii Opoziției.

Ordonanța suspendă aplicarea timp de două săptămîni a două articole ale Legii Statutului aleșilor locali:
Art. 9. – (2) Calitatea de consilier local sau de consilier judetean inceteaza de drept, inainte de expirarea duratei normale a mandatului, in urmatoarele cazuri:
(…)
h1) pierderea calitatii de membru al partidului politic sau al organizatiei minoritatilor nationale pe a carei lista a fost ales;
i) deces.
(21) Cazul prevazut la alin. (2) lit. h1) se aplica si viceprimarului.
Art. 15. –  (2) Calitatea de primar inceteaza, de drept, inainte de expirarea duratei normale a mandatului, in urmatoarele cazuri:
(…)
g1) pierderea, prin demisie, a calitatii de membru al partidului politic sau al organizatiei minoritatii nationale pe a carei lista a fost ales;

Cum ar suna Legea care e Ordonanța?
Cam așa: pentru perioada cuprinsă între x și y articolul 9, aliniatele  2, litera  h.1 și 2.1 și articolulul 15, aliniatul 2, litera g.1, nu se aplică. Restul Legii rămîne în vigoare și pe perioada celor două săptămîni.

Străbunicul PSD-ului de azi, Ion Iliescu, lansase în 1990 teza democrației originale românești.
Nepoțelul Victor Ponta o aplică strălucit prin Legea care suspendă pentru două săptămîni două articole dintr-o Lege care continuă să existe!

Asta da, democrație originală!


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

31 comentarii pentru articolul „Își dă seama Opoziția că Victor Ponta vrea să suspende pentru două săptămîni democrația?”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *