Începând din 13 noiembrie, îl puteți urmări pe Ion Cristoiu și pe Canal33, unde scrie, săptămânal, un editorial

Cazul Gelu Diaconu sau Nu demisionezi, cum ți-a zis Dacian Cioloș ?! Te demisionează Binomul SRI- DNA!

De 26 de ani, ca director de gazete și ca editorialist am trăit și comentat multe începuturi de noi guvernări.
Toate guvernările, dar absolut toate, au venit cu făgăduiala că nu vor înlocui oamenii fostei guvernări cu oamenii noii guvernări.
Și toate, dar absolut toate, au debutat prin a da afară pe oamenii fostei guvernări pentru a-și aduce oamenii ei.
Din acest punct de vedere, nici o noutate în demiterea sau forțarea demiterii procurorului general, Tiberiu Nițu, a șefului ANAF, Gelu Diaconu, a șefului DGPI, a șefului Jandarmeriei și a șefului IGSU.

Dacian Cioloș e premierul Guvernului personal al lui Klaus Iohannis, primul guvern personal din Istoria modernă a României după cele ale lui Carol al II-lea.
În calitatea sa de umil slujbaș al Majestății Sale de la Cotroceni, el trebuie să-i dea afară pe oamenii lui Victor Ponta și să-i aducă la putere pe oamenii lui Klaus Iohannis.
Astfel, nu va trece mult și vom avea nu numai un Guvern personal, dar și o țară personală a lu Klaus Iohannis. Și pentru că Klaus Iohannis nu poate trăi weekendurile dacă nu merge la Sibiu, să joace table cu amicii, vom avea și o autostradă personală, București- Sibiu, pe care va circula cu alai de lumini doar Majestatea Sa.

Noutatea în cazul lui Diaconu o constituie felul în care a fost dat afară.
La venirea unor noi premieri, unii înalți funcționari, știind că vor fi dați pînă la urmă afară, se prezentau ei cu demisia.
Alții, care nu înțelegeau nimic din viață, se încăpățînau să rămînă în funcție.
Pînă la urmă însă erau dați afară.
Șmecheria la care se apela era campania de presă în multe cazuri, iar în unele, protestele colectivului condus de indezirabil. Nu de puține ori împotriva indezirabilului se ridicau sindicatele.

Șefia ANAF e un punct strategic cheie pentru orice nou regim. Prin ANAF sunt controlate ziarele și televiziunile, dar mai ales sunt puse să cotizeze firmele. Nu dai bani pentru campania electorală a partidului ? Vine ANAF și-ți închide mustăria.
Nimic nou în faptul că șeful ANAF a fost schimbat. Ziarele și televiziunile Partidului Meu, zis și PNL, vor fi ocolite de noul șef. Cele care cutează să critice PNL sau Doamne ferește! pe Klaus Iohannis și pe Răvășitoarea sa Consoartă, se vor trezi pe cap cu valuri de controale ale ANAF.

Noutatea e dată de șmecheria la care s-a apelat acum pentru a-l schimba pe Șeful ANAF. Ca și în cazul Procurorului General (altul care nu se dădea dus!), a intervenit Binomul SRI-DNA, cel care, de fapt, va și alege anul acesta primarii din marile orașe și noul Parlament al României.
Cine spune asta?
Cum cine spune?
Însuși Dacian Cioloș!
Premierul a ținut joi, 11 februarie 2016, o conferință de presă la Ministerul Economiei.
Cu acest prilej a fost întrebat despre demiterea lui Diaconu, anunțată deja.

Dacian Cioloș a răspuns astfel:
„În urmă cu trei zile, am avut ultima discuţie legat de ceea ce e de făcut la ANAF. Dânsul deja, în urmă cu trei zile, a venit şi mi-a spus că dacă e nevoie, dânsul îşi prezintă demisia şi e gata să plece dacă eu am altă abordare la conducerea ANAF. Eu i-am spus să continue, am vrut să văd care e viziunea dânsului şi ce e de făcut acolo, care sunt priorităţile. Dar în condiţiile în care au apărut aceste elemente noi, pentru mine cel mai important e ca ANAF să rămână o structură credibilă. Au avut loc transformări foarte importante, cu bune rezultate în ultima perioadă acolo şi e important să continuăm acest trend. Dar nu trebuie să confundăm o instituţie cu nişte oameni.”

Acum trei zile înseamnă, prin raportare la ziua de joi, 11 februarie 2016, ziua de luni, 8 februarie 2016. Așadar, luni, 8 februarie 2016, așa cum el însuși recunoaște, Dacian Cioloș l-a chemat pe Gelu Diaconu pentru a discuta despre ANAF. Deși premierul susține că murea să vadă ce priorități are ANAF sub conducerea lui Gelu Diaconu, n-am nici o îndoială că șeful ANAF a fost chemat de Primul sfetnic al lui Klaus Iohannis pentru a i se cere demisia. Firește, așa cum se vede și din relatarea premierului, Gelu Diaconu a refuzat.

Miercuri, 10 februarie 2016, Gelu Diaconu e pus sub acuzare de DNA în dosarul Mădălin Voicu.
Seara, ministra Finanțelor în guvernul de stewardese pe cursele low cost Bruxelles-București, îi cere lui Gelu Diaconu demisia.
Așa era piesa.
Mai întîi ministra și mai apoi premierul care, vezi Doamne! n-avea ce face, odată ce s-a pronunțat și ministra.

A doua zi, joi, 11 februarie 2016, îi cere demisia și Dacian Cioloș
Dacian Cioloș, despre al cărui oportunism funciar spune totul faptul că pentru a rămâne Comisar european și în noua Comisie s-a dus la Președintele Comisiei Europene și i-a zis că dacă e nevoie se înscrie la Socialiști, la Verzi, la Galben Albaștri, nu contează, la orice partid, numai să fie mai departe comisar, se dă șmecher. Adică el murea să fie mai departe șef la ANAF omul lui Ponta, dar dacă s-a ivit dosarul de la DNA, n-are încotro, trebuie să-l demită.

V-ați prins cum a funcționat în premieră darea afară a unui om al fostei Guvernări?
S-a crezut că Gelu Diaconu va înțelege că trebuie să lase locul altuia.
Văzînd că nu pricepe, a intrat în joc Binomul SRI-DNA, Poliția Politică prezidențială.
S-a scos de la dospit dosarul lui Mădălin Voicu prin care era agățat Gelu Diaconu.

Marți s-a lucrat din greu la el.
Pentru a face și convingătoare demiterea lui Gelu Diaconu, s-a cerut arestarea lui Mădălin Voicu.
Bietul Mădălin Voicu are dreptate cînd spune că el e doar urs în chestia asta!
Cine să-l asculte?

Vineri seara, am urmărit cu uluire, la un post tv, cum distinsa colegă de partid Ana Birchal n-a scos un scîncet în apărarea lui Mădălin Voicu. Mai mult, lidera PSD, dînd curs noii politici a partidului, a anunțat că va vota arestarea preventivă a deputatului, cerînd, cu o vehemență demnă de Monica Macovei, ca imunitatea parlamentară în cazul arestărilor să dispară din Constituție!
Și am avut astfel imaginea PSD în acest an electoral, în care nu vom vota Noi, ci Ei.

Rînd pe rînd, liderii PSD, primarii cu șanse în primul tur vor fi arestați preventiv în aplauzele colegilor lor încă nearestați.
Pînă cînd nu va mai fi în PSD cine să aplaude arestările preventive ale celor din PSD!
Nici măcar Ana Birchal!


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

24 comentarii pentru articolul „Cazul Gelu Diaconu sau Nu demisionezi, cum ți-a zis Dacian Cioloș ?! Te demisionează Binomul SRI- DNA!”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

A apărut al doilea volum din colecția „Proză Politică”: „Cui i-e frică de mareșalul Antonescu?”

Invitații cristoiublog

Invitații cristoiublog

Invitații cristoiublog

Invitații cristoiublog