În fiecare marți, îl puteți urmări pe Ion Cristoiu și pe Canal33, unde scrie, săptămânal, un editorial. Seara, de la 21:15, participă la un podcast, tot pe Canal33, moderat de Alexandru Răducanu

Gîndul lui Cristoiu de duminică, 3 martie 2019

Ion Cristoiu: Avem această campanie „Dați un leu pentru Ateneul numirii lui Kovesi”. O poveste pentru români

Agenția Mediafax a difuzat sîmbătă, 2 februarie 2019, următorul text:

Jurnalistul Ion Cristoiu este de părere că interviul acordat sâmbătă la Laura Codruța Kovesi, asemenea ultimelor declarații publice, face parte dintr-o „campanie de umanizare” și poate duce cu gândul la un scenariu pentru prezidențiale: „E o poveste pentru români”. Emisiunea „Gândurile lui Cristoiu” va fi difuzată duminică, ora 17.00.

„Mesajul de astăzi face parte dintr-o campanie de imagine începută din seara în care ea s-a văicărit la mai multe televiziuni că a fost citată la secția specială. Și anume, imaginea unei luptătoare, a unei femei (punându-se accent pe fragilitate, emoție), o campanie de imagine menită a contracara imaginea creată de adversari, de femeie dură, în stare de orice mizerie, orice abuz. Surprinzător că în ultima vreme, în aparițiile publice, Laura Codruța Kovesi nu se preocupă de imaginea de procuror european. Normal era ca interviul să fie despre procuror european, corupție la nivel european, fondurile europene- care slăbesc puterea Uniunii, ori pentru victoria sa și pentru a fi desemnată nu văd ce rol ar avea campania de umanizare din România”, a declarat jurnalistul Ion Cristoiu, referitor interviul de sâmbătă al Laurei Codruța Kovesi.

„E ceva straniu și care pe mine mă face să mă întreb ce se urmărește. Avem o campanie pentru a ajunge procuror european, campanie în care s-a vârât ca musca în lapte PNL, greșeala impardonabilă pentru că Laura Codrușa Kovesi este #rezist, tefelistă, ori pentru electoratul care sprijină mișcările de stradă PNL e perceput ca un partid de corupți. E greu de presupus că un electorat radical să uite că Orban a fost trimis în judecată de DNA-ul lui Kovesi. Acest electorat a fost convins că Orban e un politician corupt, chiar și după achitare, dat fiind faptul că este un electorat radical, acesta a fost convins că e un aranjament să îl salveze. Și atunci avem această campanie dați un leu pentru «Ateneul numirii lui Kovesi».

Doar că desemnarea depinde de jocuri de culise, nu este aleasă prin referedum, și dacă nu ar face nimic și ar merge în vacanță, probabil, desemnarea sau nedesemnarea nu va depinde de ceea ce face ea. Avem această campanie începută cu văicăreală, care este de candidat la președinție. Nu știu dacă va candida, dacă este un scenariu ca de doi ani a fost stabilit candidatul la președinție, pot să presupun că avem de a face cu o campanie electorală mascată. Nu este exclusă situația ca dânsa să ajungă procuror și apoi să “salveze” România de ciuma roșie. Asta ar prespune și candidatura lui Liviu Dragnea. În asta constă scenariul. Interviul de sâmbătă, despre omul Kovesi, mă face să fiu atent la ipoteza unui scenariu pentru prezidențiale”, a mai spus Cristoiu, pentru MEDIAFAX.

De altfel, tema candidaturii Laurei Codruța Kovesi la funcția de procuror european și ce se poate ascunde în spatele declarațiilor sale publice din ultima săptămână, sunt un subiect dezbătut pe larg în emisiunea „Gândurile lui Cristoiu”, care va fi difuzată duminică, ora 17.00, pe MEDIAFAX și Gandul.info.

„Povestea venirii și a unui episod este episodul Juanita, ca în telenovele, revenirii la aeroport, dacă ați observat sunt următoarele note ale venirii. Ea este o femeie simplă, nu vine, nu are nici însoțitor, nici SSP-iști, vine ca un simplu cetățean. În alte imagini eu am văzut, are și o valiză de 2 lei, eu am una mai bună, deși nu am fost, nu voi fi procuror general, procurorul UE, din asta de plastic aproape. (…)
În această realitate de Harap-Alb feminin, a apărut o luptătoare… Jeanne d’Arc, Ana Ipătescu, cum vreți, o luptătoare, care e femeie, nu, femeia fragilă, mă rog, o întreagă imagistică. Ea s-a luptat aici pe teritoriu României cu balaurul, balaurul corupției. (…)
Și a accesat cum accesează o româncă de la Fălticeni, dacă știe, ajutată de alții, un loc de muncă în Italia și ea s-a dus și iată că a învins. Asta este povestea. Acum, să nu mă întrebați dacă e adevărat. Nu e adevărat, ca orice poveste în lumea contemporană, este o poveste. O poveste electorală și pentru mine rămâne o enigmă de ce este nevoie de povestea asta? Pentru că dacă s-a decis ca ea să fie procuror european, nu e nevoie de nici o poveste, că hai să fim serioși că ați văzut și dumneavoastră cum s-a desfășurat votul, a intrat cine a vrut, știm, dacă Germania a decis. Dacă s-a decis că e altcineva, nu știu procurorul francez, atunci iar este inutil. Atenție toată povestea asta este pentru români”, a declarat jurnalistul în emisiunea “Gândurile lui Cristoiu”.


N.B. Mă bate gîndul să transform cristoiublog.ro într-un site. Pe banii mei , firește, pentru că în vremuri de clocot politic, banii altora chiar au miros. În perspectiva site-ului care va publica, în afara comentariului meu zilnic Gîndul lui Cristoiu de …, anchete, interviuri, reportaje, tablete de scriitor, toate sub semnul nevoii de reabilitare a talentului în presa noastră castrată încă de pe vremea dictaturii sergenților majori mesianici, am lansat în dreapta și-n stînga invitații la colaborare pentru rubrica Invitații cristoiublog.ro. Am repurtat un succes prin acceptul publicistei Julia Luca de a semna în fiecare duminică un comentariu dedicat scenariilor care pot fi bănuite a sta în spatele celor ce vedem noi în fiecare zi, convinși că sînt realități, cînd de fapt sînt Operațiuni. Despre textul din acest număr semnat de Julia Luca sub titlul Extragerea Codruței Kovesi din câmpul tactic. Operațiunea cu nume de cod Europa nu pot spune decît atît: Sînt invidios că nu l-am scris eu!


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

16 comentarii pentru articolul „Gîndul lui Cristoiu de duminică, 3 martie 2019”

 • Unde-i gîndul de luni ? Unde-i maestrul ?

 • Dialog intre 2 idioti:
  Tudor Bucur: ¨…ati primit de la Voiculescu suma de 471,341.37 Euro¨
  Nick Cernat (armetician in sat): ¨Până la urmă, CAREI suma?!…Că văd o virgulă și-un punct acolo!¨
  Tudor Bucur: ¨In sistemul de numere anglo-saxon, folosit si de programele contabile din Romania, virgula desparte clasele intre ele iar virgula(!!!) zecimalele de intregi¨
  UAU!!!! ASA CEVA…

 • Reporterul hilaritatii tv, Raul Juglea, cunoaște protestatarii ? Văd că le spune pe nume !
  RUȘINE !
  Auzi, cică „In democrație, hoții stau la pușcărie” !
  S-o creadă ei, rezistenții, asta !
  In democrație nu există nici hoți, nici pușcării !
  Există doar oameni buni și oameni răi ! ???

 • Cernate, in ultimele saptamani ai postat de zeci de ori un mesaj care, pe langa faptul ca te defineste perfect, da exact masura valorii tale de taranoi auto-suficient:
  ¨Ha, ha, ha…că prost mai ești!¨
  Asta e raspunsul unui cocalar de Braila, pentru comentarii carora nu reuseste sa le gaseasca contraargumente credibile.
  Alaturi de poeziile infantile pe care le scremi, atacurile abjecte, suburbane si porcoase te fac de departe cea mai nesuferita dihanie de pe blogul asta.
  Noroc cu savanta si cascopitecul..ai si tu fan clubul tau 🙂

  • GS, savanta e Roxi, care, dupa ce i-a declarat carnatului ca-l iubeste (bleah!!), se apucase si de corectat p-aici.. 🙂
   Geo Matei vad ca are totusi decenta sa se tina mai deoparte de Cernat.

 • Scenariul cu Luluta candidat la presedintie e vechi de cel putin trei ani, el aparand pentru prima oara pe inpolitics. Dupa experimentul nereusit cu Elena Udrea, care trebuia sa-i succeada lui Basescu, se banuia ca urmatoarea aruncata in lupta va fi Kovesi, beneficiara unei campanii de imagine bine facute si promovate. Romanii trebuie sa inteleaga ca la etajele superioare ale piramidei puterii globale s-a copt planul preluarii de catre femei a conducerii in toate statele lumii, nu pentru ca acestea ar fi mai capabile decat barbatii, ci pentru ca servesc mai binele interesele Ocultei. Interviul luat de Andreea Esca lui Kovesi este din aceeasi categorie cu interviul luat lui Ciolos, ce vizeaza umanizarea cozilor de topor, ceea ce arata implicarea fatisa a Central European Media Enterprises, compania ce detine Media Pro, in lupta pentru putere din Romania. Sa nu uitam ca SUA au peste 140.000 de agenti sub acoperire infiltrati in sferele puterii din Romania, fapt recunoscut chiar de Mark Gitenstein. Acesti asa-zisi „agenti ai schimbarii” au rolul de a modela societatea romaneasca conform viziunii neo-marxiste si progresiste a Elitelor antihristice.

  • Ai uitat să precizezi „sursa”, coane !
   Dar, mai ai timp s-o faci !
   Ai schimbat, totuși ceva, ceea ce nu-i rău, dar nici … suficient ! In loc de „agenți de influență”, ai folosit altă formulare !

   • Ce nevoie ai de sursa? Nu ti-ajunge ca ricanii au n-spe baze militare la noi in batatura iar ambasadorul lor cheama la ordine pe toata lumea incepand de la pres si pana la ultimul racan din armata?

    • Și ce, preferai, cumva, să fie baze rusești ?
     Las’, c-or să fie și d’alea, curând, curând !
     ???

     • Deci n-avem decat doua variante: baze americane sau baze rusesti..Bravos, mentalitate de invingator !! 😛

     • Ce spun eu si ce pricepi tu! Eu ti-am zis care e sursa. Ca sanchi, erai nedumerit. Tu ma iei cu rusii. Bravo Dorele, afara e primavara! Doi: cine te-a mintit ca preferam rusii? Dorele, samponul e pentru par, tati, nu pentru creier. Hai salam!

     • Iar lacrimile alea sunt pt măh-ta, băi ci(o)bane !

 • Site-urile Soros din romania gen Newsweek si G4 acreditează ideea că handicapatu Cristian Preda , care prizează iarbă la Adevăru și cu alcolista Monik Macovei (amîndoi hămesiți deai lu Soros) care au organizat cîștigarea votului de către Kovesoaica la comisiia LIMBI pardon LIBE aducînd 3 rătăciți în plus : Asta e democrația ptr jegurile lu soros- totul făcut în pivnițe, în secret, comploturi, ca partidu comunist, nu la votare. 😆 dacă Coaliția nua interzis la timp finanțările soros în romania,acu culege roadele.

  • Greu de crezut că îs la un moment dat la aceeași baricadă cu drogații rezist ai lu Soros. De data asta însă chiar îi doresc jegului comunist Iliescu Ilici Ion un palton de scînduri cît mai călduros. Câţiva protestatari #Rezist, printre care şi Marian Moroşanu, zis „Ceauşescu”, s-au prezentat, duminică, la casa în care locuiește fostul preşedinte Ion Iliescu.

   Protestatarii i-au urat lui Ion Iliescu „La mulţi ani cu executare” şi i-au adus un pat de penitenciar şi o pereche de cătuşe.La care pusăm cu încă 10 ani la izolator 😉 Adresa le-a fost dată de sri ?:grin:

   • Cancelaru Germaniei Merkel a declarat că Juncker de al Comsiia Europeană are tot sprijinu ei în lupta cu Ungaria. Deci un alcoolic e sprijinit cu o senilă. Bună pereche. Așa a început și Nick Cernat, sprijinit cu Roxy și-acu locuiește într-un șanț confort sporit lîngă groapa Glina 😆

  • Doouă fomiste Soros între ele, la o flecăreală între două flașnete cu fustă- Andreea Esca i-a luat interviu lu Kovesoaica da probabil că de la o cratiță de bucătărie ar fi obținut mai multe. 😆 Cel mai mișto e că Esca a întrebato pe Kove dacă face sex. Femeile lu Soros , prin educația lor modern-socialistă, multe sînt roboțele cu fustă, care repetă ce li se bagă în cap cu pîlnia de știuleți de porumb. Așa că cel mai mișto era s-o fi întrebat pe mătura procuraturii dacă face sex cu cătușe sau fără 😀 Alea e importante. Și mai ales dacă primește vreo șpagă înainte să urce în pat sau după

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *