Marcel Ciolacu: De astăzi, dansul în doi s-a terminat! Decizia ca PSD și PNL să meargă cu propriii candidați la Primăria Capitalei a fost dificilă, dar este soluția corectă

Adevărata bătălie politică se încheie abia luni, 27 mai 2019, cînd se pronunță sentința în Dosarul Dragnea

Adevărata bătălie politică se încheie abia luni, 27 mai 2019, cînd se pronunță sentința în Dosarul Dragnea

Pe 26 mai 2019 în Uniunea Europeană au avut loc alegeri pentru Parlamentul european. Interesul pentru acest scrutin a fost uriaș. S-au făcut sondaje înainte de ziua alegerilor, s-au lansat scenarii, s-au făcut profeții. Toate izvorîte din întrebarea de esență a acestui scrutin:
Cîte locuri vor cîștiga euroscepticii, partidele naționaliste, cei etichetați în noul stil bolșevic populiștii, altfel zis dușmani de clasă ai democrației?
În Franța, în Germania, țări mari, țări care conduc Europa prin intermediul noului Lagăr socialist întruchipat de Uniunea Europeană, scrutinul a fost așteptat cu neliniște, deoarece el urma să fie un examen pentru partidele proeuropene, aflate la putere.

Interesul ieșit din comun pentru scrutinul europarlamentar se vede și din această corespondență difuzată sîmbătă, 25 mai 2019, de România Actualități sub semnătura Amaliei Bojescu, de la Bruxelles:

„Parlamentul European se va transforma într-un uriaș centru de presă, din care aproximativ 1.300 de jurnaliști din întreaga lume vor urmări și vor transmite despre procesul electoral. Oficialii din legislativul european spun că niciodată nu s-au înscris atît de mulți jurnaliști pentru noaptea electorală, lucru ce arată importanța în creștere a acestui exercițiu democratic transnaţional, care este unic în lume. Trei dintre țările Uniunii Europene înregistrează cea mai mare prezență a jurnaliștilor: Belgia, cu 259, Germania, 207 și Italia, cu 104. Peste 200 de jurnaliști vin din state din afara spațiului comunitar: 54 din Statele Unite, 21 din Japonia și 20 din China. Peste 700 de jurnaliști reprezintă trusturi de televiziune, 260 sunt din presa scrisă și cea online, 170 vin de la agenții de presă, iar 70 sînt jurnaliști de radio. Hemiciclul Parlamentului European, locul unde cei 751 de eurodeputați dezbat și votează, a fost transformat în centru media, unde, pe un ecran uriaș, pe tot parcursul serii și nopții, vor fi proiectate estimările voturilor din țările membre. Pe măsură ce rezultatele vor fi transmise de autoritățile naționale, întreaga zonă din afara hemiciclului a fost dotată cu monitoare, pentru a se vedea rezultatele alegerilor, iar în afara Parlamentului, 13 camioane au fost echipate cu antene speciale, pentru a transmite prin satelit în întreaga Europă și în afara spațiului comunitar. Primele estimări vor fi anunțate începînd cu ora 19:00, ora României, iar cea a componenței noului parlament, după ora 21:15, ora României, pe baza rezultatelor naționale disponibile în acel moment.”

Tot Radio România Actualități a difuzat sîmbătă o știre din care rezultă că scrutinul a depășit hotarele unui exercițiu democratic obișnuit pentru a deveni moment de confruntare între UE și Federația Rusă:

„Institutul pentru Dialog Strategic din Londra a anchetat cazurile din Marea Britanie, Franţa, Italia, Spania şi Polonia şi susţine că autorii tentativelor de influenţare se aliniază adesea cu state ostile, cum ar fi Rusia, sau cu grupuri de interese americane, dar creează şi propriile campanii paneuropene. Potrivit raportului, este posibil ca actorii europeni să se fi inspirat din imixtiunile online în alegerile prezidenţiale din Statele Unite din 2016, puse pe seama Rusiei, utilizînd conturi false de Twitter, automatizate, pentru a-şi amplifica mesajele şi ataca adversarii. Institutul consideră că alegerile europarlamentare de acum sînt marcate online de discursuri bazate pe ură şi a identificat 365 de pagini, conturi şi grupuri pe Facebook, peste 1.300 de conturi pe Twitter şi mai mult de 100 de canale şi materiale video pe Youtube care promovează ura, dezinformarea şi extremismul. Şi o echipă de experţi a Uniunii Europene care monitorizează ştirile false difuzate în special din Rusia a constatat o uşoară creştere a acestui fenomen începînd de săptămîna trecută. «Există o undă de dezinformare şi discurs bazat pe ură care au ca ţintă Europa» – a confirmat joi purtătorul de cuvînt al Comisiei Europene, Margaritis Schinas. Respectivele ştiri false pun sub semnul întrebării legitimitatea democratică a Uniunii şi puterea Parlamentului European, dar este exploatată şi chestiunea migraţiei – afirmă experţii.”

De ce se interesează Moscova de scrutinul din 26 mai 2019? Din același motiv pentru care jurnaliștii din cadrul și din afara UE pentru a relata despre procesul electoral de duminică și mai ales despre rezultatele scrutinului?
Pentru că jurnaliștii din Europa și din lume sînt conștienți că de votul de duminică depinde pînă la urmă soarta UE.

Duminică, 26 mai 2019, au avut loc și în România alegeri europarlamentare. Din multe puncte de vedere, au fost alegeri cruciale pentru soarta României de acum încolo, dar mai ales pentru soarta unor partide și a unor lideri de partide.
S-a bucurat scrutinul de duminică de atenția presei din România, a opiniei publice la proporțiile interesului arătat față de scrutinul la nivel european?
Greu de spus c-a fost un interes de proporțiile celui arătat de presa lumii față de rezultatele scrutinului.

Am remarcat reluarea după 30 de ani de democrație postdecembristă, în care au avut loc alegeri parlamentare și prezidențiale, în care s-au perindat pe la putere cam toate forțele politice din România – inclusiv partide ivite peste noapte din Păduri gen Partidul Poporului sau USR, a sloganelor dintre 1990 și 1996, cînd Schimbarea de putere părea o iluzie în România:
Haideți la vot să scăpăm de PSD!

Nu să vină la putere un partid care a strălucit prin program, prin lideri, ci să cadă PSD.
Slogane zbierate din răsputeri însoțite de tremurici, de parcă o zi, o singură zi în care PSD mai e la Putere va însemna căderea României în prăpastie.
Dacă a fost un interes, el nu a atins și n-avea cum să atingă cel arătat unui eveniment anunțat pentru a doua zi:
Pronunțarea sentinței în cazul lui Liviu Dragnea.

Să recapitulăm ce se urmează să se întîmple luni, 27 mai 2019 din punct de vedere juridic.
Un cetățean, Liviu Dragnea, a fost trimis în judecată de DNA în 15 iulie 2016 pentru instigare la abuz în serviciu și instigare la fals intelectual.
De atunci în viața României a apărut un moment așteptat de presă, de politicieni, de electorat cu încordarea greu de suportat cu care ar aștepta omenirea Apocalipsa dacă aceasta ar fi anunțată pentru o dată fixă.

Ce sentință va primi Liviu Dragnea? Va fi achitat sau va fi condamnat?
Prima zi în care România a așteptat cu sufletul la gură verdictul a fost 29 mai 2018. Pronunțarea sentinței a fost însă amînată pentru 8 iunie 2018. Altă zi așteptată cu febrilitate. Din 8 iunie a fost amînată pentru 21 iunie 2018. În fine sentința a fost dată:

„Liviu Dragnea a fost condamnat de ICCJ la 3 ani și 6 luni de închisoare cu executare plus interzicerea unor drepturi pentru instigare la abuz în serviciu, în dosarul angajărilor fictive.”

Epopeea numită În așteptarea Sentinței lui Dragnea nu s-a încheiat. Procesul a fost reluat tot la Înalta Curte, dar la Completul de cinci. Apelul a început în 8 octombrie 2018. De atunci pînă luni, 27 mai 2019, lumea a cunoscut evenimente dramatice, multe dintre ele ținînd de un Război între America și China și dintre America și Uniunea Europeană. Brexitul controlat a eșuat. Spania a fost cît pe-aci să se rupă. În Franța s-a ivit și s-a dezvoltat Mișcarea Vestelor Galbene. A ars Notre Dame. Peste tot în lume s-a discutat despre imigrație, despre ascensiunea forțelor de Dreapta, despre prăbușirea UE. În România s-a discutat și s-a răsdiscutat despre posibila sentință în cazul lui Liviu Dragnea. S-a înființat chiar și un partid, ProRomânia, condus de fostul premier Victor Ponta al cărui program se reduce la un singur punct:
Liviu Dragnea trebuie să fie condamnat.

Nu e prima dată cînd Liviu Dragnea transformă un proces juridic într-un proces de importanță națională.
În 7 octombrie 2013, Liviu Dragnea a fost trimis în judecată în dosarul Referendumului. După mai multe amînări, în 15 mai 2015, se pronunță sentința:
Liviu Dragnea este condamnat la un an de închisoare cu suspendare în dosarul privind fraude la referendumul din 2012.

Procesul e reluat în Apel pe 28 septembrie 2015. Pe 22 aprilie 2016, primă instanţă dă sentința:
Liviu Dragnea este condamnat la doi ani de închisoare cu suspendare în dosarul Referendumului, decizia Înaltei Curți de Casație și Justiție fiind una definitivă.

Liviu Dragnea nu se retrage din viața politică. I se coace un nou dosar. Cel al angajărilor fictive de la Teleorman.
De înțeles de ce scrutinul europarlamentar, Referendumul au trecut în plan secund sub puterea întîmplării teoretic strict juridice numite pronunțarea sentinței în cazul Liviu Dragnea. Nu știm cînd scriem aceste rînduri care va fi sentința în cazul Liviu Dragnea.

Desigur, Liviu Dragnea e și președintele PSD și președintele Camerei Deputaților. Mulți spun că e atotputernic în România de azi. Dar oricîtă putere ar avea Liviu Dragnea, dacă România ar fi o democrație autentică și una a răfuielilor politico-mafiote prin intermediul Justiției sentința în cazul Liviu Dragnea n-ar trebui să depășească hotarele unei întîmplări juridice, e drept mai deosebite mediatic, pentru că pînă la urmă e vorba dacă o vedetă merge sau nu la închisoare. Liviu Dragnea e președintele PSD. Pe 27 mai 2019 nu are loc un congres hotărîtor pentru funcția de președinte al Partidului. Liviu Dragnea e șeful Camerei Deputaților. Pe 27 mai 2019 nu are loc o ședință a Camerei Deputaților programată pentru a discuta și vota șefia Camerei Deputaților. Pe 27 mai 2019 e programată anunțarea unei sentințem în cazul lui Liviu Dragnea. De ce e așteptată ea ca un eveniment întrecînd alegerile europarlamentare? Pentru că sentința nu va fi una juridică, ci una politică. Pentru că indiferent că va fi condamnat sau achitat, judecătorii nu vor acționa în deplină independență, judecînd după probele de la dosar. Judecătorii se vor pronunța în funcție de rezultatele bătălie politico-mafiote care s-a desfășurat și a continuat să se desfășoare în cazul lui Liviu Dragnea.


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

47 comentarii pentru articolul „Adevărata bătălie politică se încheie abia luni, 27 mai 2019, cînd se pronunță sentința în Dosarul Dragnea”

  • Foaie verde, matostat,
    Pe Dragnea l-ați arestat !
    Pușculiță cu trei zloți,
    O să-i arestați pe TOȚI ?
    Hashtagii l’au urmărit,
    Și mașina i-au lovit,
    Dar el nu era în Skoda,
    Ci abia-si săruta … DODA ! (iubita reg. )
    Astea nu s-ar fi-ntamplat,
    De nu ar fi fost … TRĂDAT !
    L-au trădat și avocații,
    Dar și prietenii și FRAȚII !
    Si iar verde de gălbează,
    Mă întreb … CINE URMEAZĂ ?!?

  • Cusuta cu ata alba condamnarea asta.
    I.C. spunea odata ca binomul, cu ale lui culoare in justitie, nu a disparut ci s-a rafinat, nu va mai interveni de-a valma, ci doar in momentele cu adevarat importante.

  • Fraier a fost Dragnea că n-a plecat din țară, încă de acum o lună, precum Ghiță, Mazăre, sau … „alții” !!! Putea să plece în Israel, de exemplu !
    Nu-și imagina că va fi „trădat” de … STATUL FE DREPT !!!

  • Romania se întoarce în epoCA CĂtușelor (sic) !
    Mai rămâne s-o repunem in funcție pe lulutza, alaturi de echipa „fantastică”, de la Ploiesti !

  • Totusi, foarte tare ce s-a intamplat. Regula celor 3 de 3 „at its best”. Adevarat, mai este mult pana in iarna si in Romania multe se pot intampla pana atunci, dar, in acest moment pare ca intrebarea cheie este cui vor da votul cei care de regula votaza psd (printre care ma numar) in turul 2 la prezidentiale: Iohannis sau Ciolos? Cine poate raspunde cu precizie statistica la aceasta intrebare stie si cine va fi presedintele Romaniei pentru urmatorii 5 ani. My 5 cents thought.

    • In mod evident lui Ciolos care a reusit sa nu insulte electoratul PSD. Iohannis este doar un hot de case penibil si penal.
      Sistemul va avea doi candidati la prezidentiale, ambii aliati.
      Iar Europa a castigat. Vom construi trei spitale regionale care costa peste 1 miliard de euro desi fondurile nerambursabile sunt de 150 milioane.

    • Acestă intrebare a fost şi în 2000 când am avut de ales intre Vadim şi Iliescu.
      Normal că toţi am ştiut că era o înţelegere între cei doi.
      Eu nu am fost la vot.

      • Fara doar si poate, Adriana. Istoria se repeata, asa cum ii sade bine istoriei.
        La o adica, in fiecare an apare o noua generatie de oameni verzi la minte, numai buni pentru a fi exploatati emotional ca masa de manevra. Pana se dumiresc cum functioneaza lumea deja vin altii noi din urma sa le ia locul.

  • BuCURați-vă !
    DRAGNEA A FOST CONDAMNAT LA 3ANI SI 6 LUNI, CU EXECUTARE, IN URMA SENTINȚEI ICCJ !!! SENTINTA ESTE DEFINITIVĂ !!!

  • Ce n-au inteles si nu vor intelege PSDistii este ca nu te poti baza la nesfarsit pe acelasi electorat rural si imbatranit (desi n-am nicio problema cu aceste categorii). Cei de „Dreapta” au fost pragmatici si in ultimii 15-20 de ani si-au crescut si educat viitorul electorat prin campaniile anticoruptie si anticomunism, acei oameni tineri anti-PSD deci pro-„dreapta”. PSD nu a vazut in perspectiva si va plati pretul.
    PSD a ramas un partid de anii 90, total neadaptat realitatilor actuale

  • eu mai voi pregati sa parasesc tara imediat dupa ce imi rezolv toate problemele din romania.
    aseara au castigat nazistii !!
    europa toata este azi nazista !!!
    cine nu stie istorie este condamnat sa repete greselile trecutului !!!eu stiu!!!!
    ramaneti cu bine oameni ai USR!!!

  • Maestre, după cum vezi ai o „concurență” puternică, din partea unor „fantastici” (vorba lu’ KWJ) de la subsol !

  • Dragnea va fi condamnat cu suspendare și va fi înlocuit. Vor urma cutremure în fiecare județ unde sunt lideri locali fideli lui Dragnea. Guvernarea PSD+ALDE va continua cu sprijinul lui Ponta. UDMR va sprijini și el indirect guvernul.

  • Nu mai exista partide de dreapta sau stinga! Pseudo-romanii de astazi ar fi cazul sa afle ca anii 70 au trecut! Astazi avem partide globalist neo-marxiste, la noi extremist globaliste, ca PDL, care se crede PNL, USR-Plus, Pro, PMP si un partid neutru, PSD, care este un amalgam din de toate, dar care, in mod cert, nu are legatura cu nici un fel de stinga, nici macar aia traditionala, de acum zeci de ani. Ce face Romania „speciala” este faptul ca nu avem un partid conservator si nici unul nationalist, ceea ce este un caz aparte in Europa, care spune multe despre noi. Asta face victoria lui Soros unica in lume, deoarece nicaieri n-a avut 70% din voturi si, niciodata, nici un popor nu s-a aruncat in bratele lui cu atita frenezie si bucurie. Dreapta arata cu totul altfel, iar exemple exista in alte tari europene, care au partide conservatoare si nationaliste, printre care Ungaria si Polonia care dispun de popoare net superioare noua, cu dovezi multiple, printre care se numara rezultatele alegerilor si faptul ca nu sint lesinati dupa „valorili ioropene”, interesindu-i cele nationale, specifice lor, fapt pentru care se bucura de apreciere si sint respectati ca natie, spre deosebire de noi, pe care nu are cine sa ne respecte, deoarece ne-am prezentat ca nulitati absolute, lucru pentru care, extrem de multi, sint foarte mindri si cred ca aceasta este o realizare. Noi sintem ultimii la aceasta ora, sub bulgari si albanezi, de care pseudo-romanii continua sa rida, desi sint mult peste noi, dovedind in multe cazuri demnitate, onoare si identitate, notiuni inexistente in cazul populatiei vorbitoare de limba romana. Sa observam ca Bechtel n-a reusit scenariul din Romania in aceste doua tari, iar acesta este un exemplu edificator. Dintre „realizarili”remarcabile una intrece orice imaginatie: “Avram Fițiu: În ultimii 2000 de ani Europa nu a mai cunoscut un popor care să-și vândă o treime din pământ pe timp de pace precum românii.” Este mai mult de o treime, iar acest fapt nu s-a intimplat niciodata in lumea larga! Deci populatia vorbitoare de lb romana este unica la nivel mondial. Acum asteptai consecintele, deoarece aceste vin si le veti plati. Priviti, pina una alta, indepartarea statuii lui Mihai Viteazul din Oradea. Este, intr-un fel, „viitorul” vostru, care nu va insemna o ploaie cu banane, pentru ca Soros are alte preferinte si o sa le gustati din plin. Succesuri! Stiu ca refuzati realitatea, dar ea va va inghiti, indiferent de inchipuirile din care traiti, in primul rind pentru ca nimeni n-o sa va intrebe, niciodata, ce va place.

  • Maestre , faceati afirmatia ca zisa lui Brucan “stupid people“ nu era o constatare ci un program … de prostire. Adevarat , programul a inceput cu crearea GDS , a continuat cu ciupercaria de ONG uri sorosiste , apoi cu PROTV si PROtevizarea televiziunilor , pregatind terenul pt Facebook , s-a instalat temeinic in epoca Basescu si s-a desavirsit in epoca Johanis . Azi , nr prostilor a atins masa critica a populatiei hotarind la urne . Si de acum incolo , tot asa va fi , PSD0ul nu va mai cistiga alegeri cel putin o generatie . Vom suferi toti , insa responsabilii –faceboocilistii nu vor face niciodata legatura intre ce au votat si ceea ce vor trai . Caci nimeni nu s-a vindecat vreodata de prostie .
    Se zice ca Bismark a clasificat oamenii in 4 tipuri : destepti si activi – trebuie doar incadrati , destepti dar lenesi –trebuie imbolditi , prosti si lenesi –lasati in plata lor sa nu faca vreo nefacuta si prosti si activi-trebuie sa fie neutralizati ( Bismark a fost mai dur , dar ma rog ,erau alte vremuri ) ! Ieri , 26 mai prostii s-au activat . Nu mi-am inchipuit sa fie chiar atitia . Asta e!

  • Maestre, dacă îmi daţi voie, cred că sentinţa din procesul de azi va fi de condamnare. Pentru că doar o astfel de sentinţă va avea o dimensiune mai semnificativă şi de departe mai profundă şi de mai lungă durată: aceea a unei pedagogii sociale.

    Dacă vă amintiţi, după câştigarea alegerilor din 2016 de către PSD, în prim-plan erau scoase dimensiunile economice şi sociale (creştere economică, măriri de pensii, de salarii etc.), iar în plan secund era din ce în ce mai des prezentă această componentă a pedagogiei sociale. Încet-încet cuvântătorii PSD şi ai sateliţilor lui (mai ales a lui C.P. Tăriceanu), au început a prezenta ca prioritară pentru guvernare o viziune asupra justiţiei centrată în mod consistent pe ideea protecţiei drepturilor şi libertăţilor cetăţeneşti. Ba chiar aş îndrăzni să afirm că, treptat, viziunea propusă opiniei publice a devenit chiar uşor dezechilibrată în acest sens, cu un accent prea consistent pe drepturi şi libertăţi şi cu trecerea în planul doi a obligaţiilor legale şi cetăţeneşti. Ceea ce, să recunoaştem a fost şi paradoxal şi prost calculat. Or fi ei o parte din mănunchiul acela (mic, după cum s-a văzut) de electori ai ALDE centraţi pe filosofii sociale moderne, dar simpatizanţii PSD, dacă le dai de ales, mereu îl vor prefera pe Vlad Ţepeş cel mereu cu ţeapa la îndemână conceptului (destul de impropriu spiritualităţii noastre profund orientale!) de protecţie şi apărare a drepturilor omului.

    Spuneam că astăzi judecătorii, dacă vor fi lăsaţi ori vor putea să judece liber, îl vor condamna pe Dragnea. Pentru că situaţia şi faptele din dosar sunt şi clare şi vădit ilegale şi îl leagă straşnic de derularea evenimentelor, ca decident suprem în Teleorman. Sigur, am auzit deja argumentul că Dragnea n-a făcut o nefăcută, că mulţi alţi baronei şi sătrăpei locali au procedat ca el şi n-au păţit nimic. Poate or păţi mai încolo… Şi chiar dacă unii dintre aceştia ar fi condamnaţi, cui ar folosi? Cine ar avea ceva de învăţat din asta? Cei mai mulţi ar vedea într-o astfel de condamnare faptul că unuia i-a scăzut puterea, ori că altul a fluierat în biserică, dar nu un semn de / spre îndreptarea societăţii. Pe când condamnarea lui Dragnea, El Lidero Maximo până aseară la 21, ar fi un semnal clar în toată societatea: băieţi, gata, aşa nu se mai poate! Cum ziceam, pedagogie socială.

    Sigur, Dragnea s-ar putea sa nu fie condamnat. Dar eu fix în aceasta văd un semn rău, tare rău pentru PSD: semnul pactului cu diavolul. Certificarea bănuielilor la adresa lui Dragnea. Şi, după acest moment, vor veni, natural, semnele căderii PSD: plecarea de la guvernare, poate chiar alegerile anticipate… Ori poate nu şi alegeri anticipate? O predicţie clară în acest sens, după mine, nu poate fi făcută. Pentru că şi în tabăra cealaltă prostia şi lipsa de viziune sunt la ele acasă. Ba parcă-s şi mai mari. Iar când prostia unuia se bate cu ticăloşia altuia… sa te fereşti, Românie, de o asemenea luptă de titani.

  • Este clar ceea ce s-a întâmplat ! Dragnea și-a negociat libertatea, „cedând” rezultatul votului pt PSD !

  • Teo Matei: ¨Fiind unul dintre putinii postaci de dreapta de pe blog…¨.
    Hai, sa mori tu!? De dereapta te simti?? Ca pari stahanovist.. 😀

  • Indraznesc o profetie cu trei miscari pe care dreapta le va face, odata ajunsa la ciolan in colonia Roemanika:
    -desfiintarea salariului minim pe economie
    -cresterea varstei de pensionare (68/70)
    -marirea TVA la 24%
    PS Dragnea n-a negociat nimic. Va intra probabil la racoare. Lectie pentru cei care s-ar gandi sa mai deranjeze Manastirea si ai sai papusari.

    • Poate ca va fi asa ca în profetia ta, poate ca nu, dar un lucru e cert: orice guvernare viitoare va fi obligata sa scoata bani si din „piatra seaca” pentru a reusi sa plateasca salarii si pensii altfel decât din bani împrumutati, ca sa nu faca aceeasi greseala ca PSD.

      • Măi Geo/Teo, tu chiar crezi că nu ți se cunoaște numele „real” ?
        Te înșeli amarnic, băiete !
        În privința rezultatului de ieri, de la EUROPARLAMENTARE (nu uita!), hai să-ti spun ceva :
        Tu chiar crezi că usr-istii s-au „mobilizat” atât de … eficient, sau i-au ajutat „puțin” și … SERVICIILE ?
        IA MAI GÂNDEȘTE-TE !!!

      • Ei, o parte din profetie s-a adeverit. Astept urmarea!

    • P-aia cu salariul nu cred c-o fac…e o sursa prea importanta si stabila de venituri si e practicata in mai toate tarile UE.
      E drept ca in unele se stabileste prin negociere colectiva pe fiecare ramura/meserie in parte.

    • Dragnea nu merita sa faca puscarie pt ce a facut ci pentru ce NU a facut.. 😀

  • Stiind ca maine-i maine, oare mai sunt camere libere la hotelurile din Belgrad?

  • Game of Thrones. Epilogue – „Mioritza Reloaded”, Monday, May 27. Stay tuned.
    (viewers discretions is advised).

  • Din punctul meu de vedere, „ascensiunea” USR trebe a ne da de gândit MAXIM!

    • Sa nu ne mirăm când l-om vedea pe Cioloș președinte, iar pe Barna prim-ministru !

  • Îmi poate spune cineva cu ce personaj din „Got” o pot asemăna pe Denise Rifai?

  • Felicitări tututor conaționalilor care au VOTAT, indiferent de opțiune!
    Conaționalii mei au DEMONSTRAT că le PASĂ de soarta noastră, până la urmă.

  • Extaz maxim la iRealitatea!
    Oare cine SPALĂ CREIERUL uman mai mult?!
    Realitatea sau Antena3?
    Eu, cred că ambele două.

  • Foarte activ Maestrul, pe ziua de astăzi.
    Felicitări, dle. Cristoiu!

  • Toate exit pollurile s-au facut in sufrageria securitatii vechi si noi, care vrea sa multumeasca UE. De ce sa promovezi USR care e al lui Soros? Pt. a face placere globalistilor din UE.

    De ce nu asteptam numaratoarea voturilor?!

    Se incearca acum „raschetarea” voturilor din urne ca sa se potriveasca cu cifrele facute de securisti.

    Ne vor ineca in viitor cu si mai multi migranti africani si arabi, pe care ii vedem deja inmultindu-se in Bucuresti.

    • Întreg procesul de votare s-a desfășurat sub atentul „patronaj” al serviciilor !
      Începând de la manipularea de pe rețelele sociale, până la anunțarea rezultatelor !
      Dacă cineva se îndoiește de acest lucru, n-are decât s-o spună, dar să și … argumenteze !

  • Firicel finuț de lână,
    PSD a luat-o-n mână !
    Însă asta nu e tot,
    PNL a luat-o-n BOT !
    Scuze, dar n-am găsit alte rime !

    • Fără rime :)))
      Nici mie nu-mi vine să cred,
      Au fost alegeri euro-parlamentare
      Dar se discută despre cele naționale!

  • Eu cred ca sentinta va fi „eliberata” seara aceasta, la 21. Lunile din urma doar au intarziat-o.

    • De acord, Dragnea e ca şi condamnat. Sistemul nu o să ezite o secundă să-l termine, acum că e deja rănit de moarte. Doar că tipul şi-a căutat-o cu lumănarea, prin tactica mersului pe burtă pe care a aplicat-o mai mereu. Au avut majoritatea în Parlament, puteau oricând să taie drastic bugetele Secu şi să-i pună pe patrioţi cu dinţii la gard.

      Sutele de milioane de iepuroi pe care-i au anual la dispoziţie grupările de crimă organizată din Păduri par să fi fost folosiţi cu spor. Au reuşit, într-un final, să mobilizeze la vot hoardele de #imbecili, prin punerea la punct a unui aparat infernal de manipulare online căruia pesedeii nu au habar cum să-i facă faţă. Poate doar dacă angajează mai mulţi consultanţi israelieni.

    • Ai greșit, male „alpha” !

    • Deputatul Plesoianu, despre condamnarea lui Dragnea-
      „Liviu Dragnea nu a fost trimis la inchisoare la precedentul termen dintr-un motiv foarte simplu: era inainte de alegeri. Daca era bagat de ‘justitia independenta’ la puscarie inainte de alegeri, se intamplau doua lucruri:

      -cei care pricep cum e treaba cu Noua Securitate ar fi vazut clar executia in cel mai pur stil de politie politica, s-ar fi mobilizat si PSD castiga alegerile. Nu ar fi votat masiv neaparat pentru PSD, ci impotriva Noii Securitati, exact ca in 2016…
      -cei injectati zilnic cu doze de ura activa si-ar fi pierdut obiectul urii si nu s-ar mai fi mobilizat la vot.” 😎

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *