Marcel Ciolacu: De astăzi, dansul în doi s-a terminat! Decizia ca PSD și PNL să meargă cu propriii candidați la Primăria Capitalei a fost dificilă, dar este soluția corectă

Haos la Romsilva, pe modelul „eu te-am făcut, eu te omor”

Timp de un an, până în 15 mai, toate documentele semnate de conducerea Romsilva sunt nule. Consiliul de Administrație a fost numit în afară legii. Potrivit unui document semnat de ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor, Costel Alexe, patru membri ai CĂ aveau și calitatea de angajați ai regiei, adică dețineau funcții de subordonare. Au fost în afară legii, pentru că nu aveau dreptul să fie numiți în CA, pe motiv de conflict de interese, dacă aceștia nu își dădeau demisia în momentul numirii.

De asemenea, Legea 31/1990 privind societățile comerciale prevede că pe durata îndeplinirii mandatului administratorii nu pot inchiea un contract individual de muncă, acest contract fiind suspendat pe perioada mandatului. Membrii Consiliului de Administrație au, ca atribuții de bază, numirea, revocarea și stabilirea remunerației directorilor, monitorizează activitatea și performanțele directorului general, ceea ce a dus la încălcarea principiului de bună guvernanță și la situația hilară în care 4 angajați au numit directorul general și au evaluat performanțele acestuia. Au făcut atât de bine lucrul aceste încât omul, la mai puțin de 6 luni de la numire a fost și revocat. De către aceeași 4 angajați. Cel de-al cincilea membru avea încadrarea de funcționar public, și, potrivit aceleiași OUG 109/2011, nu avea dreptul să fie numit în această funcție.

Tot ce s-a semnat în această perioadă e valabil cât semnătura portarului, inclusive numirea directorului general. Cei patru angajați care au încasat și salariu și remunerația în calitate de membu în CA, precum și cel de-al cincilea membru, care a fost numit în afară legii, au încasat și drepturi bănești care nu li se cuveneau. Interesant este că și Alexe a pus batista pe țambal și nu a reclamat că documentele ar fi lovite de nulitate. Vom încerca să descoperim ce acte au fost semnate în această perioadă. Directorul general actual, Teodor Țigan, câștigă 16617 lei, iar un membru al CA, 5469 lei.

Ordinul de ministru poate fi găsit aici.


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *