Începând din 13 noiembrie, îl puteți urmări pe Ion Cristoiu și pe Canal33, unde scrie, săptămânal, un editorial

Huawei contra Guvernul României

Într-un interviu acordat în exclusivitate lui Ion Cristoiu, pentru cristoiuTv, și care va fi difuzat astăzi, 11 august 2020, de la ora 18.00, George Zhang, CEO Huawei România, atacă Guvernul României pentru Proiectul de lege privind adoptarea unor măsuri referitoare la infrastructuri informatice și de comunicații de interes național şi condiţiile implementării rețelelor 5G, care reflectă în practică presiunile americane asupra României. Multe dintre articolele și punctele acestui proiect sunt considerate de Huawei România ca fiind „în contradicție cu legea română. Vorbim de Legea Concurenței, Constituția României, chiar cu legislația Uniunii Europene și anumite regulamente ale Organizației Mondiale a Comerțului.”

În preambulul emisiunii, realizatorul Ion Cristoiu a vorbit, în „Jurnalul meu video” despre această afacere și cum a ajuns România să blocheze Huawei, furnizorul de echipamente pentru 5G: „România, ANCOM, trebuia să scoată la licitație, cu bani grei, pentru companiile de telefonie mobilă, Vodafone, Orange, RCS-RDS și Romtelekom, 5G, adică o bandă. De la licitație, care ar fi trebuit să fie anul trecut, mai durează vreo jumătate de an până când funcționează. Dacă se făcea licitația la termen, în acest an aveam și noi 5G. Nu a fost. Pentru că un domn numit Klaus Iohannis a fost la Washington și acolo a primit o șapcă, pe care o ține la icoane. Și l-a întrebat pe Trump: «Ce vreți de la mine?» Ăsta i-a zis: «Uite ce vreau. Noi, americanii, avem o problemă cu China, cu Huawei. Ei au echipamente foarte bune 5G și foarte ieftine, însă noi am vrea să le blocăm pe tot globul». Iohannis s-a întors în țară și s-a amânat licitația”.


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

2 comentarii pentru articolul „Huawei contra Guvernul României”

  • Romania a platit oalele sparte a lui Hitler,practic Romania a incasat pedeapsa ce se cuvenea Germaniei lui Hitler(care a scapat ieftin dupa al Doilea Razboi Mondial),Romania fiind tara cea mai pedepsita de Aliati.Acum presimt ca Romania va fi cea pedepsita si pentru Trump,in era post Trump,pentru ca ne bagam in tot felul de combinatii cu tot felul de dilii planetari,si noi ne o luam la sfarsit,asta e ,e rau sa fii prost,si sa nu inveti din prostii anterioare.

  • O vorba asiatica spune ca atunci cand se bat elefantii,animalele destepte parasesc zona,insa noi suntem o natie de idioti si ne bagam intre elefanti(SUA si China).Noi ne apucam sa facem sluj in fata lui Trump,enervand si China,ca nu avem dusmani destui,noi proasta de Romania,mai vrem si alti dusmani,suntem prostii prostilor,si ma tem ca vom disparea curand de pe harta lumii la ce tara de prosti suntem.Si pentru ce? Ma intreb,ca sa i facem pe plac lui Trump,care oricum va ajunge in trei luni la cosul de gunoi al Istoriei,iar in Decembrie Istoria va trage apa la veceu dupa Trump.Si daca noul presedinte Joe Biden,dupa ce isi va lua mandatul in primire,va negocia cu China,si vor ajunge la un acord? Vom pica de boii satului.Chiar daca SUA si China vor ramane intr o relatie tensionata in continuare macar vor coabita,dopa ce Joe Biden isi va lua locul la Casa Alba,si isi vor normaliza relatia,si suturile in fund le va lua …idioata de serviciu,cu voia Dvs Romania,exact ca dupa al Doilea Razboi Mondial cand ne am dus cu Hitler la Stalingrad,si am venit …cu bici Rusesc pe sale.Asa vom pati si cu Trump.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *