Marcel Ciolacu: De astăzi, dansul în doi s-a terminat! Decizia ca PSD și PNL să meargă cu propriii candidați la Primăria Capitalei a fost dificilă, dar este soluția corectă

În istorie, când s-au plictisit să tot eșueze între „socialisme” și „capitalisme”, unii s-au enervat și au ales dictatura personală

Primul papă neomarxist din istoria Vaticanului, Francisc, are „viziuni”: capitalismul de piață „a eșuat în pandemie” și are nevoie de „reformă”. Intuitiv, se sugerează revenirea la socialism.

Cu papa Francisc nu s-a întâmplat niciun miracol în ultimul an: el a rămas același propagandist politic ordonat, citat conștiincios de jurnaliștii materialist-dialectici de la Associated Press și situat activ undeva între stânga și extrema stângă a eșichierului politic. Dacă undeva apar o tichie, o cruce spânzurată pe piept, un microfon și un discurs anti-naționalist sau o tiradă pro-migrație ilegală spre Uniunea Europeană, acolo sigur se află și Francisc, producând conștiincios mesaje care (deloc bizar) sprijină întotdeauna o agendă finanțată globalist prin cluburi „posh” din New York și Bruxelles.

Există, desigur, și subiecte stinghere

…sau ignorate constant la Vatican, iar legalizarea avortului sau persecuția creștinilor în Europa sau în restul lumii ar fi doar două dintre ele: nu este nicio coincidență, așadar, că aceleași subiecte sunt trecute la categoria „diverse” și pentru majoritatea guvernelor neo-liberale din Olanda și Italia, până în Franța, Germania și Spania. Papa a trecut cu Biblii și bagaje în tabăra liderilor cvasi-socialiști din aceste state încă de la ungerea sa ca șef al Bisericii Catolice și este destul de vag dacă mai aparține oițelor de rînd din parohii.

Recent, Suveranul pontif

… și-a expus viziunile despre o lume post-COVID într-un document intitulat ”Cu toții frați” („Fratelli Tutti”, în orig.). El scrie printre altele, că pandemia Coronavirus a dovedit că ”teoriile magice” ale capitalismului de piață au eșuat și că ”lumea are nevoie de un nou tip de politică care să promoveze dialogul și solidaritatea și să respingă războiul cu orice preț”. Papa revine astfel cu lozinci deloc spectaculoase (fiindcă ele sunt deja cunoscute) și cere mai multă autoritate pentru Națiunile Unite (eventual pentru Guvernul global pregătit acolo, n.n.), o familie întărită („într-un sens reînviat”, sic!), dar și pace globală, Vaticanul respingând războiul inclusiv atunci când un stat se află în apărare legitimă: aceasta fiindcă Francisc crede că aceasta s-a dovedit în timp ca nefiind „viabil”.

Nu se știe exact în ce sfere înalte

…ale cunoașterii plutește papa Francisc, dar un consilier mai umblat prin lume i-ar fi putut șopti că în vremurile în care apărarea legitimă prin război ”nu a fost viabilă”, au fost construite cetăți și biserici, iar ele au fost apărate. Azi, în schimb, în Vestul Europei, în condiții de pace universală pe teritoriul Uniunii, bisericile sunt vândute la târguri imobiliare și transformate în hoteluri sau restaurante, cu mese de snooker pentru clienții din clasa VIP: în plus, familia” invocată de papa Francisc este în descompunere lentă sub sub asaltul libertinismului promovat prin ONG-urile neo-marxist- sorosiste: ca observator ignorant și nepăsător la Referendumul din 2018 care a legalizat avortul în Irlanda în ultima citadelă catolică din Europa și care nu s-a implicat cu nimic în sprijinirea taberei Pro-Viață, papa știe precis că scrie vorbe goale: vorbele „pline” descind întotdeauna din viața reală.

Cât despre „teoriile magice” ale capitalismului

… de piață care au eșuat, papa Francisc mai are multe de aflat (cu voia Celui-de-Sus) înainte de a fi în măsură să dea lecții oițelor în scris și la televizor: est-europenii din generațiile mai în vârstă i-ar putea confirma că nu există „teorii magice” care să confirme nici în cazul socialismului.

Discursul papei este, însă, cu atât mai îngrijorător

…cu cât ridică o provocare care, în trecut, a adus Europei dezbinare și suferință: când capitalismul are ”probleme mari”, toată lumea își aduce aminte că opusul său este socialismul. Iar în istorie, când s-au plictisit să tot ”eșueze” între ”socialisme” și ”capitalisme”, unii s-au enervat și au ales dictatura personală. De exemplu, în România, lumea așteaptă cu spaimă momentul când o să se enerveze Klaus Iohannis.

(https://pestiriciudate.blogspot.com/)


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

Un comentariu pentru articolul „În istorie, când s-au plictisit să tot eșueze între „socialisme” și „capitalisme”, unii s-au enervat și au ales dictatura personală”

  • pendularea intre socialism si capitalism da viata balantei aferente.
    …insa cheia functionarii balantei e lipsa intersectiei intre socialism si capitalism.
    atunci, …adica acum, cind socialismul si capitalismul au devenit instrumente in mana acelorasi dorinte, balanta devine, evident, taler!
    iar pe celalalt taler, al noii balante, se manifesta o dinamica Anti(capitalism si socialism)
    prin urmare ceea ce urmeaza sa se intimple in lumea mare, manifestarea acestui taler, Anti.
    in opinia mea, pe acest taler se afla Inteligenta Artificiala. …insa si el, odata manifestat, se echilibreaza brusc printr o balanta,
    iar aceasta balanta e…cea dintru inceput: Artificial VS Natural.

    de unde rezulta ca tot ce vor face, in viitorul apropiat, conducatorii lumii,
    va duce la anihilarea socialismului, dar si a capitalismului, care se vor dovedi impotente.
    iar starea de echilibru va fi gasita exclusiv aducind in joc ceva…exterior, neutru, in fapt dinamicile gestionate de Inteligenta Artificiala.

    in Univers si…in afara lui.
    in Univers se pune la indoiala Iubirea, in afara lui se manifesta Iubirea.
    prin urmare ‘seful acestei lumi’ va fi, implacabil, ‘cel ce pune la indoiala Iubirea’, pentru ca ultima mutare va fi a Iubirii,cea de…dincolo, …si care nu pica niciodata.

    toate civilizatiile au disparut din acest motiv, ca n-au fost in stare sa se manifeste in stil Anti, in fata Naturii.
    …pentru ca asta presupunea chiar manifestarea Antiomului.
    or Antiomul e cel care face din Timp, vesnicie,…asta spre deosebire de om care da Tot timpul, la schimb cu Vesnicia
    vesnicia Timpului e Nemurirea, pe cind Vesnicia presupune chiar lipsa manifestarii Timpului.

    se spune in Biblie, undeva,…n am mai citit o de 30 de ani, cam asa:
    doar Tatal va stii care e ‘momentul’ in care ‘punerea la indoiala e plenara’
    aceasta informatie e esentiala:)), ca da masura vremurilor…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *