Marcel Ciolacu: De astăzi, dansul în doi s-a terminat! Decizia ca PSD și PNL să meargă cu propriii candidați la Primăria Capitalei a fost dificilă, dar este soluția corectă

În SUA crește nemăsurat revolta studenților împotriva războiului din Gaza

Comentarii

40 comentarii pentru articolul „În SUA crește nemăsurat revolta studenților împotriva războiului din Gaza”

  • Fara SUA nu exista Israel. Evreii au sustinere neconditionata la americani. Mai nou si Ro s-a angajat sa-i sustina financiar.
    Evreii s-au „fudulit” si vor sa joace poker cu banii altora (o racheta pocnita = !-3 mil USD).
    SUA nu le zice direct (nu e politic), dar prin revolte le transmite: „mai usor cu pianul pe scari”. Nu mai merge tiparnita.
    Obs. Au fetele acoperite ca sa nu fie recunoscuti. Amenda 2-5000USD, blocari de conturi, necazuri juridice etc. Macar au curaj.

  • Usturoiul e inteligenta materiei, dar e și iarbă de leac și paznic apotropaic. D aia se poartă la brâu, su pune la streașina casei și în grajdul vitelor ca să apere de cele rele. Arată legătura subtilă dintre Om și Natură, atât de strânsă în neamul nostru că nici creștinismul nu a putut să o șteargă.
    Să identifici un obicei alimentar cu un om … hm, în cazul de față înseamnă să l hiperbolizezi pe Piedone.
    Dar să inventezi categorii sociale pe care să încerci să le injosesti asociindu le cu obiceiul foarte sănătos al consumului de usturoi … sigur e inteligentă politică.
    Și dacă inteligentă nu e, să fie tupeu. Mult tupeu.
    .
    Protestatarii din America nu sunt de capul lor. Cineva îi mână. Cine, nu mi dau seama. Și cu scop, la fel. Să nu treacă nimănui prin cap că protestele sunt spontane și libere.
    Poate, cum am văzut în comentarii, să apară al treilea la prezidențiale, poate nevasta obama.
    Însă contenciosul din orientul mijlociu e prea incalcit ca să se lege cineva la cap cu așa ceva în perspectiva alegerilor.
    America is doomed.
    Glumesc, e dintr un film. Și oricum dacă ar fi s ar referi la oamenii de rând, la societatea americană, nu la establishment.
    .
    Ps. Am mâncat o strachină de usturoi.

    • @
      ca să se lege cineva la cap cu așa ceva în perspectiva alegerilor

      s a legat deja la cap cu tot felul de dinamici pandemice. si nu l a durut. se lucreaza si pe flux si pe reflux, si pe cistig si pe pierdere, cineva ‘inainteaza’ in mod ‘absolut’, chiar daca io zic ca o face in mod absolut relativ.

      cineva se jaca cu ‘dinamicile pandemice’, cu ‘dinamica Intregului’ …invartind o pe deste. intreb ce am tot intrebat din startul primei ‘pandemii’, a primei ‘dinamici pandemice’: cine, ‘ce’ …e ‘mintea’ asta ‘din spate’, atat de ‘rece’ atit de …Rece?!
      aceasta ‘inteligenta’ e …iesita din comun, e iesita din orice scala cunoscuta, …mai putin aia Anti.

      • povestea cu studentii e despre alegerile din state?
        nu, nu e. e …si! despre alegerile din state

        e despre povestea gaza?
        nu, nu e. e …si! despre povestea gaza

        e despre marea revolutie?
        nu, nu e.
        e …si! despre marea revolutie

        e despre noua lume si nasterea ei?
        nu, nu e. e …si! despre nasterea ei.

        etc…

        e despre toate acestea …in acelasi timp.
        or io, io…, de fiecare data cind vine vorba despre ‘in acelasi timp’ observ ca toaaate beculete din ‘bord’ mi se aprind. deja suna a …Anti. a Antiintelepciune, a Antiinteligenta, a Antiadevar, a Antiiubire,,…etc

    • @
      cum de toate dinamicile pandemice au fost Anti, au fost ‘sinucideri’ …ramane un mister, cel putin pina ‘se afla’ ce, cine, e ‘inteligenta’ care le gestioneaza, care, poate, chiar le a generat
      e extrem de complicat sa ti in frau ‘dinamica intregului’ intr atat de multe ‘sfere’, ba chiar sa le si corelezi…
      tre sa lucrezi cu ‘in acelasi timp’, or asta …e despre ‘O Alta Lume’

      • pe planeta se manifesta o ‘inteligenta superioara’, totul suna in acest fel. …o fi vorba despre un om, habar n am despre ce, insa suna ca si cum ar fi vorba despre o Antiinteligenta( inteligenta si ea, insa exclusiv a mintii,…tendinta fiind sa fie a Mintii )

        • e, …cumva, activ vreun Computer Cuantic?!

          • primele doua care tre taiate de pe lista sint astea: un computer cuantic …de pe planeta asta, un ‘computer cuantic’ …extra.

          • grozavia asta suna a Armonie a Mintii ( Universului ), deci suna a astea doua de mai sus, pina una alta…

  • Și ce-ar face califa dacă ar câștiga Piedone?! Își ia bagajele și pleacă?
    Cei doi șefi de partide ai marii coaliții s-au făcut de cacao odată cu partidele lor.

  • Brațul (foarte) lung al lui Putin…

  • Domnul doctor Carstoiu trebuia sa ramana candidat independent si sa si duca la bun sfarsit candidatura.
    Pentru domnia sa era un test .Se pegatea pentru urmatoarele alegeri .

  • Ce bine ca s a terminat tot haloimăs ul cu alegerea candidatului unic care au devenit doi a partidelor că sa ne întoarcem liniștiți și la picătură de istorie. S au adunat multe picături zilele astea.
    Domnule Cristoiu, ce cărți din literatura rusa ați recomanda unui tânăr care vrea să cunoască și aceasta parte de literatură și istorie. Cu ce anume e mai bine sa incep că sa pot naviga cat mai bine prin istoria și poveștile vremii?
    Mulțumesc

  • ww3
    =
    asa ceva nu exista. daca nu exista …de unde sa l iei, nenica?!

    definitia ww 3 s a dezvoltat in stil fibonacci intre timp, acum se numete Revolutia Mondiala/Metamorfoza

    cum de unii inca se feresc de un ww3 stand in buricul Marii Revolutii, care e de 1.6 ori mai potenta decit ww urile, …creca e un mister

  • ‘Traim pe viu Caderea Imperiului Roman 2.0.’

    nu prea cred. cea care e in drum spre copca e ‘civilizatia mare cit planeta’ globalizarea a facut din lumea mare un intreg, un soi de ‘imperiu roman’. cel care pica acusica e ‘acest imperiu’, mare cit planeta.
    moare, e pe duca, ura si la gara. n ai ce sa i mai faci, pentru ca a ajuns la ‘dingular’, nu exista plural, sta intr un singur picior si ala ‘a obosit in mog plenar’

    lumea mare, asa cum a aratat ea pina acum, de a lubul veacurilor, e pe duca, e pe moarte.
    mai exista o singura varianta, Artificializarea, adica manifestarea unei noi civilizatii, insa ea mai poate fi exclusiv una Antinaturala, pentru ca ‘oua’ de civilizatii naturale nu mai exista!, au fost consumate toate.

    prin urmare ‘imperiul roman 2.0’, mare cit planeta, iese plenar din scena. in locul actualei civilizatii mai poate fi doar una, aia Antinaturala, Artificiala.

    pina acum o civilizatie murea si alta se nastea
    acum o civilizatie …mare cit planeta moare si doar una Antinaturala se mai poate naste.

    asta face Gloganizarea dintr o planeta, o aduce in pragul Artificializarii. indiferent pe ce planeta se manifesta Globalizarea, ca acu e vorba despre planeta asta …aia e.

    • pina acum o civilizatie murea si alta se nastea

      …pentru ca inca se manifesta pluralul!

      Globalizarea a scos pluralul din joc.

      acyuala civilizatie reprezinta …singularul, ‘ultima picatura’, ultimul ou, altele nu mai exista. poti sa te dai cu timpla de stele, se manifesta singularul in dinamica civilizatiilor si cu asta basta, prin definitie o alta civilizatie naturala nu se mai poate manifesta
      insa se mai poate manifesta aia Artificiala, Antinaturala. asta da, se poate.

      • cei care inca alearga dupa o noua civilizatie …tot naturala!, dupa cai verzi pe pereti alearga…

        singura varianta naturala care mai exista e …sa fi una cu Natura, sa te armonizezi cu Natura, insa in cazul asta nu vorbim despre o manifestare a unei civilizatii, ci despre Armonia cu Natura.

        deci in final …ori devi una cu Natura, ori te Artificializezi,
        alta varianta nu exista …nu exista in tot Universul, in toata Creatia.

  • in lume se joaca mai multe meciuri, unul dintre ele e despre ‘drepturile de administrator’. acest meci se poarta pe viata si e moarte.

    noua lume a dat semne ca vrea sa se nasca pe curat, astfel tendinta e ca toate potentialele razboinice vor fi consumate …plenar. si daca tot se degaja energie …de ce sa nu fie ea folosita la nasterea noii lumi.

    chiar si o candidatura la presedintia …spre ex usa poate fi o mutare geostrategica, una care e capabila prin ea insasi sa modifice in mod fundamental dinamica lumii mari, prin urmare n ar fi nicio mirare daca dinamica studentilor ar deveni vectorul pe care se naste o noua candidatura in state, una care se defineste din start plenar revolutionara

    tendinta e ca alegerile de anul asta sa fie privite altfel decit prin prisma definitiei noii lumi. asa ceva nu exista, ele in mod fundamental catalizeaza nasterea noii lumi, faptul ca …indirect! sint si despre presedintia vreunui stat sau despre presedintia din state ..aia e, insa definitorie ramane relatia cu noua lume.

    • in state Trump e ‘pe masura Vremurilor’

      pe celalalt taler ar trebui sa se gaseasca ceva …tot ‘pe masura Vremurilor’, or Biden nu e. daca nu e, nu e.

      prin urmare intrebarea e …oare nu cumva in state va aparea un nou candidat la presedintie?!, unul pe masura Vremurilor, care sa l echilibreze barim teoretic pe Trump? potentialele care se arata fix pre o astfel de destinatie converg….

      • lui Trump n ai ce sa i mai faci, el e un ‘termen fibonacci’ in ‘dinamica civilizatiilor’
        si cu asta basta.

        e cu ‘inainte de Trump si ‘dupa Trump’.
        Trump e un ‘produs’ al ‘civilizatiilor’, nu doar al ‘civilizatiei curente, mare cit planeta’

        insa se prea poate ca lumea mare, …noua, s o coteasca intr o parte sau in alta …dupa dorinta!
        alegindu l pe Trump sau refuzindu l

        asta e faza cu Trump, ca el se manifesta prin ‘a fi SI a nu fi’
        Trump schimba Lumea Mare din temelii …si daca devine presedinte insa si daca nu devine presedinte. oricum o dai e cu ‘inainte de Trump’ si ‘dupa Trump’

        ‘Trump’ s a nascut in ‘creuzetul’ ‘tuturor civilizatiilor’ pentru a deveni ‘punct de cotitura’ ….al ‘tuturor civilizatiilor’!

        • atunci cind ‘civilizatiile’ l au ‘decartat’ pe Trump …ce urmeaza e cu ‘inainte de Trump’ si ‘dupa Trump’ ( referita e Dinamica Civilizatiilor, nu doar vreuna dintre ele )

          • in lume e cu
            inainte de trump si dupa trump,
            e cu natural vs artificial,
            e cu Matematica VS Iubire,
            e cu Artificial VS Natura, …etc
            …deci practic in ‘lume’ e despre cum Natura e pusa la indoiala in stil plenar …pentru prima data in Dinamica Civilizatiilor, acesta fiind fix momentul in care o Nua Lume, una Niu-Nouta se naste
            avand dinamica asta ca referinta …atunci cind privesti spre ce se ntimpla pe cocioc iti vine sa nchizi teveul…

  • @cib,

    Din cate pricep, studentii cer „ruperea” legaturilor cu Israelul etc., adica sunt anti-Bibi. Da’ se citeste antisemiti.
    Chestiunea e putin mai grava de atat fiindca studentii americani s-au saturat sa vada cum sunt avantajati „unii” colegii.
    Da’ profesorii stiu ca daca „unii” nu primesc tot ce-si doresc, Universitatea aia risca sa-si piarda „subventiile” de la stat.
    Asa ca cine-i cu banu’, decide totu’ chiar si-n Univeristati.
    No, si-atunci cum naiba sa-i lase pe studenti sa protesteze pro-palestina? Politia pe capu’ lor!…
    Sa vedem ce-o iesi de-aici ca tinerii nu-si dispusi sa-si inchida gura la comanda politica.

    • @Paul
      Povestea cu studentii e doar un supliment la cate probleme are America: Frontiera de sud si imigratia clandestina sprijinita de democrati si scapata de sub control, orasele corturi, fentanilul, dezindustrializarea datorata politicilor verzi, politicile woke, antagonismul dintre rase, clase sociale, prapastia dintre bogati si saraci, datoria astronomica, infrastructura care se prabuseste la propriu, democrati vs republicani, cheltuielile irationale pentru razboi, etc. Problema nu se pune daca ci cand va imploda imperiul si daca ne va trage pe toti in prapastie. Traim pe viu Caderea Imperiului Roman 2.0.

    • Am vazut la TV , manifestatii studentesti in SUA si Franta . Am remarcat promptitudinea politiei . Si am mai remarcat faptul ca studentii purtau fata acoperita . De ce oare ?

      • ‘promptitudinea politiei …e cu dus si ntors, doar daca e ‘prompta’ se nasc reactiuni suplimentare, deci bulgarele de zapada se tot mareste. deci poate ca fix marirea bulgarelui s a urmarit. daca el devine suficient de capabil, atunci daca te dai pe el poti ajunge presedinte…
        insa mai intai el tre sa devina capabil. se prea poate ca fix la potentarea lui sa asistam…

        • uite, io zic ca el va creste pina va deveni suficient de capabil incat sa poarte un presedinte

          • ar putea fi …cu totul altfel?
            evident!, …cum altfel?! :)))

  • Pun pariu ca daca pana-n vara neoconii devin convinsi ca Biden nu castiga, vor provoca ww3.

    • @cib,
      Inca n-am apucat sa ascult emisiunea insa ma bucur ca Maestru’ a iesit din baltoaca politicii romanasti…!
      Parerea mea este ca sunt trei piste de urmarit: fie e lucratura lu’ Bibi pentru Biden, fie invers, fie e lucratura lu’ Erdogan&Comp pentru tot occidentu’. Vom sti doar cand se vor „linisti apele”…
      Daca-s neoconii nu vad cum ii ajuta studentii cu protestu’ lor sa arunce lumea-n WW3.
      Da’ no, ce stiu eu, multe-s firele si toti smecherii trag de ele!…

      • @Paul
        E complicat tare. Ideea e ca in Ucraina lucrarea nu functioneaza. Lovitura Hamas din Oct e gandita (nu stiu de cine si daca s-a avut in vedere un rezultat pro west sau est) sa devieze macar o perioada atentia. Probabil si faptul ca Israel a sarit calu’ in Gaza a fost intuita. Si uite asa, ca din senin, America e zguduita de convulsii sociale, care mai de care mai grave. Culmea e ca studentii sunt in general sustinatori ai democratilor care i-au mangaiat mereu pe crestet. E un fel de 68 din Franta. Doar ca acolo exista De Gaulle care a linistit apele. In America nu exista azi pompier de serviciu. Sincer cred ca cineva a vrut sa accelereze istoria si a provocat toate cuiburile de viespi posibile si imposibile din aceasta lume si astfel sa grabeasca deznodamantul. Ori America ramane hegemon ori ne prabusim cu totii odata cu ea. Se joaca all in. De aia se poarta inca rusii cu manusi si o tot mermelesc. Ca si Chinezii. Fiindca stiu! Just my 2c.

        • @o lume unipolara e imposibila. o semilume unipolara si alta multipolara e probabila.

        • @ce se intampla ‘azi’ e gandit cu multa vreme inainte, mai nainte de ‘prima dinamica pandemica’, deci totul face parte din aceeasi poveste, pina la urma, care e Marea Revolutie 9 care tocmai daia e ‘revolutie’ si nu ‘razboi’ pentru ca are haturi extrem de potente, caz in care totul e tinut in frau, nimic n o ia pe aratura, insa ce i drept totul e se misca ‘pe buza haului’

          • mai simplu spus revolta studentilor e gandita inca dinaintea pandemiei ( asta ajuta si la a ti forma o imagine despre potentialul propiectului nasterii noii lumi )

        • @ ‘Lovitura Hamas din Oct e gandita (nu stiu de cine si daca s-a avut in vedere un rezultat pro west sau est) sa devieze macar o perioada atentia.’
          nu prea cred. referinta ei e Marea Revolutie, ea e parte a Marii Revolutii, efectele pe care le aduce in joc participa la reconfigurarea din temelie a lumii mari

          sfere …in alte sfere, care la rindul lor sint infasurate in mantia Marii Revolutii. totul e pe baza de ‘sinucideri’ si pesemne ca si in ‘povestea gaza’ e vorba despre asta…
          oi fi avand tu planul tau, care e o sfera infasurata n alta sfera, …fix planul tau e infasurat in alte si alte sfere, care ‘te folosesc’ in nasterea noii lumi …indiferent ce hram porti prin lume…

          • ‘mintea’ din spatele marii revolutii e ‘rece clot’, tinde sa fie Rece

      • @ importanta in mod fundamental e noua lume. totul i se subordoneaza. nici măcar putin nu i s a opus, el a zis că noua lume, pe care ei nu și o doresc, fără ei nu se va naște.

        lupta pentru drepturile de administrator asupra noii lumi se duce pe viață și pe moarte.nu exista mama, tata, prieteni ..in povestea asta.

        • atunci cind dai semne ca revendici ‘drepturi de administrator’ in noua lume …ti ai pus la propriu viata pe masa de joc, indiferent daca esti individ sau stat.si indiferent care ti e numele. nasterea noii lumi se face ‘la rece’, cea care lipseste cu desavarsire e caldura, in primul rind sufleteasca. noua lume se naste si cind face asta …n are mama n are tata! ( poti incerca sa afli asta pe propria piele, dind semne ca revendici drepturi de administrator in noua lume ) atunci cind vine vorba despre nasterea noii lumi nu exista ‘prieten’, nu. nu exista asa ceva …cu niciun chip nu exista! si si asta poti afla pe propria piele, dind semne ca revendici drepturi de administrator asupra noii lumi.

        • ‘noua lume, pe care noi nu ne o dorim, fara noi nu se va naste’

          in zicerea asta, era clar din start!, incape o …biblioteca ‘pe masura vremurilor’. oare de ce nu s o fi intrebat lumea …de ce putin a spus ca ‘nu si o doreste’?!
          complicatiile incep sa apara atunci cind dai semne ca …ai si tu ceva dorinte cu privire la noua lume. ( si de aici se mai naste inca o biblioteca, care ti povesteste cum te poti lipi de dinamicile Naturii fara sa generezi reactiuni in ‘dinamica civilizatiei’…, deci cum poti avea, totusi, propriile dorinte, insa sa nu nasti rectiuni in civilizatie'( ca daca faci asta esti …papat cu fulgi cu tot, indiferent care ti e rangul prin lumea mare ) )

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *