Marcel Ciolacu: De astăzi, dansul în doi s-a terminat! Decizia ca PSD și PNL să meargă cu propriii candidați la Primăria Capitalei a fost dificilă, dar este soluția corectă

Ion Cristoiu, pledoarie pentru naționalismul autentic

Exasperat de decizia primarului Nicușor Dan de a da apă la moară Dianei Șoșoacă, prin autorizarea protestului fermierilor, care nu îi reprezintă pe protestatarii adevărați, cerut de un avocat, membru al partidului acesteia, Ion Cristoiu a vorbit despre încercarea de compromitere a suveranismului.

În Jurnalul meu video, jurnalistul a explicat cum s-a reușit, și nu doar de acum, acest lucru:

„A devenit, după 1990, una din temele, preocupările mele de jurnalist, de scriitor, de publicist și anume de a ataca fără șovăială, caricaturizarea naționalismului. După 1990 au fost două atacuri, încercări de dizolvare a acestei nații. Dacă vrei să stăpânești un popor îi omori identitatea.

Au fost, pe de o parte, intelectualisme care spuneau că nu are niciun rost să vorbești de națiune și teritoriu. Odată cu războiul din Ucraina, au început cu eroicul popor ucrainean care-și apără pământul. Păi nu ați zis voi că nu mai există teritoriu, că suntem într-o lume în care granițele dispar, că e o lume în care nu mai există patriotism.

Cealaltă, mult mai periculoasă, a fost inventarea și apoi manipularea unor personalități, în frunte cu Corneliu Vadim Tudor, care făceau caz de patriotism și naționalism, că sunt suveraniști, și au compromis grav naționalismul autentic. Apoi, trecea la promiscuitate, atacând suburban.

Acum este Diana Șoșoacă. Ea este o persoană simpatică, i-am luat un interviu, nu este deplasată, dar are o boală: vedetismul. Și-atunci ea este „idiotul util”, o folosesc toți. Acum vor să compromită mișcarea de protest a fermierilor.

A reușit să compromită și pozițiile lucide față de războiul din Ucraina.

Băieții, sistemul, serviciile, politrucii o folosesc, îi alimentează nevoia de tărăboi.

A fost corectă în timpul pandemiei, a intrat în Parlament și de atunci a zis că singura ei soluție este să facă tărăboi din orice.

Și-atunci, oricine ar face o chestie corectă, cum e acest protest, vine Șoșoacă și-l asumă și s-a terminat.

Nu cred că poate să pună cineva la îndoială cultivarea interesului național, pledoaria mea pentru demnitatea românească, faptul că nu vreau să mă simt penibil ca român, dar pledez pentru metodele moderne de a le arăta și apăra”.

 


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

Un comentariu pentru articolul „Ion Cristoiu, pledoarie pentru naționalismul autentic”

  • DACA (ipoteza)
    „Diana Șoșoacă este IdiotUL UtiL. Este folosită pentru a compromite naționalismul”
    ATUNCI (concluzii)
    a) „Moș Coroiu” este, mutatis-mutandis, idioATA utilĂ a SPUTNIK-ului.
    b) Intre NATIONALISM si PATRIOTISM нет разницы (net raznitsy)!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *