Agenția Internațională pentru Energie Atomică, îngrijorată că Israelul ar putea viza instalațiile nucleare iraniene

Ion Cristoiu: Principalul adversar al lui Băsescu va fi Gabriela Firea. Vom uita că există Nicuşor Dan

Intrarea lui Traian Băsescu în cursa pentru Primăria Capitalei va fi dezastruoasă pentru Nicuşor Dan, iar singura soluţie este reluarea negocierilor PNL-USR-PLUS şi cooptarea PMP într-o coaliţie de dreapta, nu numai pentru alegerile din Bucureşti, ci şi pentru parlamentare, a afirmat Ion Cristoiu la emisiunea „Gândurile lui Cristoiu” de la Mediafax.

Jurnalistul respinge ipoteza că Traian Băsescu o ajută pe Gabriela Firea prin candidatura sa, considerând greu de estimat pe cine va văduvi de voturi fostul preşedinte.

„Ipoteza că prin candidatura sa Traian Băsescu o sprijină pe Gabriela Firea este diversionistă lansată de maşinăria de postaci atât a PNL cât şi a diviziei de presă. În realitate, e greu de estimat de la cine ia Traian Băsescu voturi. Nu cred că ia de la Nicuşor Dan. Traian Băsescu ia voturi de la nehotărâţi dacă se va înscrie în cursă. Mai mult ca sigur, fără Traian Băsescu, şi chiar şi fără Tăriceanu, alegerile locale în Bucureşti vor fi foarte simple. Adică prezenţă foarte mică şi ies la vot activele, maşinăria PSD şi PNL din Bucureşti”, a declarat publicistul.

Ion Cristoiu spune că prin candidatura sa, Traian Băsescu va direcţiona temele de dezbatere electorală de la şmecheriile politice la administrarea Capitalei, ceea ce va aduce foarte mulţi nehotărâţi la vot.

„Dacă se înscrie Traian Băsescu, va fi un avantaj uriaş pentru Bucureşti, pentru campania electorală pentru că mai mult ca sigur Traian Băsescu va impune, cu forţa sa de lider politic, deplasarea de la şmecheriile politice – să eliberăm Bucureştiul de ciuma roşie, să învingă dreapta – către dezbaterea care trebuie să fie şi anume despre Bucureşti. Traian Băsescu este singurul candidat care poate să impună o dezbatere despre gospodărirea Bucureştiului. A fost primar, preşedinte, ştie. Asta ar face să vină foarte mulţi nehotărâţi la vot. Foarte mulţi cetăţeni nu vor merge la vot, cu mine în frunte, câtă vreme disputa va fi politică. Pe mine nu mă interesează, ca cetăţean al Bucureştiului, să cadă ciuma roşie şi să vină febra galbenă sau să piardă febra galbenă şi să câştige ciuma roşie. Mă interesează să vină în fruntea Bucureştiului un primar de genul Pache Protopopescu sau Dem Dobrescu, care să rămână în istoria României ca primarul care a revoluţionat Bucureştiul”, a explicat publicistul.

Ion Cristoiu nu exclude ca Traian Băsescu să ia voturi de la toată lumea, dar este convins că principalul său adversar va fi Gabriela Firea, nu Nicuşor Dan.

„Traian Băsescu ia voturi de la toată lumea. Traian Băsescu poate fi cumplit de stânjenitor pentru Gabriela Firea. Dacă intră Traian Băsescu vă garantez de pe acum că principalul adversar nu va fi Nicuşor Dan, ci Gabriela Firea. Din acest punct de vedere, singura consecinţă este că noi vom uita că există Nicuşor Dan. Toată lumea se va uita la disputa Gabriela Firea- Traian Băsescu (…) Faptul că se pune problema ca Traian Băsescu să candideze şi cu atât mai mult dacă va candida este un dezastru pentru Nicuşor Dan din alt punct de vedere. S-a optat pentru el ca independent în ideea că el este independentul susţinut de toată dreapta din Bucureşti. PNL trebuia să facă o coaliţie PNL-USR-PLUS-PMP şi chiar ar mai fi trebuit să aducă 1-3 partide de dreapta, chiar neparlamentare. Şi-atunci Nicuşor Dan întruchipa dreapta unită. În momentul în care a fost scos PMP, nu se mai poate vorbi de dreapta unită”, a susţinut publicistul.

Ion Cristoiu mai spune că singura salvare a lui Nicuşor Dan, dar nu în sensul obţinerii retragerii candidaturii lui Traian Băsescu, este reluarea negocierilor PNL-USR-PLUS şi cooptarea PMP într-o coaliţie de dreapta pentru Bucureşti, şi chiar pentru parlamentare.

Singura salvare pentru Nicuşor Dan este reluarea negocierilor pe Bucureşti între PNL, USR şi PLUS şi cooptarea PMP. Să-i dea un sector. Ar putea să renunţe PNL, USR, mai ales USR, la o primărie. În locul unui neica nimeni de la USR de care nu a auzit nimeni poţi să pui pe cineva de la PMP mai cunoscut (…) Nu e vorba de faptul că PMP aduce oameni la vot, e vorba că dai impresia de forţă uriaşă, de tăvălug, de val. În felul acesta, nu că îţi asiguri ieşirea din joc al lui Traian Băsescu, ci poţi să invoci în campania electorală, şi poate chiar la parlamentare, de o coaliţie de dreapta uriaşă”, a mai spus publicistul.


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *