Marcel Ciolacu: De astăzi, dansul în doi s-a terminat! Decizia ca PSD și PNL să meargă cu propriii candidați la Primăria Capitalei a fost dificilă, dar este soluția corectă

JO de iarnă din China: Restricții la mâncare

Bizareriile continuă să se manifeste, cu mare putere, inclusiv la apropiatele Jocuri Olimpice de iarnă din China, după ce toată vara am asistat la o adevărată demonstrație de lucruri ciudate la JO de vară din Japonia.
Astăzi, în centrul atenției se află un subiect greu de crezut, care a apărut în legătură cu meniul sportivilor. Cu masa pe care o vor primi dimineața, la prânz și seara, dar și la bufetele amenajate în incinta bazelor sportive.

Ne-am obișnuit, din păcate, cu știrile și comentariile de tot felul de legate de restricții impuse de actuala situație sanitară.
Mai puțin obișnuiți suntem cu rigorile impuse în regimul alimentar. Asta vor avea de suportat participanți la Olimpiada din luna februarie, anul 2022.

Sportivii, antrenorii, reprezentanții comitetelor naționale olimpice au aflat, cu stupoare, că 48 de condimente sunt pur și simplu interzise pe durata competiției din China.
Printre cele mai cunoscute dintre ele se află piperul și foile de dafin.

Dar, cum se poate așa ceva, se vor întreba pe bună dreptate nu numai cei care vor fi prezenți la JO, dar și cititorii, telespectatorii, internauții, toți care urmăresc actualitatea.
Explicația este stupefiantă.

Piperul sau foile de dafin, precum şi alte 46 de tipuri de condimente vor fi excluse din meniul pe care sportivii îl vor avea la dispoziţie pe durata Jocurilor Olimpice de iarnă de la Beijing din 2022, pentru a se ,,evita false rezultate pozitive la controalele antidoping”.

Ați mai pomenit așa ceva?
Citat de presa locală, Yang Cheng, unul din bucătarii din Satul Olimpic pentru Beijing 2022, a declarat că ,,stimulente alimentare precum piperul şi foile de dafin nu vor fi incluse în meniul sportivilor pentru a se evita false rezultate pozitive”. Totuşi, organizatorii au precizat că vor fi preparate din bucătăriile provinciilor centrale chineze cum ar fi Sichuan şi Hunan, cunoscute pretutindeni pentru aromele picante.

Dar, dacă tot a venit vorba, ce vor mânca acolo oamenii?
Meniul, dezvăluit de comitetul organizator, va consta în 678 de preparate diferite din 12 varietăţi culinare din lume şi va oferi varietăţi vegetariene, halal şi kosher. Potrivit organizatorilor, meniul olimpic a fost conceput ,,pentru a satisface nevoile alimentare ale sportivilor, dar în acelaşi timp pentru a ţine cont de diversitatea religioasă”.

Jocurile Olimpice de iarnă de la Beijing din 2022 se vor disputa între 4 şi 21 februarie, în timp ce Jocurile Paralimpice vor avea loc între 4 şi 13 martie.
Beijing va deveni primul oraş care organizează pe rând Jocurile Olimpice de vară (2008) şi de iarnă (2022). Metropola chineză a primit 44 de voturi din partea membrilor Comitetului Internațional Olimpic, la a 128-a Sesiune a forului internaţional, faţă de 40 cât a primit Almatî, cel mai mare oraș din Kazahstan. Votul a fost efectuat întâi electronic, iar apoi pe hârtie, după ce s-a descoperit că sistemul electronic nu a funcţionat.
De mâncat, tot se va mânca acolo, dar cu restricții. Poftă bună!


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *