Campania electorală pentru alegerile locale şi europarlamentare din data de 9 iunie începe vineri,10 mai, şi se încheie în 8 iunie. Campania în audiovizual se va încheia în 7 iunie

Klaus Iohannis: rațiunea României de a fi ca stat e ajutorarea Ucrainei

Comentarii

21 comentarii pentru articolul „Klaus Iohannis: rațiunea României de a fi ca stat e ajutorarea Ucrainei”

  • sosoaca are coaie iar zelenski o facu de oaie

  • propaganda care inunda presa e atit de ‘dusa’ incit la un moment dat se va intoarce fix impotriva celor care au initiat o.
    intr o lume in care dreptatea pare a fi ea insasi ‘lipsa’, Arbitrul e ‘dreptatea intruchipata’.
    e mai cu folos sa incerci, dupa puteri, sa fii drept, decit sa crezi in impotenta Arbitrului

  • Se pare că nu va exista nici un caz Eduard Giosu, tânărul decedat după intervenția polițiștilor. Medicul legist spune ar ar fi murit de la rănile pe care și le-a provocat singur, adik s-a lovit singur cu bulanu de fier în ceafă.
    Am și eu o nedumerire, pe vremea lui Ceaușescu Spitalul de Psihiatrie avea salvări cu medici proprii.
    Adik dacă era un pacient cu tulburări psihice era chemată miliția, care la rândul ei chema salvarea de la Bălăceanca. Miliția nu interveanea direct.
    Salvarea venea cu medic și asistenți care preluau pacientul, îl legau (dacă era agitat și violent) îi făceau un calmant și-l transportau la spital.
    Astăzi nu mai există asemenea salvări? mai ales că și cei drogați intră și ei la tulburări psihice.
    Sunt 3 tineri care și-au pierdut viața fiindcă poliția a acționat de capul ei – unul împușcat cu șase gloanțe în spate, pe o scară de bloc, doar fiindcă ieșise din casă în chiloți, altul care s-a aruncat pe geam fiindacă ușa era forțată de mascați (vecinii au reclamat că spărgea lucruri prin casă) și ultimul Eduard Giosu care se plimba „dezorientat” în chiloți în fața casei.
    Păi aceste cazuri sunt clar de competența doctorului nu a poliției.
    Întreb și eu iară și iară, Obregia, Bălăceanca, nu au salvări de intervenție specifice ca să nu se mai repete asemenea cazuri?
    Nu de alta, dar mituirea tuturor pentru a închide aceste dosare cred că costă mult.

  • Un actor grabit, care spune, replica si-apoi a plecat zambind,
    Un actor grabit, care-a si uitat, ce a rostit, pe scenă,
    Un actor grabit, care pleaca, imediat ce piesa a luat sfârșit,
    Bucuros ca rolul a fost ușor, aleargă spre alt decor …

  • Maestre, văd că sunteți ușor răcit, și eu sunt.
    Nu m-am uitat la cele două interviuri fiindcă știam că nu se va spune nimic.
    Cred că Zelensky și-a dat în sfârșit seama că a avut o strategie greșită când s-a bazat pe faptul că va dunce un război pe banii și echipamentele militare ale altora. Uite că Hamas de la mii de km distanță a schimbat într-un moment lucrurile. Acum e încolțit fiindcă e clar că nu pote câștiga în fața rușilor și că tot sacrificiul uman a fost în zadar.
    Eu cred că a pierdut momentul, de exemplu anul trecut, când încă de mai putea face o înțelegere cu rușii înainte ca Ucraina să fie distrusă economic și umanitar.
    Conducerea României greșește iarăși dacă acordă ajutor Ucrainei fiindcă nu bagi bani într-o cauză pierdută.
    Ce acorduri?, ce înțelegere? Zelensky e deja istorie ca și Iohannis.

    • @
      ‘Acum e încolțit’

      cam da…
      dupa care ramane de vazut daca cei incoltit e nazist,…asa cum zic ‘mincinosii’ sau nu
      pentru ca un nazist incoltit reactioneaza intr un mod specific

  • in ceea ce priveste ‘noul razboi’ exista o singura problema fundamentala si ea e data de posibila mondializare a crizei generata de reactiunile plenar disproportionate, …care teoretic par a fi cuprinse i orice ‘razbunare’
    pare …neverosimil, insa …e clar-cristal ca aici e problema fundamentala

  • Consider că este o obrăznicie să ceri românilor să dea mai mult. S-a depășit orice limită a bunului simț dar și a deficitului bugetar cu 3,5% ajutându-i, bani pe care tot noi trebuie să îi recuperăm de undeva. Singurul politician demn care și-a apărat țara și cetățenii acesteia a fost dna senator Șoșoacă care într-adevăr a fost Omul zilei!
    Doar nu-și închipuia actorașul că suntem o mare de slugi lipsite de personalitate! Ca ea suntem mulți. Nici AUR nu era prea calm în Parlament. Așadar singura țară unde nu a cuvântat parlamentului a fost România. Ce s-a convenit la Cotroceni probabil nu se va aplica niciodată.
    Ca observație, televiziunile preaplecate au dat interviuri cu cetățeni români care sunt nemulțumiți total de ajutoarele uriașe acordate chiar și refugiaților. Ex. Este inadmisibil să dai alocație unui copil român 250 lei și aia cu chiu cu vai, iar unui copil de refugiat peste 2000 lei /lunar.
    Cam hazardate zicerile de prin Israel, cert este că niciodată statul israelian nu a fost pe deplin sigur, dar acum chiar că se încurcă lucrurile.

  • ucr trebuie sustinuta pentru a cistiga razboiul cu rusia, daca asta isi doreste si daca asta ne cere.
    mai ales acum, dupa ce a inceput ‘noul razboi’, sustinerea devine cu atit mai motivata.

    bine, …noi nici pe noi nu prea ne pricepem sa ne sustinem, insa …dupa puteri, alea care sint disponibile pentru asta, trebuie sa i sustinem sa continue razboiul, daca ne cer asta si asta isi doresc.
    chiar daca o mai dura inca doi …hai trei ani, …aia e.

    despre madama guraliva …doar atat:
    urma scapa turma.
    ce zace in oameni iese la iveala pe vremuri tulburi si involburate, iar ele devin si mai asa …pe zi ce trece. asa ca …nu prea mai ai dupa ce sa te pitesti. bine, madama nici nu cred ca si a dorit asta si ..nici nu prea avea cum, avand in vedere …temperamentul. insa altii pesemne ca si ar fi dorit sa mai aiba dupa ce…

    • @Online
      „Oficial: statul are nevoie să împrumute încă patru miliarde de euro, pe lângă cele 32 programate pentru anul acesta Stiri Economice 09-10-2023 | 14:29”
      https://stirileprotv.ro/stiri/actualitate/asd.html
      Dimineata Frumoasa Online!!!
      vali
      🙂

      • oricum e greu…
        insa greu e calea mai usoara, pentru ca exista pe vremuile astea si un greu pe are nu l poti duce. io zic ca mai bine …gafaim din greu, de azi pe maine, decit sa fim striviti.
        intotdeauna noi tre sa alegem, …chiar ridicind efervescent mana, calea pe care gafaim, din prima tre s o alegem. ca dupaia …poate ne ocupa altii locul.

        • nimic nu e mai greu de dus de o natie decit vremea marii revolutii

        • @Online
          Uite inca o „cifra” pentru cine are minte sa priceapa si stie ca aceste depozite nu sunt garantate
          https://www.mediafax.ro/economic/peste-11-000-de-romani-au-intrat-intr-un-an-in-clubul-celor-cu-depozite-de-peste-100-000-de-euro-22153637
          Adica:
          Datorie 160 Miliarde $
          Deficit Comercial 20 Miliarde $
          Deficit Bugetar(6% din pib sau 20 Miliarde $)
          Total-200 Miliarde $
          Zi Frumoasa Online!!!
          vali
          🙂

          • …ești bine?
            🙂

          • @Online
            „…ești bine?
            ?”
            Da…dar stii de ce…n-am catel…n-am purcel…nu-mi canta cocosul pe gardul nimanui…n-am de luat sau de dat…va fi trist rau…nu inteleg ce vrei sa spui…ce am socotit aici inseamna 2 generatii sacrificate…50 ani…ca sa dam 10 miliarde $ sub Ceausescu am facut Foamea in ’80 vreo 5 ani pe bune…acum sunt 200 Miliarde $…sunt bine…n-am copii care sa ma injure pentru asta…razboiul gata pa pa pa si pandemia…vine FOAMEA…
            Zi Frumoasa Online!!!
            vali
            🙂

          • @Online
            Uite ce zice ponta…
            „Victor Ponta a comentat acest subiect la DC News și DC News TV.
            „De fiecare dată, cheltuiala a crescut mai mult decât încasările. Avem un 1.300.000 de angajați ai statului român. Pe vremea mea erau prea mulți – adică 1.100.000.
            Pe vremea lui Adrian Năstase erau tot mulți, adică 700.000. Și evident… dacă 700.000 erau mulți, 1.100.000 erau mulți, este clar că 1.300.000 sunt și mai mulți. Mai este o diferență. Dacă pe vremea mea erau foarte mulți bugetari, adică 1.100.000, dar aveau un salariu mediu de 300 euro, iată că acum avem 1.300.000 de bugetari, dar salariul mediu la stat este… 1.300 de euro! Adică nu vorbim doar despre faptul că a crescut numărul de bugetari, ci vorbim și despre faptul că salariile au crescut mult”, a zis Victor Ponta la DC News și DC News TV, în emisiunea „De ce se întâmplă” cu Răzvan Dumitrescu.”
            https://www.dcnews.ro/marea-problema-cu-bugetarii-din-romania-cat-era-salariul-pe-vremea-lui-ponta-comparativ-cu-salariul-din-2023_933779.html
            Seara Frumoasa Online!!!
            vali
            🙂

          • problema nu e că salariul e 1300 de euro, ci daca aia care l iau îl și merită.

            bugetari cu salarii mici …te duce cu gândul la bugetari timpiti, însă bugetari cu salarii mari, dar timpiti, te duce cu gândul către un proiect de destructurare a statului extrem de bine pus la punct, pentru că ‘sărăcește’ …pe toate părțile.

            deci faptul că salariile sint 1300 de euro e nregula, in opinia mea

            in neregula e mai întâi faptul că lipsește reorganizarea din temelie, care e de bun-simț pe vremea ‘marii revolutii’, mai întâi, iar mai apoi că nu există concurență, chiar dacă motive …spre ex salariale, ar exista.
            cita vreme ‘la stat’ te angajezi ..cam ca ntr un clan… timpitii vor avea toate șansele să se manifeste perpetuu…

            deci pina una alta bugetarii sint mai degrabă parte a unui proiect de destructurare a statului. ( de asta am și spus ieri că ar trebui făcută o diferență între instituții ale României și cele ale Statului, pentru că altfel lumea politicienilor’ sufoca statul, după ce ea face pureci… și n are cine s o mai pună la îndoiala ( alte instituții ale României ar putea )
            Statul ar trebui sa creeze mecanisme care sa le permită celor mai capabili studenți români, dovediți așa fără tăgadă, sa lucreze pentru stat , care ulterior sa i perfecționeze, …sau pentru tara.
            or asta se face exclusiv daca și salariile sint competitive. daca auzi pe vreunul spunând că aia de la stat tre sa aibă salarii mici să știi că ăla pe care ascuți e …or timpit or tradator. daca e cu totul altfel…mai vezi tu pe parcurs…: )

          • @Online
            Exista poporul român bugetar și nebugetar,șmecheri și fraieri cum a zis Adrian Sârbu,asta e ingineria socială fragmentară de aici
            Seara Frumoasa Online!!!
            Vali
            🙂

        • @Online
          Asta postasem ieri…incasari bugetare de 27% din pib…cheltuieli de 39% din acelasi pib…diferenta 12% din pib sau 36 Miliarde $…cifrele „se pupa”…
          https://ziaristii.com/de-ce-nu-i-mai-ajung-lui-ciolacu-nici-macar-cele-mai-mari-incasari-din-istoria-romaniei-cheltuielile-statului-psd-pnl-cresc-in-acest-an-la-39-din-pib/
          Zi Frumoasa Online!!!
          vali
          🙂

  • Doar a subliniat e voința poporului roman sa ajute ukr.
    Înainte de vizita s-a spus ca Zelenski vine sa se întâlnească cu președintele și va tine un discurs in Parlamentul României,apoi in timpul vizitei Johanis a declarat ca nu era in program un discurs in parlament,Zelenski a declarat ca nu avea pregătit vreun discurs ,doar el cate discursuri a ținut in lume nu ar fi o problema,niște mincinoși,circari,bravo femeii care a făcut posibil ca sa scurteze penibilul vizitei,restul politicienilor niste capre,fatalai după cum spunea un comentator ,nu au avut reacție.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *