Campania electorală pentru alegerile locale şi europarlamentare din data de 9 iunie începe vineri,10 mai, şi se încheie în 8 iunie. Campania în audiovizual se va încheia în 7 iunie

Marcel Ciolacu: schimbare spectaculoasă de discurs în chestiunea reducerii deficitului bugetar

Comentarii

31 comentarii pentru articolul „Marcel Ciolacu: schimbare spectaculoasă de discurs în chestiunea reducerii deficitului bugetar”

  • Interbare pentru premier

    De ce in legatura cu Taxele micro s-a consultant cu cu reprezentantii firmelor Mari?

    Ganduri bune!

  • D-lor Viorel Dumitrescu si Mihail C:Chestiunile /intrebarile D-vs.sint corecte/pertinente.Numai ca D-l Cristoiu a imbatrinit iar Prim Ministrul(?!)Ciolacu Marcel este chiaun.Ce sa mai vorbim de Intiul Statator Ioha?Ori de strinsura de ministri sau de adunatura Parlamentului?Sa fim atenti ce alegem in 2024 pt.ca este crucial in existenta natiei romane.Altfel intr-o jumatate de secol vom fi desfiintati ca natiune.Nu e de joaca,daca curentul suveranist/nationalist nu v-a invinge!

  • Am niste intrebari mai tehnice pentru domnul PM:
    1. In textul Directivei 2016/1164, asa numita Directiva anti evitare a taxelor, se prevede implementarea nationala a unor masuri pana la data de 1 ianuarie 2019. S-au implementat aceste masuri? Cate verificari au facut organele fiscale romane in legatura cu aceasta directiva, in anul 2023?
    2. Exista un calcul al valorii redeventelor bazat pe cantitati si pret unitar. Cum se contorizeaza aceste cantitati de catre reprezentantii statului roman? Cate verificari s-au facut in acest an cu privire la cantitatile de materiale prime minerale sau energetice extrase de pe teritoriul Romaniei?
    3. Cate controale s-au facut in ceea ce priveste transferul ilicit de profit, prin asa numita foarfeca preturilor, ori prin cheltuieli cu contracte ad hoc cu entitati inrudite? Ma refer aici inclusiv la companii cu capital romanesc, nu numai la cele cu capital strain

  • Maestre, sper ca interviul cu domnul Marcel Ciolacu să fie cel puțin de două ore, altfel, nu cred că va ajunge timpul să discutați subiectele de interes ale zilei. Vă transmit alăturat un set de întrebări pe subiecte, cred eu, de interes pentru interviul dumneavoastră.
    1. De ce această coaliție, cea mai largă din istoria democratică a României, cu un Președinte favorabil, nu a făcut reforma constituțională a României, inclusiv reforma administrativă a țării?
    2. Care este diferența dintre faimosul Algoritm din vremea guvernului CDR și împărțirea posturilor publice dintre PSD și PNL din actuala guvernare?
    3. Consideră eficientă actuala organizare administrativă României cu mii de sate, comune, orașe care nu își justifică statutul și primăria aferentă? Consideră eficientă actuala organizare administrativă a mun. București în 6 Sectoare, fiecare cu primărie de sector și Primăria mun. București?
    4. Sunt publice statele de organizare și funcționare a instituțiilor bugetare nemilitare pentru ca publicul să poată analiza denumirea/componența/atribuțiile diferitelor direcții / servicii / birouri / compartimente ce le compun?
    5. Înainte de a se lua decizia suprimării de posturi neocupate din instituțiile bugetare s-a făcut o analiză pentru fiecare Minister/instituție în parte? Dacă da, face publică această analiză? Există structuri cu posturi neocupate la acest moment dar unde nu se impune suprimarea acestor locuri ci, dimpotrivă, ocuparea lor (ex: spitale, posturi de poliție rurale, instanțe/parchete de provincie, etc.)?
    6. Intenționează Guvernul să suprime posturi neocupate la acest moment din Magistratură (procurori/judecători/grefieri), Poliție, Jandarmerie, MAPN, SRI, STS, SRI, SIE?
    7. Dacă tot se încearcă eliminarea instituțiilor care se dublează în atribuții, a luat în calcul desființarea Poliției Locale, o instituție mai mult decorativă în atribuții, dar mare consumatoare de fonduri și de pensionari speciali? Nu ar fi mai inspirată investirea banilor cheltuiți cu finanțarea și dotarea Poliției Locale în alte instituții de ordine publică ale statului?
    8. Dacă tot se încearcă eliminarea instituțiilor care se dublează în atribuții și s-a deschis subiectul CNAS, de ce există SMURD când statul are organizată la fiecare spital Unitate de Primiri Urgențe, cu personal specializat în Medicină de Urgență, iar la nivelul SMURD activează pompieri și voluntari? De ce se investesc bani în existența acestui ONG în loc să se investească în Medicina de Urgență?
    9. De ce Raed Arafat este etern în funcții publice? Chiar nu poate funcționa statul român fără acest personaj devenit sinistru pentru o bună parte a societății? De curând a fost anulată definitiv o hotărâre de guvern din cele care au instituit/prelungit starea de urgență și celelalte măsuri care au reprimat drepturile și libertățile cetățenești. Probabil, pe același raționament, vor fi anulate toate aceste hotărâri de guvern. Răspunde cineva pentru elaborarea/adoptarea acestor hotărâri de guvern? Cine va plăti dacă Statul Român sau alte instituții de stat vor fi obligate la plata de despăgubiri solicitate de cei afectați de aceste acte normative abuzive?
    10. S-a făcut o analiză a cheltuielilor din pandemie?
    11. S-a făcut o analiză pe ce s-au cheltuit banii împrumutați de guvernele Orban și Câțu, având în vedere sumele prezentate pe blogul Inpolitics de Bogdan Tiberiu Iacob?
    12. De ce Coaliția Guvernamentală a cedat în integralitate politica externă a României Președintelui? Înaintea întâlnirilor/deciziilor importante de politică externă au existat consultări ale Președintelui cu liderii Coaliției sau cu liderii Parlamentului? Care sunt urmările vizitelor efectuate de Președintele României din ultimii doi ani în străinătate?
    13. Cum va decurge pe viitor politica externă a României din punctul de vedere al luării deciziilor de interes major pentru țară?
    14. Ce măsuri concrete va lua România în relație cu UE și statele care se opun mai mult sau mai puțin la vedere dacă va fi refuzat iarăși accesul României în spațiul Schengen?
    15. Este România o slugă în relația cu partenerii europeni și SUA? De ce, ca Prim Ministru, se întâlnește cu ambasadorii Puterilor Garante? Este conștient de caracterul umilitor pentru țară al acestor întâlniri?
    16. A văzut/citit acordul dat de fostul ministru MAE Bogdan Aurescu Ucrainei de tranzitare a navelor sub pavilion străin pe brațul Chilia? De ce nu îl face public? Care este rațiunea pentru care a fost secretizat?
    17. România a trimis cadre militare în Ucraina în teatrul de război sau pentru instruirea militarilor ucraineni? Există mercenari români care luptă în Ucraina?
    18. În spațiul public au apărut acuzații ale presei ruse cum că dronele maritime ce au executat atacuri asupra navelor/porturilor rusești ar fi fost lansate și dirijate din Delta Dunării de pe teritoriul României. Ca Prim Ministru al României cum comentează aceste acuzații? Chiar dacă nu ar fi adevărate aceste acuzații, este de acord ca de pe teritoriul României să fie lansate/operate mijloace militare de lovire a teritoriului rus, a navelor/aeronavelor ruse sau a teritoriilor ucrainene aflate sub controlul militar rus?
    19. La acest moment este clar că România sprijină mai mult sau mai puțin oficial Ucraina…care va fi situația/solicitarea la care România va spune NU? Până unde va merge sprijinul acordat Ucrainei de România?
    20. Dacă Rusia va ocupa Odessa, se va permite accesul armatei rusei peste Nistru în Sudul Basarabiei până la Gurile Dunării?
    21. Este pregătită România să ia măsuri dacă Rusia va avea cale terestră spre Transnistria?
    22. De ce finanțăm Republica Moldova atâta timp cât conducerea acestui stat nu dorește Unirea ci existența ca stat independent? Este pregătită România de Unirea cu Republica Moldova? Va avea loc această Unire în următorii ani și dacă da, în ce condiții?
    23. Care este situația achizițiilor militare ale României? De ce am plătit integral, în avans, tehnica de luptă comandată? A fost livrată și recepționată această tehnică militară conform termenelor contractuale?
    24. Camioanele ucrainene care rulează pe teritoriul României plătesc rovinietă/RCA?
    25. Pentru cerealele ucrainene care sunt livrate prin porturile românești se plătesc taxe portuare?
    26. România va adopta o poziție similară Poloniei, Slovaciei și Ungariei în ceea ce privește tranzitul/comercializarea cerealelor ucrainene? De ce DA (sau NU)?
    27. Ce sumă a cheltuit România cu întreținerea cetățenilor ucraineni de la începutul războiului din Ucraina?
    28. Este conștient, ca social-democrat, de faptul că marile orașe ale României, Litoralul, marile stațiuni montane, sunt pline de cetățeni ucraineni cu mulți bani, mașini luxoase? Aceștia sunt întreținuți de Statul Român? Dacă da, de ce? Cum crede ca reacționează proletariatul român la vederea acestora?
    Subiectele de politică internă cred că nu interesează pe mulți din urmăritorii dumneavoastră. Vă mulțumesc pentru îndemnul de a formula întrebări și sper să vă fie de folos acest set de întrebări, multe avându-și inspirația chiar din pastilele dumneavoastră.

  • Ce schimbare la ciolacu? Guvernul se da de ceasul mortii sa plateasca pensiile magistratilor si pt asta ne pune pe toti sa platim in plus. Sunt curios ce o sa-l intrebati pe ciolacu in interviu. Ma tem ca nu-l veti deranja. As vrea un interviu cu baietii de la B1,acolo m-as uita.

  • Reorganizarea propusă de Ciolacu era mai mult decât necesară. Era prea mare risipa. Se va rezolva și cu eliminarea pensiilor speciale dacă vor fi consultați foști membri CCR care și-au arătat disponibilitatea; parlamentarii noștri habar n-au să facă o lege, iar duduia ministră de la MJ s-a arătat foarte ofuscată de ordinele noului prim ministru.
    Ancheta DIICOT-lui de astă dată bine făcută va destructura caracatița asistenței sociale care până una alta ne-a topit și banii de pensii.
    Cunosc și eu ca și alții dintre Dvs asistați social care declară zero venituri deși lucrează la negru, câștigă f.bine, au vile și nu locuiesc la bloc și beneficiază de o mulțime de ajutoare sociale. Cei de la asistență socială sunt surdo-muți și chiori?!

  • Intrebare pentru Dl Ciolacu:
    Daca UDMR s-a retras de la Guvernare, cum se face ca si-a pastrat oameni cheie in posturi de Consilier de Stat sau Secretar de Stat ?
    De exemplu, Departamentul de Dezvoltare Durabila, din cadrul Secretariatului General al Guvernului este condus de Consilierul de Stat Laszlo Borbely …
    In al doilea rand, stie ca acest departament are programe de „Finantare a presei in judetele Harghita si Covasna” ? (Chiar asa se numesc, iar banii pleaca direct de la Guvern)

  • Domnule Ciolacu,de ce faceți politica neomarxiștilor,globaliștilor și nu luați exemplu de la Donald Trump,Bjorn Hocke,Robert Kickl,Viktor Orban,Vladimir Puțin?Politică pt.națiunea română!RO-EXIT!

  • Romanachii sa stea linistiti ca nu vine nici un razboi peste noi ca ne apara NATO si DEVESELU (Care DEVESELU tovarase?DEVESELU nu este pentru rachetele din IRAN?!)RUSIA deocamdata nu este in razboi cu nimeni doar conduce o operatiune militara speciala.Doamna cu restaurantul sa stea linistita ca vor veni foarte multi clienti,doar sa se puna la punct cu limba rusa, posibil sa fie si un concert sutinut de celebra trupa VAGNER nu este garantat 100% ca sunt foarte solicitati in acest momentPe 5 august vor pleca in turneu WAGNER GROUP.

  • Reforma lui Ciolacu este o vrajeala, nu reduce numarul bugetarilor, da afara secretarii de stat de la UDMR, elimina posturi bugetate dar neocupate,
    in acelasi timp infiinteaza noi agentii. Timp de 2-3 luni in sistemul bugetar va fi o inactivitate. Pregateste marea lovitura, marirea taxelor, a TVA, pretul benzinei. Totul pentru al servi pe Iohanis, bani pentru armament si ajutor Ucraina.

  • de ce sa spui ‘reforma statului’ daca poti sa spui ‘modernizarea statului’?!

    valul e al ‘revolutiei mondiale’, daca te dai pe el atunci vorbesti despre ‘modernizarea statului’
    modernizindu l, in mod indirect scazi cheltuielile nesabuite,
    modernizindu l, aduci la zi filozofiile din domeniul taxelor si impozitelor.

    marea revolutie fix cu innoirea ( ce i drept, in temelii ) ecuatiei de miscare a Civilizatiei se ocupa.
    faptul ca pe vremea marii revolutii tu faci ce e de facut, adica modernizezi, tot din temelii, ce faci devine ceva de bun-simt.

    faza e ca procesul de modernizare se cade ca el insusi sa fie revolutionar, cadoar se manifesta pe vremea marii revolutii.

    fiecare partid ar putea sa se dea pe valul marii revolutii, a revolutiei mondiale, ca doar …e mondiala, e disponibila tuturor.

    • e de bun simt ca si Ro sa se modernizeze in mod revolutionar,…acu’ daca astea sint Vremurile, aia e. nu e nimic spectaculos in faptul ca si Ro face asta …in timp ce restul planetei face fix la fel. sa nu faca asta ar fi ceva iesit din comun.

      demn de luat in seama e faptul ca discutia barim s a ridicat pe un nivel superior, din zmarcurile unde se afla, pentru ca asta a facut, daca prin piete deja incepe lumea sa vorbeasca despre …unii zic reforme, io zic modernizare fundamentala,…
      bine ca se discuta.
      innoirea din temelii, modernizarea fundamentala, reforma plenara,
      …cum o vrea fiecare fix asa sa i zica,
      e tema fundamentala a Civilizatiei, pentru ca …Winter is here

      • @Online
        Deocamdata rusii au obtinut ce au dorit…noroc ca nu a apucat iohannis sa le declare razboi ca erau terminati… 😛 🙂 😀 😆 …”nu e nimic spectaculos”…Da…astia s-au folosit de sclavii locali pentru Rzzboi si acum baga Romania in Falimentul amanat deja de vreo 2 ani…,cum zici Tu,e doar o cauza,nu un efect,vine „Apocalipsa Financiara”…”al treilea vai”…va dura cam 5-6 luni din ce estimez,va fi mai scurta decat „pandemia” sau razboiul…cam atat…
        Apocalipsa Sfântului Ioan Teologul
        Capitolul 9
        5.Şi nu li s-a dat ca să-i omoare, ci ca să fie chinuiţi cinci luni; şi chinul lor este la fel cu chinul scorpiei, când a înţepat pe om.
        6.Şi în zilele acelea vor căuta oamenii moartea şi nu o vor afla şi vor dori să moară; moartea însă va fugi de ei.
        10.Şi aveau cozi şi bolduri asemenea scorpiilor; şi puterea lor e în cozile lor, ca să vatăme pe oameni cinci luni.
        11.Şi au ca împărat al lor pe îngerul adâncului, al cărui nume, în evreieşte, este Abaddon, iar în elineşte are numele Apollion.
        12.Întâiul „vai” a trecut; iată vine încă un „vai” şi încă unul, după acestea.
        http://www.bibliaortodoxa.ro/carte.php?id=4&cap=9
        https: //www.g4media.ro/sua-se-vor-asigura-ca-rusia-isi-poate-exporta-cerealele-in-siguranta-daca-acordul-din-marea-neagra-va-fi-restabilit.html
        Buna Dimineata Online!!!
        vali
        🙂

        • Nebunii între ei! Luați-vă, măi, o cameră, poate ne mai slăbiți și pe noi!

          • @Hopa a scris pe 04/08/2023 la 04:56
            Hopa…esti de la sts…ai bagat somnic de frumusete la camera de relaxare de la ciurel um0575(stiu de la un colonel de la voi cu care am facut un curs acum 10 ani)…te-ai trezit…daca n-ar fi site-ul Maestrului Ion Cristoiu ti-as pune niste mortaciuni aici si acum pe „coada”…invatati ruseste…knutul…Foamea…votca din pufoaica…skolko stoit?…”dacat” o viata…asta care o traiti…ca Dincolo vei fi dispecer la Fratele Cazut…mapn si sri nu au permanenta…doar looseri de la sts care intra cu 4 la „militaria de schmecheri”…gasesti aici…notele de „olimpici…
            https://www.vice.com/ro/article/xgxbv4/antena-sts-bucuresti-campanie-culori
            Constantinescu Valentin-Ionut
            ps.ia d-aici ca n-ai servici…nu uita ca ai si amenintat pe site-ul asta.

          • 😛 credeam ca numai eu am sesizat LOVE intre Online si popa Constantinescu….

        • Se scrie loser… dar n-ai tu treabă… durerea ta e alta… sus, la mansardă… nu cred că mai ai șanse… zdruncinătura a fost prea tare!

        • Hauleo, bre, și nu mă mai speria așa tare, că era să fac un atac de cord la inimă, sau vreun infarct, Doamne ferește!

        • Dar de unde știi tu că sunt din Ciurel, str. Gral Petre Popovăț? Aaa, s-au primit informații calde de la Centrală. Vezi că umbli cu informații confidențiale, și nu-i frumos, or să ți-o tragă băieții!

          • @Hopa a scris pe 04/08/2023 la 18:39
            Hopa…touche…am si Eu securistii si securistele de servici…daca tu ai impresia ca Eu vorbesc cu cineva sau imi rog colegii si prietenii sa inspecteze pachetele ip te inseli…
            Pur si simplu sunteti previzibili,superficiali…le fuseriti…
            15 minutes reaction time before anytnhing…
            Eu lucram contratimp si ture de noapte de acum 20 ani…pe teren si monitorizare…
            De exemplu acum…atat de previzibil…intri la 6 seara…ti-ai stricat ziua…iesi la 6 dimineata…tura de 12 cu 24 ore…
            Daca vrei va spun si unde aveti echipamentele si cameretele de fo…poate va raman clientii fara „servicii”…
            Inainte de orice…Sunt de 30 ani in „Bransa”…Breasla…
            Constantinescu Valentin-Ionut

          • @Hopa a scris pe 04/08/2023 la 18:39
            Se cheama forensic science sau stiinta criminalistica…mai sunt si profil tehnic…
            Constantinescu Valentin-Ionut

      • @Online
        „Probleme in Paradis”…
        „Ambasadorul român în SUA: Desprinderea Bucureștiului de China nu e „nici simplă, nici ușoară” ” 03 august, 2023 Anca Grădinaru
        https://romania.europalibera.org/a/ambasadorul-romaniei-in-sua-andrei-muraru-unele-legaturi-cu-china–sunt-necesare-dar-este-foarte-important-sa-stabilim-limitele-relatiei/32532514.html
        „BREAKING România a autorizat compania chineză Lenovo să participe la rețeaua 5G din România, în ciuda legislației create tocmai pentru a împiedica intrarea Chinei în piață / Decizia a fost semnată de premierul Ciolacu după avizul conform al CSAT, condus de președintele Iohannis” Anchete • 4 August 2023 • Alexandru Mihăescu
        https: //www.g4media.ro/breaking-romania-a-autorizat-compania-chineza-lenovo-sa-participe-la-reteaua-5g-din-romania-in-ciuda-legislatiei-create-tocmai-pentru-a-impiedica-intrarea-chinei-in-piata-decizia-a-fost-semnata-de.html
        Weekend Frumos Online!!!
        vali
        🙂

      • @Online
        „online a scris pe 04/08/2023 la 16:58
        vali, din cite vad, hopa are ceva cu tine.
        ce o avea?!”
        Nu stiu si nici nu ma intereseaza,e factor de zgomot,perturbator,buiaj pe aici…ce zici de „stirile” zilei…am mai citit…astea mi s-au parut importante…uite inca o „informatie”…
        https://www.gandul.ro/actualitate/asteroid-urias-descoperit-in-apropierea-pamantului-poate-fi-extrem-de-periculos-20027577
        Zi Frumoasa Online!!!
        vali
        🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *