Campania electorală pentru alegerile locale şi europarlamentare din data de 9 iunie începe vineri,10 mai, şi se încheie în 8 iunie. Campania în audiovizual se va încheia în 7 iunie

Măsurile de austeritate sunt simplu de luat. Marea problemă: aplicarea lor

Comentarii

7 comentarii pentru articolul „Măsurile de austeritate sunt simplu de luat. Marea problemă: aplicarea lor”

  • psd 200 000
    aur 500 000
    pesemne ca urmeaza un alt partid, cu 800 000
    in ritmul asta …cam poimaine o sa apara un partid care ii da afara pe toti

  • Bajetii fac pe prostii si se tot dau pe dupa cires. Impozitarea progresiva ar rezolva problema in doi timpi si trei miscari. Si nu e nici macar vreo mare descoperire gen apa calda si mersu’ pe jos. Se practica in toata lumea civilizata.

  • Mi se pare de bun simț măsura reducerii cheltuielilor administrației publice și a instituțiilor subordonate. Dacă nu-s bani chiar o vor face.
    La fel vor trebui să o facă și cu pensiile speciale.
    Să le dau eu o idee? Pensia pe contributivitate să fie dată de la ministerul muncii, iar restul de la ministerul justiției în limita bugetului disponibil. Ieri, justificarea dată de președintele CCR, susținută de diverși beneficiari de super pensii speciale, mi s-a părut cam subțire și zisă cu oarecare teamă.

  • sntem in plina revolutie mondiala
    civilizatia trece de la o dinamica naturala la una artificiala
    deci o lume moare si alta se naste, insa intre lumile astea doua nu exista intersectie, pri urmare nu poti asigura transferul catre noua lume folosind instrumente proprii vechii lumi.

    e lipsit de sens sa te apuci sa echilibrezi sisteme sociale care se afla in mod natural intr un dezechilibru fundamental ( mai exact ele sint pe moarte,…de batranete )
    ele crapa peste tot prin lumea mare, iar asta se intampla in mod natural.
    echilibrarea va veni de la sine, odata cu manifestarea unor noi sisteme sociale ( proprii Noii Lumi )

    este imposibila echilibrarea fara maniefstarea IA si blockchain
    artificializarea civilizatiei e un proces implacabil, oricum altfel ea moare si alta n o sa mai rasara.

    problema nu e digitalizarea, inteligenta artificiala, ci …ce pui pe celalalt taler.

    e dincolo de orice dubiu ca ‘scaparea’ civilizatiei e digitalizarea si folosirea IA. deci masurile care vor aduce echilibru in partea de Civilizatie care se numeste Ro sint cele care vizeaza digitalizarea zonelor urbane pina la prasele si folosirea IA. deficitul si alte asemenea probleme vor fi rezolvate indirect.

    deci practic sintem in urma rau cu digitalizarea zonelor urbane si prea inaintati cu digitalizarea in zonele rurale ( aici ea tre sa dispara pur si simplu )

    aducind la zi aceste doua semiRo se va rezolva si problema deficitului.

    prin urmare discutia despre masurile de austeritate nici n ar trebui sa existe. in schimba ar trebui energizata plenar digitalizarea, pe de o parte, si folosirea Pluralului Naturii ( in zonele rurale ) …la capacitate maxima.

    toata lumea vorbeste despre Noua Lume. noi ar trebui sa implementam deja masuri proprii acestei lumi ( nu doar sa trancanim despre ea) punind pe celalalt taler lumea veche, …dupa ce e primenita nitel

    vechea lume tre lasata sa moara in liniste, preocuparea ar trebui, poate, sa fie noua lume

    • cheltuielile nesabuite devin de doua ori nesabuite, daca importurile sint mai mari decit exporturile si de trei ori nesabuite daca, in plus, importurile acopera cereri zilnice.

      primul pas pare a fi aducerea cheltuilelilor de trei ori nesabuite la nesabuite doar o data.

      indiferent cum sint, cheltuielile nesabuite sustin miscarea.
      ____
      tendinta de insularizare, care vine la pachet cu Marele Reflux, ar trebui folosita pentru a echilibra balanta comerciala,
      iar reducerea cheltuielilor nesabuite ar trebui sa rezulte indirect, din modernizarea zonelor urbane ale Ro ( prin digitalizare, blockchain, trecerea la tehnologii care folosesc IA )

      masurile de austeritate …suna intr un fel oricum o dai.
      masurile de modernizare a Ro …asta suna altfel, insa face tot aia.

      ( insa, nu te poti apuca de modernizarea zonelor urbane pina nu lamuresti definitia zonelor rurale si in plus e treaba complexa modernizarea unei tari, daca asta o faci si pe vremea Marii Revolutii …deja e plenar complexa treaba.
      pe linga procesul de modernizare a Ro pastrand Echilibrul ( intre Natura si Artificializare ) ‘massurile de austeritate’ sint …apa de ploaie ( chiar daca se vor implementa 100% )

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *