Marcel Ciolacu: De astăzi, dansul în doi s-a terminat! Decizia ca PSD și PNL să meargă cu propriii candidați la Primăria Capitalei a fost dificilă, dar este soluția corectă

Nicolae Iorga, Necunoscut. Secretele vieții politice – O carte care scoate la iveală jocurile de culise din lumea politică

Una dintre cauzele pentru care cartea nu se cumpără este absența informațiilor despre titlurile care apar. Publicitatea costă și cele mai multe edituri nu au bani pentru așa ceva. Pentru a da o mână de ajutor editurilor și a încuraja cumpărarea de carte, vom face publicitate gratuită cărților scoase de edituri.

Începând de astăzi, pe site-ul cristoiublog.ro vom prezenta câte o carte reproducându-i coperta și prezentându-i pe scurt conținutul. Pentru aceasta invităm editurile interesate să ne trimită pe adresa redactia@cristoiublog.ro o fotografie a copertei cărții și o scurtă prezentare. E absolut necesar ca editura să menționeze unde și cum poate fi cumpărată cartea respectivă. Astfel cititorilor la va fi ușor să cumpere cartea.

Astăzi avem această carte:

“Sunt succese care te înjosesc și înfrângeri care te înalță” avea să spună Nicolae Iorga. Și cine ar putea cunoaște mai bine acest fapt decât omul care a fost prezent în jocurile din spatele scenei politice? Istoricul Alex Mihai Stoenescu i-a construit un portret integral lui Nicolae Iorga în cartea “ Nicolae Iorga, Necunoscut. Secretele vieții politice”, scoțând la iveală parcursul carierei sale, de la făuritor de gazete, la începuturile politice, evoluția politică și culminând cu ultimul său discurs politic.

O viață trăită în și în jurul lumii politice

Ceea ce a făcut istoricul Alex Mihai Stoenescu în această carte nu a fost să conteste deciziile politice ale lui Nicolae Iorga, ci doar să analizeze implicarea acestuia în societatea românească în primele patru decenii ale secolului XX. Cu toate că istoricul Alex Mihai Stoenescu consideră că Nicolae Iorga a luat decizii incorecte din punct de vedere politic, asta nu înseamnă că este și „autorul” erorilor statului român, ci doar al propriilor erori. Din punctul său de vedere, unele dintre aceste erori au fost sprijinirea conștientă a loviturii de stat din iunie 1930 care a condus la prăbușirea statului național unitar.

“El a afirmat mereu că toată acțiunea sa politică este subordonată ideii politice, dar analiza carierei sale politice arată că mijloacele de punere în operă a ideii au fost nu numai oscilante, ci și caracterizate prin erori politice. Concluzia aceasta nu provine din raportarea prezentistă la viața politică a lui Nicolae Iorga, prin mentalități și criterii politologice de astăzi, ci din rezultatul istoriografic al implicării lui Nicolae Iorga în faptul, evenimentul și contextul istoric trăit de el”, avea să scrie istoricul Alex Mihai Stoenescu.

Dacă vrei să afli enigma din spatele căsătoriei dintre Prințul Carol și Principesa Elena a Greciei, ce a dus la criza dinastică provocată de Prințul Carol, dar și care a fost atitudinea lui Nicolae Iorga față de lovitura de stat din iunie 1930, găsești răspunsurile în cartea “ Nicolae Iorga, Necunoscut. Secretele vieții politice” care este disponibilă acum în librării și prin comandă online pe www.edituradecarte.ro.


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *